IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Колку може да ми се верува
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Колку може да ми се верува

Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
Автор
Порака
veranadaljuba Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 22.Мај.2011
Статус: Офлајн
Поени: 27
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај veranadaljuba Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Колку може да ми се верува
    Испратена: 01.Јуни.2011 во 14:59
Неминовно на секој од нас во одредени ситуации ни е потребен разговор со некого,но...дали е лесно да се најде некој во кој ќе уживаш целосна доверба.

Колку може да ти се верува тебе?
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2011 во 15:18
Ima edna evrejska anegdota...

Tatkotoo go krenal trigodishniot sin i go sednal na kredenecot, pa gi rashiril racete kako da se podgotvuva da go fati i mu viknal:

- Skokni!

Detevo, gledajkji deka tatkoto go cheka spremen da go zgrabchi vo pagjanjeto, skoknalo...

... i tatkovo go ostavil da padne.

- E sine - mu rekol na rasplachenoto dete - nemoj nikomu da mu veruvash. Nitu na tatko ti.

------------

Nastrana od prikaznava, zhalno e koga chovek kje se najde vo situacija da nema doverba vo lugjeto. Tokmu od tie prichini jas vo mojot zhivot sum ja neguval doverbata prvichno kako moja lichna doblest, neshto shto me pravelo samiot da se chuvstvuvam ispraven i zadovolen.

Generalno imam doverba vo lugeto, no celosna doverba uzhivam samo vo nekolku najbliski.

Изменето од Messenger - 01.Јуни.2011 во 15:19
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Феникс Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46

Регистриран: 12.Март.2010
Поени: 8143
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Феникс Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2011 во 18:07
Zalna prikazna navistina Messi....navistina e zalno da nemash doverba vo blizok....inaku sakam da imam celosna doverba vo lugeto... no edno e   zelbata  a drugo realnosta.....nesporen fakt  za mene e deka nemozesh  da veruvash sekomu ...celosna doverba se steknuva i se neguva....teshko e ako ja izgubish.....
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2011 во 19:12
Mu veruvam na site....a zosto da ne im veruvam?среќа

veruvam deka saka poveke
veruvam deka tolku moze
veruvam deka ima smisol za podlosti
veruvam deka ne sme site isti

itn....голема%20насмевка
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај veranadaljuba Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2011 во 19:40
Koga ja otvoriv temava nemislev na toa kolku im veruvame nie na lugjeto tuku sto mislime za nas kolku lugjeto veruvaat vo nas.

Da vidime do kade sme so samokriticnosta, pocnuvame od doverbata na drugite vo nas. Lesno e da "presudime" kolku moze da im se veruva na drugite no kolku sme podgotveni da "presudime" za samite sebe
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2011 во 19:53
Epa ondak "pandorina kutijo",probaj da objasnis....

Sto e doverbata?
Sto e samokriticnosta?

....ne se mesaat,be

samokriticnost=mudrost
verba=ocekuvanja

ZOSTO MORA DA BIDAM SAMOKRITICEN,PA DA CEKAM POTVRDA ZA TOA?намигнување

Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13948
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2011 во 19:56
 ., temata e sosema na mesto no ., ne korenspondira so realnosta ., .,

kolku lugjeto veruvaat vo nas  e toa treba tie ., ili ti mi drugite da go kazhat za nas .,

vaka ke se svede se na samofalenje ili samosebezalazhuvanjeнамигнување
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2011 во 20:01
abe ich ne mi e gajle koj toa ke kaze deka bev covek od doverba ,so integritet i dobar cirkuzant za publikata...

ne e egoisticno,a?голема%20насмевка
Кон врв
vivi1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Легенда

Регистриран: 20.Јули.2005
Поени: 18941
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vivi1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2011 во 20:29
tolku kolku sto sakam jasнамигнување
vivi
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај veranadaljuba Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2011 во 20:29
Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

Epa ondak "pandorina kutijo",probaj da objasnis....Sto e doverbata?Sto e samokriticnosta?....ne se mesaat,besamokriticnost=mudrostverba=ocekuvanjaZOSTO MORA DA BIDAM SAMOKRITICEN,PA DA CEKAM POTVRDA ZA TOA?намигнување

Ti toa me prasuvas ili me prosvetluvas sto e sto?

Ako ne si podgotven da go kazes na glas ona sto drugite go mislat za tebe....izbegavaj vakvi temi za komentari
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2011 во 20:31
yes,sirголема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Легенда

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vivi1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2011 во 20:32
jo..a kaj se davaat tie potvrdiнамигнување
vivi
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2011 во 20:37
tebe ne ti treba potvrda....golemka si.....se si znaesтрепкањенамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Легенда

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vivi1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2011 во 20:39
za rezerva mislevтрепкање..ke se najdese nekoja potvrdaтага
vivi
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,236 секунди.