IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Што да правам кога не можам да поверувам?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што да правам кога не можам да поверувам?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака Обратен редослед
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2011 во 04:08
Originally posted by spiros spiros напиша:

Originally posted by viktorija123 viktorija123 напиша:

Imash ubava nasmevka-sovrshena posovrshena od mojata, neli?

Nema po "stopati" da ti povtoruvam deka viktorija ne e temata...
Ili nemash dovolno argumenti za diskusija pa "udri" na sarkazam

Нема сарказам. Ти велиш дека се' си осознала а јас мислам дека само ти тоа го веруваш, но ако навистина се' си осознала тогаш јас те молам да ми кажеш една ситница:

Зошто првата светска војна започна 1914?
Зошто 14тиот Далај Лама кога имаше 14 години мораше да гледа како неговата земја ја гази војничка чизма и 14 години после втората светска војна мораше да ја напушти истата?

(Матеј 1:17)

soirose, viktorija ne reche deka taa s'e osoznala, tuku onoj koj osoznal nema potreba da veruva. Onoj koj osoznal ne veruva bidejki go dozhiveal.

Inaku, ima pravo koga ti veli deka taa ne e tema za diskusija, pa zatoa zamolen si da zastanesh so isprashuvanja po istorija i numerologija.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2011 во 00:28
Originally posted by veranadaljuba veranadaljuba напиша:

Kako da znam deka sum poveruvala e ona sto mene me izmacuva. Koga imav 18 godini za prv pat ja otvoriv biblijata i pocnav da citam no neznaev od kade da pocnam. ...

И никогаш да не си читала (и аналфабета да си), ако си поверувала, тогаш Некој во тебе нешто големо започнал ...!

Не се - во прва линија - нашите читања, дела, херојства, ... туку Милоста на ЕДИНСТВЕНИОТ Таа Којашто потполно ослободува!

Верувај ...!   

ajde leka nokj

Лесна ноќ и на тебе, дадичке драга!

Изменето од spiros - 28.Мај.2011 во 00:34
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2011 во 00:26

Navistina nemozham da poveruvam, kako gi vrtish rabotote kako shto tebe ti odgovara. No, ne se sekiraj, mene ne me iritirash

ajde leka nokj
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2011 во 00:19

Ajde spirose kazhi neshto drugo - ovoj komentar e vekje "stopati" vekje videno...

Знам дека ве иритира, но верувај дека тоа е блага форма на иритација која треба да ни ги отвори очите за Една Вистина Која е поголема од секое човечко учење, сознание, ...!

Поздрав

п.с. Знаеш ли дека - слично како денес во мека - на Чедата БОЖЈИ (пред да вмаршираат кинезите во тибет) им требаше за движење од село до село специјална пропусница, издадена од тибетските власти?

in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2011 во 00:09

E ajde Spirose kade sum rekla deka jas sum se osoznala, da te vidam
I dosta so taa matematika

Не е воопшто добро кога некој се прави попаметен - или се израмнува - со Првородениот, за Кого прекрасно сведочат Списите на Неговите Сведоци, кои некои “просветлени“ би сакале најрадо да исчезнат, та така тие да седнат на столицата која (можеби) е само за Првородениот!

О.К.?

Се исполнува Писмото пред наш нос!

Ajde spirose kazhi neshto drugo - ovoj komentar e vekje "stopati" vekje videno...
Кон врв
kladence Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 25.Мај.2011
Поени: 88
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kladence Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2011 во 00:05
Templarius dali znaes deka ateistite go nadminuvaat i samiot djavol...barem toj znae deka Bog postoi!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2011 во 00:03

Не е воопшто добро кога некој се прави попаметен - или се израмнува - со Првородениот, за Кого прекрасно сведочат Списите на Неговите Сведоци, кои некои “просветлени“ би сакале најрадо да исчезнат, та така тие да седнат на столицата која (можеби) е само за Првородениот!

О.К.?

Се исполнува Писмото пред наш нос!

in Time & Eternity!

Кон врв
kladence Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 25.Мај.2011
Поени: 88
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kladence Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2011 во 23:58
Ja zacnav ovaa tema od prosta pricina sto nekoi lujge mislat deka Bog e teoloski poim, edna ideja ,prirodna sila itn.. no prijateli moi, Bog e licnost."Shto da pravam koga ne mozam da poveruvam" vsusnost se odnesuva na tie koi ako se iskreni bi priznale"Jas ne sakam da veruvam".Toa e zatoa sto koga bi poveruvale, bi trebalo napolno da si go promenat svojot zivot. Ne se ni svesni deka gospod ni dava pravo na izbor.Koj ne saka da poveruva..ne mora, ama pekolot e mesto kade boga navistina go nema.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2011 во 23:53

Изменето од viktorija123 - 27.Мај.2011 во 23:54
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2011 во 23:51
Zatoa sto ispil 14 piva i izel 14 kebapi koga imal 13 godini.
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2011 во 23:50

Нема сарказам. Ти велиш дека се' си осознала а јас мислам дека само ти тоа го веруваш, но ако навистина се' си осознала тогаш јас те молам да ми кажеш една ситница:

Зошто првата светска војна започна 1914?
Зошто 14тиот Далај Лама кога имаше 14 години мораше да гледа како неговата земја ја гази војничка чизма и 14 години после втората светска војна мораше да ја напушти истата?

(Матеј 1:17)

Изменето од spiros - 27.Мај.2011 во 23:52
in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2011 во 23:45

...
Onoj shto osoznal - nama potreba da veruva, toj znae!

...

Веруваш ли навистина дека веќе се' си осознала и само затоа повеќе не ти треба да веруваш дека има уште многу повеќе да се осознава, од тоа што ти си осознала?

Ima brate Spirose ima samo sto toa ne e Evangelieto kako sto ti velish tuku uste mnogu drugi evangelija koi crkvata gi zabranila i koi ne gi priznavate...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2011 во 23:43

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2011 во 23:41
Originally posted by kladence kladence напиша:

Ako covek ne veruva, toj ne moze da izleze na kraj so zivotot.E pa sega kako ke se spravime so zivotot, koga ne mozeme da veruvame??

Mnogu prosto: CE ZIVEEME.

Sto mislese ti deka ako ne veruvas nema da zivees, ne be brat ce zivees i nisto nema da se sluci, nema filozofija vo ovaa....

Изменето од Templarius - 27.Мај.2011 во 23:43
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.