|
Tool |
Внеси реплика |
Автор | |
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 03.Март.2010 во 19:01 |
Воа е арт-рок, прогресив-рок група која во последно време почнав да ја слушам и љубам и во технички и во емотивен, и во музички и во литературен смисол па сакав да ја споделам со вас.
Групата е неверојатно ‘трипачка‘, со надреални и надсвесни теми, мислам текстописецот го победил Бог во домино... Вики Lateralus - Омилена песна ^^ Ии форумџии...тоа е тоа. Споделете мислење, дадете коментар. |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
гоcтин
Гостин Регистриран: 24.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1797 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
пааа...не дека ми се допаѓа многу многу...ако сега бев негде во америка со старото друштво најверојатно ќе ти пишев нешто попозитивно...мислам дека не е нешто нај...ете тоа од мене
|
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ovaa Literalus mi se svigja, arni se...neshto ne e poseben vokal ovaj peachot, ama za progresiv rock mislam ok e.
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ми се свиѓа.
|
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прв пат слушам за групата , ама не е мој омилен стил на музика не ми се допаѓаат многу, барем ова што го слушнав.
|
|
Џо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ќе ги известам дек ги свиџаш |
|
|
Џо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I love tool...
Not the one in your pants... The band... Tool -The Pot Tool -Aenema Tool -Push*t П.С: Мејнард е ѕверот! |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
Џо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мејнард е необичен човек...
|
|
|
-Dawn
Сениор Регистриран: 29.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 130 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Retko koj cul za niv. Sramota e roker da ne gi znae Tool, Smashing Pumpkins i Sonata Arctica. Od Tool na vrv mi se Schizm, Sober, Aenema, The Pot..pa se drugo ostalo po red od niv
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тооl е бенд кој носи посебна приказна во нив, особено со во албумот 10.000 days. И Aenima и Lateralus имаат свој дојам, но приказната на Maynard James Keenan во 10.000 days е за себеотварањето на човекот, неговото конечно самоспознание и должината на животот. Многу повеќе од музика е Tool, би рекол своја филозфоија и поглед на свет.
Ултимативен поздрав со песните: http://www.youtube.com/watch?v=Tja6_h4lT6A - за човечката трансформација http://www.youtube.com/watch?v=R2F_hGwD26g - за излишната човечка борба да се профитира http://www.youtube.com/watch?v=ifV5vSnbwv8 - за небулозната човечка потреба да се задоволува и на крајот не му е доволно |
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |