IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Припадник на МВР претепа момче до смрт
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Припадник на МВР претепа момче до смрт

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 29>
Автор
Порака
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2011 во 22:32
Originally posted by Pavaroti Pavaroti напиша:

Originally posted by zabegan zabegan напиша:

Originally posted by Pavaroti Pavaroti напиша:

не ви читам што сте пишувале ама знам дека нешто многу сте се***е. Бог да го прости детето. Од кога се пуштени по улици специјалните единици намален е криминалитетот многу. Мој пријател вака прос*****ше и плукаше по членови на единицате ЕБР дека му ги изместиле бубрезите ама цело време забораваше да каже дека пред тоа се СТЕПАЛ СО НЕКОГО А БИЛ КРИВ. И поточно полицаецот бил ТИГАР според годиштето ја бранел нашата држава и тогаш ви бил арен.
значи тука не му е изместен бубрег на некој, туку убиен е на лице место, го оправдуваш тоа?не може полицаец кога сака како сака да му изместува по некој бубрег на кој како ќе стигне, во некои случаи е оправдано а во онекои неи за кого како, јас досега никогаш не сум бил заштитен од нашата полиција (која во некои случаи била и присутна) а сум бил сведок на невини изместени бубрези... што сакаш друго да се збори?и кога некој се степал, вознемирува јавен ред и мир, и за тоа се притвора на соодветен начин и си се казнува по пропис... ако е некој кој не ги разбира прописите, дури тогаш се превземаат мерки...а и колку што се сеќавам, алфите не беа формирани со цел да начекуваат тепачки и можност за изместување на бубрегот на некој кој ги предизвикал, тоа е само уште еден показател дека кај нас нема никаков ред и контрола на ништои што ако се пуштени алфите по улици, за какво намалување на криминалот зборуваш? за тоа што претепале некои наркоманчиња и пијаници кои правеле проблеми? тоа за тебе е намалување на криминалот? и што ако го направиле тоа, кога нема никаква корист од тоа

Извини но не можам да ти го дочитам постот гледам дека е многу тенденциозен. Со полицијата проблеми имаш ако си криминоген тип. Јас парче се направив со еден полицац кога беа трките на Водно па дури и го навредив човекот а тој не се ни осмели да ме чепне бидејки јас само си го барав своето право а не правев криминал. И за крај молимте која е таа рајска земја каде што полицијата ги гали луѓето. Единицат Алфа ја сакавте кога ве бранеа а сега што треба да се избркаат од работа.
извини, требаше во претходниот пост да пишам „секоја чест на поединци кои си ја вршат работата“, и јас сум имал шанса да сретнам такви полицајци, но мораш да ми извиниш, ама ретки се...
а тоа дека криминогени типови само имаат проблеми со полицијата, е чиста глупост, со полиција си имале проблеми голем број луѓе кои ништо не згрешиле...
и не знам што сакаш да кажеш со тоа „Единицат Алфа ја сакавте кога ве бранеа а сега што треба да се избркаат од работа“, па што очекуваш, нормално е да ја сакам кога ме бранела, а да ја мразам откако го напуштила тој став, што очекуваш, да ја сакам без разлика на околностите? што ако утре алфа ми влезе во стан и ми ја испотепа цела фамилија, треба пак да го сакам збунетост

и рајска земја каде полицајците те галат не постои, постои земја каде полицајците си приведуваат како што треба, ја онеспособуваат дотичната особа да бега и ја носат во станица, бубрези изместуваат во екстремни случаи
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2011 во 22:37
Мислам дека тука станува збор за еден сплет на лоши околности. Тој ден секој кој учествувал службено во изборниот процес бил напнат и на раб на нерви.Она што се случуваше по улиците, еуфоријата, брото возење и качени на покривите на колите, седнати на прозорците од колите, урлање, викање, довикување невкусни пароли оставаше една неубава слика.Имаше бајаги апели од партиските раководства за контролирање на ситуацијата но младите не би биле млади ако не се еуфорични.
Полицијата беше ангажирана на изборите, па потоа како придружба на ИО при носење на материјалите. Човечки е тие луге во униформи да беа уморни, напнати оти беа цел ден ангажирани (со мали паузи). Кулминација беше обезбедувањето на народот кој замина на плоштадот да прославува.
Луге сме, треба да разбереме дека и полицајците се луге.
Знам дека сите се прашуваме-Требаше ли ова младо момче кое отиде да прослави да отиде к*рбан?
Сите се прашуваме требаше ли ова да се случи?
Знам само дека семејството не го интересираат причините.
Знам дека нема оправдување за стореното.
Знам дека никому не посакувам да биде на местото на семејството на убиениот (а бога ми ни во кожата на несреќниот убиец)
Ваквите случаи треба да ни бидат поука на сите.тага

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2011 во 22:56
па сега, народот ли му е крив на тој човек што одбрал таква професија? треба да знаат како да се справат со стресни и заморни ситуации, па специјална единица се мајко му стара
што значи сега, јас ако сум работник на градилиште и ринтам цел ден под стрес, треба да почнам да фрлам цигли по минувачи?

и баш вечерта после изборите кај мене во маало група стоки урлаа, пцуеја, маваа и ги правеа сите останати неартикулирани звуци, па никој не дојде да ги собере, а беше тоа во три саат отсабајле, луѓе спијат, јас учев, а потоа се обидував да заспијам
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2011 во 23:03
Реков, сплет на лоши околности кои завршија кобно за младото моче и за полицаецот.
Саатот не се враќа назадтага За жал.
Пак ќе повторам-Тешко на оној што ќе си го снајде.тага
Кон врв
fichot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 783
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2011 во 23:32
Полицаецот-убиец што ќе одговара, ќе одговара. Се сомневам дека ќе ја добие заслужената казна, но за тоа отом-потом.

Мене ме интересира дали некој ќе одговара за погрешното информирање на јавноста, и за обидот за заташкување на случајот, од страна на МВР???
Кон врв
ljoce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Мај.2011
Поени: 197
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ljoce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2011 во 23:34
Крива е полицијата за ова убиство зтоа што тие се луѓето кој требаше да реагираат на сето тоа безредие на улиците кое се случуваше на улиците . Тоа не беше славење , тоа беше дивеење на сдсмовци и вмровци , полицијата сето тоа го организираше заедно со партиите. А во македонија тој што организира јавен собир е целосно одговорен за случувањата. Така да од двете партии кој ги организираа собирите треба да слушниме извинување за нередот кој го направија , се разбира и за убиството кое е случено поради нивните прослави(јавни собири).
Се што било,поминало и се што ќе биди ќе помини.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2011 во 23:35
најголемиот проблем е што ништо нема да се промени, ќе се галами додека се галами и пота ќе си продолжиме со секојдневен живот...
Кон врв
ljoce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Мај.2011
Поени: 197
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ljoce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2011 во 23:38
Originally posted by fichot fichot напиша:

Полицаецот-убиец што ќе одговара, ќе одговара. Се сомневам дека ќе ја добие заслужената казна, но за тоа отом-потом.

Мене ме интересира дали некој ќе одговара за погрешното информирање на јавноста, и за обидот за заташкување на случајот, од страна на МВР???
Треба да одговараат новинарите кој пласираа разни глупости и шпекулации . А за вакви работи заташкување и прикривање паѓа министер во нормални држави.
Се што било,поминало и се што ќе биди ќе помини.
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2011 во 00:57
Ne znam samo kaj vidovte zataskuvanje, so toa sto go objavija imeto na odgovorniot, veke utredenta, so toa sto toj veke e verovatno pred istrazen sudija i ke zavrsi vo pritvor, a posle toa najverovatno ke mu sledi max. kazna od sudskiot sistem. Mislam deka i tie sto bile so nego ke izedat nekoja kazna.

E ako ova e zataskuvanje daj boze site zataskuvanja da se takvi.

treba li da gi spomnuvam slucaite za vakvi i slicni nastani kako bese vo vremeto od 90-98.
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
fichot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2007
Поени: 783
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2011 во 01:12
Ха! Не ми се верува какви коментари ќе прочита човек.

Кои новинари пласирале глупости и шпекулации?
Со свои очи/уши видов како официјално МВР преку портпаролот изјави дека немало пријавен случај на полициско насилство, односно дека имало починато лице на кое претходно „му се слошило“.

И како тоа не е (обид за) заташкување?

Зошто дури речиси 2 дена после настанот убиецот се пријавува?

Зошто веднаш не се пријавил, или тоа да го направат колегите негови, било тигри, било други животињи таму присутни?

Зошто се обелодени целата работа дури откога проговорија очевидци на настанот и се случија протести?

_______

Зекси, иначе годината е 2011. Не е 90та, не е 98ма или незнам која. Дискутираме за нешто што се случува во сегашноста, а ти ако имаш одредени желби за други теми, слободно отвори си друга тема и таму дискутирај за тоа. ;)
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2011 во 02:04
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

Ne znam samo kaj vidovte zataskuvanje, so toa sto go objavija imeto na odgovorniot, veke utredenta, so toa sto toj veke e verovatno pred istrazen sudija i ke zavrsi vo pritvor, a posle toa najverovatno ke mu sledi max. kazna od sudskiot sistem. Mislam deka i tie sto bile so nego ke izedat nekoja kazna.

E ako ova e zataskuvanje daj boze site zataskuvanja da se takvi.

treba li da gi spomnuvam slucaite za vakvi i slicni nastani kako bese vo vremeto od 90-98.
не се обидувај и во ова да внесеш политика, ситуацијата е останата непроменета 20 години
Кон врв
Persej7 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 21.Октомври.2010
Поени: 254
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Persej7 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2011 во 06:02
Зошто се препичувате при толку достапни информации?!?

Еве кои се фактите:

1. МВР веднаш реагираше откако завчера околу 5 часот попладне доби известување од Институтот за судска медицина дека на телото на неидентификуваниот дечко имало траги од насилна смрт. Случајот на почетокот се водеше како „незнајна смрт“.

2. По добиените резултати од извршената обдукција, МВР веднаш почна истрага и разговараше со 15 очевидци, кои дадоа изјави за настанот, а беше извршена идентификација на дечкото.

3. Бидејќи немаше пријави за исчезнати лица, беше извршена идентификација според отпечатоците на прсти од базата на податоци во крим-техника. Тогаш беше утврдено дека починатиот е Мартин Нешковски, кој е евидентиран во полицијата како извршител на кривични дела.

4. Бидејќи МВР не доби пријава од роднини или пријатели на Мартин, тоа ги извести родителите за смртта. Родителите рекле дека и претходно се случувало Мартин да не доаѓа дома по неколку дена, па затоа не се јавиле во полицијата да го побараат.

5. Полицаецот Спасов завчера самиот се пријави кај старешината во МВР, по што беше приведен. Потврди дека го удрил дечкото два пати во левата страна од градите, еднаш со нога, еднаш со тупаница. Истрагата треба да покаже кои биле причините за така да изреагира. Спасов изјави дека не знаел дека го усмртил туку за тоа слушнал од медиумите.

6. Против Спасов е изведен на распит пред истражен судија и ќе биде поднесена соодветна кривична пријава.

7. Во медиумите завчера се јавиле очевидци на инцидентот кои првично изјавиле дека виделе полицаец во цивил како претепал дечко кое наводно се викало Даниел од Ѓорче.
Изјавиле дека полицаецот го бркал по плоштад, а откако овој се сопнал на кабел, го удрил при што се онесвестил. Наводно виделе како Спасов почнал да го прска со вода за да го освести, а потоа си заминал. По пола час дошла Брза помош.

8. Најлошо од се е што случајов се политизира партиски преку разните опозициски НВО и симпатизерите на онаа будалана Љубе Бошковски за време додека не беше идентификуван починатиот Мартин. Последниве мислеле дека е убиен друг човек и повикуваа на бунт и насилни протести.

9. Ниту еден медиум од оние што објавија снимки на заштитени сведоци не се јавија во МВР да помогнат во истрагата.

Изменето од Persej7 - 08.Јуни.2011 во 06:13
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2011 во 06:30
Persej7,

Postuem ova pogore napisanoto.
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
Ane09 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Февруари.2009
Поени: 209
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ane09 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2011 во 09:26
Bravo, Persej. Da se vidi Vistinata, a ne spekulacii.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 29>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,343 секунди.