IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Припадник на МВР претепа момче до смрт
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Припадник на МВР претепа момче до смрт

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 29>
Автор
Порака
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2011 во 16:34
Originally posted by Persej7 Persej7 напиша:

Не, не, воопшто не шпекулирам, mamamd шпекулира погоре (односно дезинформира).

Дека е на дело сценарио при што некој е вметнат во протестот и го насочува истиот станува се поочигледно, и тоа воопшто не е шпекулација.   Не ми треба Умберто Паскали да ми каже нешто за што гледам дека се случува, иако и Паскали потврди и даде додатни информации за истото. Не е чиста играва, а ситуацијата не е црно-бела како што ти ја претставуваш.

Јас само велам дека треба да се именува како што е и да се има на ум.

збунетост
Каде прочита шпекулациизбунетост
Прочита нешто што јас напишав или само цитирав други што пишуваатзбунетост
Јас ли изнесов  хипотеза дека припадник на тигрите од СДСМ убил активиста на ВМРОзбунетост
Јас ли ја пласирав веста дека имало информации за телефонско јавување збунетост
Јас или медиуми кои ги следат настаните и ја нформираат јавноста?
Жалосно и тажно е да се прават обиди за предизвикување тишина, негирање на фактие па дури и искривување со цел насочување на темата кон нешто друго.
Зборуваме за згаснат млад живот, брутално убиен.тага

Изменето од mamamd - 14.Јуни.2011 во 16:35
Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13921
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2011 во 17:08
 nisto od toa shto ti sega sakash da se izvlechesh., glumejki naivnost ., se shto napishav beshe vo kontekst prodolzhenie na onoa shto ti go pre dmene postirashe., i aj zdravo ., bidimi zhiv i zdrav ., koga bezizleznosta ja naogjash., begajki od sopstvenite zborovi ne vredi da se diskutira ponatakaмафтање., кафе
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2011 во 19:34
Originally posted by Македон Македон напиша:

Originally posted by brza brza напиша:

samo ushte edno:

...ima li nekoj tuka osuden na dozivoten?...nema ...se kladam!

...a , sigurno ima i polosho( ako voopshto moze taka da se kaze) od ova ubistvo !

...na kraj ke izleze deka e nenamerno i ...ako odlezi toj i 5 godini ,...ke si go secham!

Секако дека има! Повеќе случаи се, меѓу кој и оној, каде што во заседа, во Влае, како резултат на крвна одмазда беа убиени двајца мажи во автомобил, а нивните жени повредени. Истотака серискиот убиец Карамаков. И уште некои случаи имаше, но не можам да се сетам во моментов.

Секако, по издржувањето 15 години, осудениците на казна доживотен затвор имаат право да бараат условен отпуст, доколку не сторат во меѓувреме кривично дело, а и додека се условно отпуштени, не смеат да сторат кривично дело.

ne mislev na toa dali ima osudeno na dozivotno ili povekje od petnaeset ,.......... tuku dali ima nekoj shto odlezil povekje od 15 ili dali nekoj momentalno ''lezi''....

edno e da bidesh osuden a, sosema treto da go ''odsluzuvash'' toa.
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Persej7 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 21.Октомври.2010
Поени: 254
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Persej7 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2011 во 20:14
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Не, не, воопшто не шпекулирам, mamamd шпекулира погоре (односно дезинформира).

Дека е на дело сценарио при што некој е вметнат во протестот и го насочува истиот станува се поочигледно, и тоа воопшто не е шпекулација.   Не ми треба Умберто Паскали да ми каже нешто за што гледам дека се случува, иако и Паскали потврди и даде додатни информации за истото. Не е чиста играва, а ситуацијата не е црно-бела како што ти ја претставуваш.

Јас само велам дека треба да се именува како што е и да се има на ум.

збунетостКаде прочита шпекулациизбунетостПрочита нешто што јас напишав или само цитирав други што пишуваатзбунетостЈас ли изнесов  хипотеза дека припадник на тигрите од СДСМ убил активиста на ВМРОзбунетостЈас ли ја пласирав веста дека имало информации за телефонско јавување збунетостЈас или медиуми кои ги следат настаните и ја нформираат јавноста?Жалосно и тажно е да се прават обиди за предизвикување тишина, негирање на фактие па дури и искривување со цел насочување на темата кон нешто друго.Зборуваме за згаснат млад живот, брутално убиен.тага

Правдање нешто?

Жално е кога подтураш политички шпекулации (од Алфа ТВ) па после без срам и перде се вадиш на "згаснат млад живот, брутално убиен".

Да, згаснат е младиот живот на Мартин, но ти се поигруваш со неговата смрт со тоа што презентираш дезинформации од телевисизка куќа која што има интерес да го спинува настанот и имено тоа го прави.

Дали треба да го вадам тeкстот што го пренесе прикажувајќи го како факт и помпезно го најави како "одмотување на клопчето" за да ти нацртам?

Навистина е срамота.

Изменето од Persej7 - 14.Јуни.2011 во 20:19
Кон врв
ljoce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Мај.2011
Локација: Macedonia
Поени: 197
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ljoce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2011 во 20:25
Originally posted by novace novace напиша:

Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Денеска ја слушав Унковска и две  работи ми останаа во сеќавање- прв пат младите се организираа да се побунат од едноставна причина што секој од нив може да биде  на местото од починатото момче-мајките се исплашени бидејки сечие дете може да биде жртва на такво неконтролирано насилиеПосебно ми падна во очи нешто- За прв пат мислам дека нема поделба на “наши и ваши“.

А чиви се „овие„....нај загрижениве овде а?
И зашто се овие „лешинари„ овде дојдени?.
Чекам одговор

Сигурен сум дека и тие незнаат зошто се таму каде што се ... Па му наредил некој бе... И шо дане несмеат да шетаат низ слободна територија? После нивното присуствување на протестов веќе ќе разбегаат протестантите, неможи секој да трпи смрдеа.
Се што било,поминало и се што ќе биди ќе помини.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2011 во 23:03

Правдање нешто?

Жално е кога подтураш политички шпекулации (од Алфа ТВ) па после без срам и перде се вадиш на "згаснат млад живот, брутално убиен".

Да, згаснат е младиот живот на Мартин, но ти се поигруваш со неговата смрт со тоа што презентираш дезинформации од телевисизка куќа која што има интерес да го спинува настанот и имено тоа го прави.

Дали треба да го вадам тeкстот што го пренесе прикажувајќи го како факт и помпезно го најави како "одмотување на клопчето" за да ти нацртам?

Навистина е срамота.

збунетост
На што правдање или поточно кому?збунетост
Не сметам (додуша и не ми е гајле ако некој мисли поинаку) дека презентирање информации  е потурање.Колку до вчера Алфа заедно со Телма беа потенцирани како тв куќи кои информираат непристрасно.
А и сигурно не би си дозволила да ставам информации по нечија желба. Она што сметам дека е интересно за мене ќе го пренесувам, без страв дека некому нема да му се допадне.
Впрочем стојам на ставот дека убиството  на младиот човек  е страмота да се политизира, но исто така стојам на ставот дека не треба да се генерализираат работите и сите вработени во МВР да се ставаат во ист кош.
Нека се одмота клопчето-нека се види што се случило, нека се откријат виновниците (ако има уште), нека одговараат и да се остават останатите да си ја работат работата.

Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2011 во 23:53
Originally posted by pajser pajser напиша:

navistina zhalam shto ovoa mora da go napisham., celo vreme kutev ., ama preshla dara meru., ., pa dobro bre vljubenici vo sdsm., izvinete ., ama zarem na takvo nivo spadnavte ta od nosot podaleku ne mozhete ama bash nishto da vidite., poginatoto momche e samo kolateralna zaguba  vo zachetok ., na opoziciskoto scenario za prevzimanje na vlasta ., i kako shto samite kazhaa na nedemokratski nachin., se mi se chini deka ., rabotava nema tuka da sopre.

Е навистина и јас тебе те жалам кога можеш нешто овака неинтелегентно да напишеш !
Б.Ц. е крив за убиството , он го преместил лешот и следниот ден пробаше иситото да го прикрие .
Еве да претпоставиме дека (тешко ми е дури и да го напишам ) имаш право за вљубениците во сдсм...ај со твоето исправно гледање кажи ни нешто за вљубениците во дпмне .

И немој да се секираш со нешто шо тебе као ти се чини , тоа немој да го земаш во предвид...за тебе неможе да се каже дека имаш искривена перцепција...ти воопшто немаш перцепција , нека не те залажува твојата лажна интуиција.
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2011 во 23:58
Originally posted by fiks fiks напиша:

Оваа држава има институции и да не се правиме сите експерти и душегрижници оставете на институциите да си ја завршат работата па сетне коментирајте.

Јас мислам дека ако институциите си ја вршеа работата како шо треба ние сега тука ќе требаше да играме некоја азбука од форумски игри т.е. ќе немаше за шо да се прави муабет.

Кога ќе почнат луѓето од оваа држава да имаат чувство на одговорност тогаш ќе мрднеме еден милиметар напред а се дотогаш ќе тонеме .
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2011 во 00:07
Originally posted by zenmaster zenmaster напиша:

navistina zhalam shto ovoa mora da go napisham., celo vreme kutev ., ama preshla dara meru., ., pa dobro bre vljubenici vo sdsm., izvinete ., ama zarem na takvo nivo spadnavte ta od nosot podaleku ne mozhete ama bash nishto da vidite., poginatoto momche e samo kolateralna zaguba  vo zachetok ., na opoziciskoto scenario za prevzimanje na vlasta ., i kako shto samite kazhaa na nedemokratski nachin., se mi se chini deka ., rabotava nema tuka da sopre.

Е навистина и јас тебе те жалам кога можеш нешто овака неинтелегентно да напишеш !
Б.Ц. е крив за убиството , он го преместил лешот и следниот ден пробаше иситото да го прикрие .
Еве да претпоставиме дека (тешко ми е дури и да го напишам ) имаш право за вљубениците во сдсм...ај со твоето исправно гледање кажи ни нешто за вљубениците во дпмне .

И немој да се секираш со нешто шо тебе као ти се чини , тоа немој да го земаш во предвид...за тебе неможе да се каже дека имаш искривена перцепција...ти воопшто немаш перцепција , нека не те залажува твојата лажна интуиција.
vakva opsednatost so nekoj,...nema videno svetot ni vo najmashtovitite holivudski ''strashni'' filmovi !изненадување

...ah, branko, branko,...shto li si im  napravil , pa shto, nekoi od tvoive makedonci od usta ne mozat da mi te izvadat....газење%20од%20смеење
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13921
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2011 во 09:13
 zen ., ., ., povtorno a zina  klisheto stapuva na scena ., razmisluvanje ko od shapilograf da ve vadi.,  e sega navistina me ubedi deka ne ste za zhalenje ., tuku chovek da se zasrami od toa shto megju makedonskiot narod odat sushtestva na dve noze so takov nachin na razmisluvanje., i odnesuvanje kon sopstveniot narod i drzhava.,., veruvam deka eden den ke se osvestish i ke izlezesh od filmot vo koj si vlegol ., i ne samo  ti ., no veruvaj mi osvestuvanjeto ke bide bolno., po site vas chto taka zfushno zastanavte pozadi vashiot  kumrovachki uchenik ., ., mozhesh slobodno ko podarok na tacna da mu go podarish nickot ., ., aj da si mi zhiv i zdravнамигнување 
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2011 во 12:18
Значи или бидете фер и не си префрлајте едени на други или ќе ја затворам темава затоа што ама ни еден саглам муабет речиси нема во неа.
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2011 во 12:25
..а што,не треба да одат оние од опозицијата на протест?треба да молчат?кој им даде повод?.треба ли контра-протест да има по ваше?...ете како мешате политика со се и сешто и во се и сешто!...чудо едно!.

...и жалосно е кога се споменуваат периоди како било кога бил овој оној..ако е така,јас ве прашувам зарем било подобро во турско пред 3 века?зарем мислите дека ако дојде толку споменуваниот БЦ...ќе се однесува како пред 10 години..?таман работа ако стоиме во место со развојот на човечкиот ум и однесување...
треба да се стремине кон подобрување на општата состојба,разликите да се надминат,лошото да не се повтори..

и ова,во краен случај камо да беше само претепан како многумина досега кои јавно зборуваа пред камерите на одредени ТВ за однесувањето на поединци од силите за безбедност,а ние..ги гледавме немо и и си велевме ...ма лажат бре овие....којзнае што му сторил,па бил претепан...отколку вака..мртов.

стоп на самоволието на поединци на сите нивоа во власта.

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2011 во 14:59

zen ., ., ., povtorno a zina  klisheto stapuva na scena ., razmisluvanje ko od shapilograf da ve vadi.,  e sega navistina me ubedi deka ne ste za zhalenje ., tuku chovek da se zasrami od toa shto megju makedonskiot narod odat sushtestva na dve noze so takov nachin na razmisluvanje., i odnesuvanje kon sopstveniot narod i drzhava.,., veruvam deka eden den ke se osvestish i ke izlezesh od filmot vo koj si vlegol ., i ne samo  ti ., no veruvaj mi osvestuvanjeto ke bide bolno., po site vas chto taka zfushno zastanavte pozadi vashiot  kumrovachki uchenik ., ., mozhesh slobodno ko podarok na tacna da mu go podarish nickot ., ., aj da si mi zhiv i zdravнамигнување 

Ако си само еден процент од тоа шо мислиш дека си ќе обаратиш внимани е на напишаното а не да ме вреѓаш мене лично. Јас те разбирам , во недостаток на аргументи и основен сенс за разговор неможеш да коментираш правилно.

Прво прашање...Подвлечи го со црвено клишето во текстот ?
Ако јас се насмеам на вашите глупости дека за вас Бранкко е крив за се како шо и сам си напишал ТОГАШ јас сум за жалење сум комуњар , болно размислувам , срам за народот сум...ц..цц.ц.ц

Ти другар незнаеш голема буква да употребиш и немој да ме нервираш да не осетиш како јас вреѓам затоа малку размилси кога ќе ми се обратиш следниот пат .

Не сватив на кого треба да го подарам никот?
И ако може превод за `shapilograf` и `zfushno`
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2011 во 16:30
смирете нерви де и не си вадите очи поради нашата идиотска политика тајм%20аут мир
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 29>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.