|
Невеста во бело!? |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
kladence
Група Регистриран: 25.Мај.2011 Статус: Офлајн Поени: 88 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 29.Мај.2011 во 01:09 |
S
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako ne objasnish shto sakash da kazhesh kje ja brisham temava. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
kladence
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e mi se cini deka koga se sprema svadba, glavna preokupacija( na sekoja devojka) e fustanot....bojata se podrazbira...bela.Ali zosto? Ste razmisluvale li i vie? Znaci beloto..DA ili NE?
|
|
kladence
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Problem imam so konekcijata...izvini
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Belata boja znachi nevinost, chistina...
Istorijski gledano, od devojkata koja vo minatoto ne mozhela nishto drugo vredno da mu donese na mazhot, se ochekuvalo da bide nedopirnata i taka da mu ovozmozhi na svojot mazh prviot da ja napravi zhena. Od mnogu popraktichna gledna tochka, devojchinata nevinost pretstavuval 100% dokaz deka nema svoi deca koi vo idnina bi mozhele da polozhat pravo na nasledstvo vrz imotot i vrednostite na svojot ochuh i taka da gi kompromitiraat naslednite vrednosti na decata koi kje bidat rodeni od vrskata megju mazhot i devojkata. I toa bilo najvazhniot element vo vrednuvanjeto na devojchinata nevinost. Za mladiot koj se venchal toa nemalo nikakva vazhnost vo momentot na zhenachkata, no zatoa mu bilo sugerirano celiot zhivot neshto shto mozhela da razbere negovata sueta - deka tokmu nevinosta vo prvata brachna nokj petstavuva najgolemoto zadovolstvo i vrednost za nego. I taa tradicija, iako vekje podosta zanemarena, s'e ushte se neguva skoro kako fetish kaj narodite... kaj nekoi veri i religii povekje, a kaj nekoi pomalu. Kaj nekoi voopshto ne se pridava vazhnost zatoa shto Ljubovta se stava na prvo i edinstveno mesto. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ДА (!) се разбира. Благословени да се сите младенци, посебно оние што го држат и се движат по правиот, по здравиот пат на Љубовта БОЖЈА! Свадбааа, опаааа, оп, оп, опааааа ....! Изменето од spiros - 29.Мај.2011 во 09:37 |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
kladence
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga odi nevestata da pobara blagoslov od Bog taa treba da izleze pred nego cista t.e da nemala predbracni odnosi, sto deneska site znaeme ne e slucaj.Imam slusnato deka od taa pricina dokolku ceremonijata se vrsi vo manastir, tamu svestenite lica sugeriraat taa da bide oblecena vo crveno. Ili ne sum razbrala tocno?
Messenger: Koristi normalna golemina na bukvi. Vo pishuvanjeto na forumi zgolemeniot font zhachi vreskanje. Изменето од Messenger - 29.Мај.2011 во 15:36 |
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dali voopsto e bitno koja boja e se dodeka postoi iskrena ljubov ???
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sekoja religija si ima svoi dogmi. No spored niv, megju drugoto, zhenite gi kamenuvale za "nechistotija", kako i za mnogu drugi neshta. Denes, fala Bogu, toa ne go pravime. Denes ja neguvame i proslavuvame Ljubovta megju Bozhite cheda, kako i megju niv i Boga. I ako taa ljubov znachi i svoe podaruvanje na ljubeniot, togash neka bide taka. I ako ima mozhnost takvata ljubov da se krunisa pred Boga, togash neka bide taka. I ako zhivotot donese nepredvidlivi i nesakni zbidnuvanja, togash neka bide taka. I ako potoa se rodi nova ljubov i se sretne nov ljuben/a, togash neka bide taka. I ako taa ljubov znachi i svoe podaruvanje na ljubeniot/ta, togash neka bide taka. I ako ima mozhnost takvata ljubov megju dvete Bozhji cheda da bide krunisana pred Boga, togash neka bide taka. Ne mozhe nikoj da zastane pred Ljubovta i da ja omegja so bilo kakvi zakoni i dogmi. Dodeka postojat Bozhjite cheda do togash kje postoi i taa, bez obzir koj kako veruva, misli ili posakuva. Nikoj ne mozhe nikomu da mu ja odzeme, da ja kontrolira ili da ja poseduva. Изменето од Messenger - 29.Мај.2011 во 17:22 |
|
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Љубовта Која што потекнува од Чистиот Извор БОЖЈИ потекнува од Вистината над вистините, Мудроста над мудростите, Законот над законите, Догмата над догмите, ... и таквата неможе никој и ништо да Ја уништи, иако може многу да ја мачи и оштетува, сепак таа на крајот победува. Вистинската Љубов не е шамивче за бришење нос, кое што модерниот човек го употребува едно извесно време, па после тоа го менува и си зема ново! Белата боја - како што е веќе речено - е симбол на честноста и чистоќата, ... а тие вредности им се многу важни на одредени луѓе кои не се баш најголемите обожаватели на похотниот и безсрамниот “way of life“. Тој феномен на честноста и чистоќата е многу убаво опишан од страна на Шекспир во “Обесчестувањето на Лукреција“. Ова дело на овој генијален писател е за препорачување на на секој емотивно стабилен млад човек да го прочита, наместо да конзумира тв-програми, видеа или списанија на некои перверзни манијаци чии души се во длабоко ропство на темнината (црнината) и се радуваат на секоја понатамошна душа што ќе им се придружи! Изменето од spiros - 29.Мај.2011 во 17:20 |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Thunderer
Нов член Регистриран: 29.Мај.2011 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znaci !
Ne e prasanjevo "belo ili ne!" Prasanjevo e " zasto uopste da se zemaat! Kaj pisuva, po gavolite, deka mora da ima brak?! Daaa, veli Gospod eden covek -edna zena , ali koj spomna maticar?!! Aj kafana, i taka i taka, ali neka bide za druga pricina.( Barcelona na primer! :)) Mora li bre nie so zakoni i propisi sve da izrasipeme. Mora li da trpi "ljubovta" (koja vise site tolku mnogu ja iskomercijaliziraa, a u navodnici e stavena bas poradi ismesteniot sistem na vrednosti) poradi eden kup zakoni da ja zagarantirame so potpis? I onda , zatoa sledi, NEVESTATA MORA DA E U BELO ! (a da ne go spomnuvam "mladiov" koj zadolzitelno mora da e u sako!hahaha !) To ti e nov propis! Ma daaaj, neka si bide ona i u farmerki ako saka, samo neka bide za vistinska pricina. ( sto ke rece da mu odgovara na toj do nea... farmerot hehe) P.S. Poleka ... nikoj ne spomna crkva. Iizi.Toa e druga prikazna! |
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
svadba nevesta brak sveta rabota ........velicenstveno....
|
|
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Adam i Eva zhiveele nevenchano.
|
|
|
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најинтересно ми е кога ќе видам во црква невеста во бело со стомак до заби.
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |