|
radiosinhronizatori |
Внеси реплика |
Автор | |
flashblic
Нов член Регистриран: 21.Јуни.2011 Статус: Офлајн Поени: 23 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 21.Јуни.2011 во 22:59 |
Zdravo,
Imam blic Canon 430EX II i 550d, i bi sakal blicot da go kontroliram od dalecina, pa me interesirase koi radiosinhronizatori bi mi gi predlozile. Bi gi zemal predvid samo onie sto mozat da se najdat kaj nas, posto ne mi se ceka da naracuvam. Sto mislite za dynaphos sto gi ima vo pix+ ? Spored ona sto uspeav da vidam, ne poddrzuvaat TTL, ama toa ne mi e bitno. Ima nekoj od vas iskustvo so ovie radiosinhronizatori? fala i pozdrav |
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Radiosinhronizatori?
Mislish radio-trigeri? Ako mislish na toa, togash ne znam shto go povlekuvash prashanjeto za TTL merenje na svetlina? Toa go pravi kamerata i vo sorabotka so dediciran blic odreduva kolku svetlina da se frli. Trigerot samo dava signal za aktiviranje na blicot, nishto povekje. |
|
flashblic
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da, radio trigeri. Sakav da kazam deka
1.e-ttl radio trigger(na primer pocketwizard) ne mi e neophoden 2. obicen radio triger(koj samo dava signal za aktiviranje i za koj baram preporaka) ke mi zavrsi rabota. |
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne znam shto ima vo Makedonija, no jas pred nekoja godina naidov na kineski YHRD 616 i bidejkji bea za sitni pari gi kupiv, pa mozham da kazham od lichno iskustvo deka se mnogu dobri za normalni distanci na upotreba. Do sega ne sum imal nikakov problem so niv. Istiot model go imam videno pod drugi zvuchni iminja za 300-400% povisoka cena.
Mislam deka na eBay sega se prodava pod sekakvi mozhni iminja. Изменето од Zoran K - 22.Јуни.2011 во 02:34 |
|
flashblic
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zoran, fala za odvoenoto vreme.
Ako ne najdam vo Skopje denovive nesto od lager, ke gi imam na um trigerite sto gi spomna. |
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |