IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Припадник на МВР претепа момче до смрт
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Припадник на МВР претепа момче до смрт

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 29>
Автор
Порака
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2011 во 17:01
Originally posted by novace novace напиша:

Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Денеска ја слушав Унковска и две  работи ми останаа во сеќавање- прв пат младите се организираа да се побунат од едноставна причина што секој од нив може да биде  на местото од починатото момче-мајките се исплашени бидејки сечие дете може да биде жртва на такво неконтролирано насилиеПосебно ми падна во очи нешто- За прв пат мислам дека нема поделба на “наши и ваши“.

А чиви се „овие„....нај загрижениве овде а?
И зашто се овие „лешинари„ овде дојдени?.
Чекам одговор

И шо ако отишле таму ?
Дали МВР има помалку вина сега кога нив ги сликале во толпата ?

Со оглед на тоа дека со себе и на себе немаат партиски обележја покажуваат дека се дел од масата народ кој го осудува актот на пресуда со смртна казна изречена од џандар припадник на специјална единица .

Иако се лешинари имаат полно право да дадат подршка на движење кое критикува брутално претепување до смрт .

[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2011 во 17:08
Originally posted by MyWay MyWay напиша:

тоа ти се магистри за збрки..идиоти што користат ситуација да се промовират...на грбот на туѓата несреќа...не

Прво лепиш некоја дезинформација од `к*рир` ,`Вечер` или `Сител` која има за цел дефокусирање на јавноста од НОВОнастаната ситуација за потоа ТИ лично да судиш за `политизирање` на случајот и со овој твој последен коментар само да докажеш дека месечината во споредба со твоето ЛИЦЕМЕРИЕ е помала .

Разумен човек со минимум средно образование и просечна домашна култура би се засрамил од вакво однесување но за жал кај тебе нема таква реакција .

[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2011 во 18:18
Originally posted by zenmaster zenmaster напиша:

Originally posted by MyWay MyWay напиша:

тоа ти се магистри за збрки..идиоти што користат ситуација да се промовират...на грбот на туѓата несреќа...не

Прво лепиш некоја дезинформација од `к*рир` ,`Вечер` или `Сител` која има за цел дефокусирање на јавноста од НОВОнастаната ситуација за потоа ТИ лично да судиш за `политизирање` на случајот и со овој твој последен коментар само да докажеш дека месечината во споредба со твоето ЛИЦЕМЕРИЕ е помала .

Разумен човек со минимум средно образование и просечна домашна култура би се засрамил од вакво однесување но за жал кај тебе нема таква реакција .

ti ako si tolku kulturen nema da se pravis tolku pameten i vospitan.....................
gledaj si ja tvojata rabota...a ne mojata.....
i ne komentiraj za covek sto ne go poznavas....

MALOGRAGANSHTINO
i ne provociraj...
ako imas tvoj stav kazi si i ne zamaraj ovde/..
od takvi kako tebe ke propadnime site a ne forumot

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2011 во 18:18
PROSTOTIJA..............

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
DragancoLeskoec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Август.2009
Поени: 984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DragancoLeskoec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2011 во 21:02
Сите нaркомaни од Битолa беa нa протестот.Не беше протест туку џанкерска журка.Ни знаеа кај терат, ни шо зборат, ни зошто се таму.
Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13921
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2011 во 21:37
 mekoi lugje od kultura imaat samo bakterii., taka za zhal i vo ovoj sluchaj., не
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2011 во 21:44
Originally posted by novace novace напиша:

Посебно ми падна во очи нешто- За прв пат мислам дека нема поделба на “наши и ваши“.

А чиви се „овие„....нај загрижениве овде а?
И зашто се овие „лешинари„ овде дојдени?.
Чекам одговор

[/QUOTE]
Ќе мора нив да ги прашаш бидејки јас не сум им нити портпарол нити адвокат.
Кога напишав нема поделба на наши и ваши мислев на младите од сите националности.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2011 во 22:06
Originally posted by zenmaster zenmaster напиша:

Со оглед на тоа дека со себе и на себе немаат партиски обележја покажуваат дека се дел од масата народ кој го осудува актот на пресуда со смртна казна изречена од џандар припадник на специјална единица .

Тоа истото  го  велат и младите. И појаснуваат дека се свесни дека ќе има етикетирања и обиди за давање поинаква конотација. Еве едно интересно видување
- Баба ми трајанака Блог
поточно

Додека медиумите се обидуваат да ги прикажат „наивните деца од интернет“ како искористени, како поттикнувачи на нереди, како исполитизирани, единствените што се обидуваат да ги разгорат страстите на политичка основа се токму медиумите. Добар дел од нив излегуваат и со апсолутно луди и незамисливи сценарија, за кусо време потоа да се обидат да ги избришат трагите од подбуцнувањето. Но, од интернет ништо не исчезнува, а како што веќе востановивме - интернетот е наш! (Исчезнат линк од портал, скрин шат од вести)

Сè што е потребно сега е да дојдат луѓето од сите политички партии и да се придружат. Но, не со партиски обележја и не како партиски војници, туку како луѓе. Секому може да му се случи истото.
Многу зрело и многу убава одржана лекција на некои  медиуми.
Искрено, како родител и како возрасна се срамам од своите постапки и од постапките на мојата генерација. Седнавме дома и молчиме. Се плашиме за нашите деца и некако како да ги заќуткуваме. А тие не молчат. Тие се на иста разина со младите од демократските земји.Нашите деца-младите ни одржаа лекција.
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2011 во 22:39
добро, навистина не ми е јасно што е потребно за да се исчисти македонскиот простотилак од политика, да турат по една рампа на улициве и да бараат книшки на секој протестант???
па зарем не гледате, или се правите слепи, дека во целата таа толпа има и вмровци и сдсмовци и неопределени, од се помалку... аман до кога државава ќе си ги избегнува обврските и проблемите со партиски препуцавања???

и патем, и наркоманите имаат право на протест... јебига и тие се граѓани мир

Изменето од zabegan - 13.Јуни.2011 во 22:41
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2011 во 23:24
Излегуваат нови информации на површината. Очигледно клопчето се одмотува.

192 го известила судот за мртвото момче на плоштадот

Кон врв
Persej7 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 21.Октомври.2010
Поени: 254
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Persej7 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2011 во 23:42
Никакво клопче не се одмотува туку ти шириш шпекулации на Алфа ТВ, да не речам нешто потешко, од безимени извори.

- "објаснуваат во телефонски разговор за Алфа од Кривичниот суд"

- "велат за Алфа од судот" итн.

Кои се тие што наводно објаснуваат, велат? Какво е тоа новинарство?

Инаку приложеново од mamamd e добар вовед во дискусијата дека е се поочигледно протестите се политички инстртументализирани.

Целта е да се створи слика надвор дека Македонија е диктатура за да може полесно да се тргне сегашнава гарнитура со цел менување на името.

Се гледа дека има уфрлени грачи кои го насочуваат текот на протестите. Жал ми е само дека ги користат децава кои и навистина спонтано дигнаа глас против еден вистински проблем во државата (имено полициска бруталност). Како овчички одат искрено, додека А1 и Алфа ја буткаат работата медиски со поддршка од странство.

Го слушам на пример тоа девојчето што читаше односно ги кажуваше маршрутите, му напишале што да каже, а тоа абер нема, за "КЗ" кратекна за казнен закон, а таа чита "ка три", итн.

Само за споредба, имаше барем десетина слични случаи како тој на Мартин Непшковски за време на владеењето на СДСМ. Јасно, никој тогаш не се дигна бидејќи СДСМ ја створи мрежата на невладини организации, најголем дел од кои се уште се под нивна контрола, а ниту смееше некој да се дигне да протестира без да јаде опасен ќотек.

Да повторам, најдобар одговор на оваа провокација кои сите го чекаме е институциите односно МВР на време да ја заврши истрагата и да ги казни сите кои го прекршија законот -- како впрочем и што се очекува во правна држава.

Изменето од Persej7 - 14.Јуни.2011 во 00:20
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2011 во 23:45
ама не не, очигледно не разбираш па ќе ти потенцирам

ИМА И ПРИПАДНИЦИ И СИМПАТИЗЕРИ НА ВМРО И ПОДДРЖУВАЧИ НА ВЛАДАТА КОИ УЧЕСТВУВААТ ВО ПРОТЕСТОТ, ВСУШНОСТ, ВО ГОЛЕМ БРОЈ СЕ

Изменето од zabegan - 13.Јуни.2011 во 23:45
Кон врв
Persej7 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 21.Октомври.2010
Поени: 254
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Persej7 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2011 во 23:54
Ама јас потполно разбирам ти што ми велиш -- и така треба да биде, протестантите да ја рефлектираат политичката разноликост и да се во голем број -- бидејќи се работи за вистински проблем кој не засега сите (полициска бруталност) и кој треба да се решава.

Но очигледно ти не разбираш јас што ти велам: дека настаниве имаат контекст и цел зошто се инструментализирани. Прочитај ми го постот погоре да не се повторувам.

Ме разбираш ли воопшто што ти кажувам?

Изменето од Persej7 - 13.Јуни.2011 во 23:58
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2011 во 00:14
Originally posted by Persej7 Persej7 напиша:

Ама јас потполно разбирам ти што ми велиш -- и така треба да биде, протестантите да ја рефлектираат политичката разноликост и да се во голем број -- бидејќи се работи за вистински проблем кој не засега сите (полициска бруталност) и кој треба да се решава.

Но очигледно ти не разбираш јас што ти велам: дека настаниве имаат контекст и цел зошто се инструментализирани. Прочитај ми го постот погоре да не се повторувам.

Ме разбираш ли воопшто што ти кажувам?
па очигледно ти си тој што политизира тука, и ВМРО го злоупотребува протестов за анти опозициска пропаганда и очигледно и ти го докажуваш тоа
и те разбрав сосема добро, не се секирај, ако не сакаш да го политизираш сето ова, тогаш зошто шпекулираш за тоа како биле организирани протестиве

Изменето од zabegan - 14.Јуни.2011 во 00:19
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 29>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.