IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Забава > Филм
  Активни теми Активни теми RSS - Хорор филмови
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Хорор филмови

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4849505152 78>
Автор
Порака Обратен редослед
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2011 во 22:25

Krv,ubistva...nesto deja vuсреќа

Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2011 во 10:52

Dosta dobar hororда

Кон врв
pecok Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2011
Поени: 300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pecok Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Август.2011 во 14:56
Помина доста време после филмот за Текс Вилер и анимираната серија за Марти Мистерија, но еве повторно некој јунак од италијанските стрипови (Бонели) да се најде на големото платно.

Трејлер

Italian response

Luca Raffaelli of la Repubblica, after watching the film said "it's a good B-movie inspired to a great top-league European comic", and points out that the character of Brandon Routh "is void" while the original comic character "uses the horror to talk about modern society problems".

Roberto Castrogiovanni (www.Movieplayer.it) tries not to compare the movie and the original comic, but still "not everything is perfect", and the biggest problem is "the starting plot and the development of the screenplay": the plot is predictable, dialogues are the usual stereotypes, and the main character is just the usual American action-man.

Federica Aliano (www.Film.it) heavily criticized the movie, saying "it's far worse than any bad expectation" and highlighted the big difference with the original comic: "the mature feeling of Tiziano Sclavi's masterpiece is never achieved by using splatter and beautiful images, but by using psychological introspection and by projecting into reality the nightmares and fears of characters and readers".

Federico Gironi (Coming Soon Television) refers to the film without comparing it to the original comic, and notices many similarities with Underworld, Buffy the Vampire Slayer, and True Blood, that make the film "like baby food, good for an extremely young target without a deep sense of criticism", although the director "avoids to disappoint the audience and gets a couple of good gags".

Negative reception also comes from Marco Lucio Papaleo (www.Everyeye.it), who gives an overall score of 5 out of 10. "Technically Dylan Dog: Dead of Night is not bad, and sometimes even interesting. But it is not Dylan Dog. And even if all the names were changed, it would just be a nice movie, but actually already seen and useless"
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Август.2011 во 14:43
nisto posebno

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јули.2011 во 09:19

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2011 во 22:09

...Nivniot koshmar zapochuva koga nivnata kjerkichka se vrakja od "mrtvite"...

Mnogu dobar horor!!
среќа
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2011 во 16:48

Razlichni prikazni za sadizmot,izmachuvanjata,za experimentite
vrsheni vrz poedinci..тага

Vo sekoj sluchaj napnato
...

Изменето од Valerija - 15.Јули.2011 во 16:48
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2011 во 16:44

Sto kriese  ezeroto  pod podzemnata zheleznica i dali novinarkata Net uspea da otkrie koi bea "chudovishtata"za koi nikoj ne znaese deka postojat
Mornichavo...
збунетост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2011 во 16:52

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2011 во 15:17

Dali taa navistina gledase duhovi...
ili toa bea tvorbi na nejzinata potsvest!

Mi se dopadna filmchevo..

Изменето од Valerija - 02.Јуни.2011 во 15:17
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2011 во 12:44
go imam...arno me potseti Valerce..
denes ke go gledam filmceto..среќаголемо%20гушкање

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2011 во 09:50

Horor po moj vkusсреќа
dali sekoja kukja vo koja se preseluvaa bese prokolnata?Ili zlite sili go imaa opsednato samo sincheto potochno negoviot tatko?

Mnogu dobar film
...

Изменето од Valerija - 29.Мај.2011 во 09:51
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2011 во 14:24
Originally posted by Valerija Valerija напиша:

...Legendata za Obezglaveniot javach
stanuva realnost..

овој сум го гледала одамна..среќа

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2011 во 13:31

...Legendata za Obezglaveniot javach
stanuva realnost..

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4849505152 78>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.