|
Бранко Црвенковски - Никола Груевски |
Внеси реплика | страница <1 4041424344 51> |
Автор | |||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne mi e poznato dali Shekjerinska barala duel so Nikola i kako bilo odgovoreno na toa baranje. Noi fakt e deka samo taa mozhe da bara neshto takvo od nego, a do nego ostanuva da prifati ili odbie. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Врти сучи вода само да не е бистра....
Само у Македонија го имало тоа... Еве јас ако зборам за тебе нешто, а ти разбереш, чуеш, а не сум ти го кажал во лице, дали ке дојдеш и да ми кажеш ШТО ИМАШ КАЖИ МИ ВО ЛИЦЕ СЕГА СУМ ТУКА И ПРЕД ТЕБЕ? Па зарем насекаде во светот не е така? Зарем луѓето се поинакви низ светот, а Македонците се поразлични.... Пак ќе кажам, ова беше фрлена ракавица за сите досегашни изјави од страна на Грујо и упатени клевети и вистини кон БЦ.... 15000 пати да споменеш некого а притоа не му кажеш во очи, за мене е трачарска работа, и кукавичлук.... НЕ МЕШАЈТЕ БАБИ И ЖАБИ и продавајте демагогии како е низ светот, зашто тоа е во психата на секој човек.... Што имаш да ми кажеш кажи ми во лице, не ме повикувај насекаде... Тука сум и пред тебе... Во србија тоа го викаат пуцај куме сад..... а кај нас го викаат повели изјасни се што имаш..... Нема врска ни рада ни никој друг.... БЦ И ГРУЈО лично и персонално очи во очи со сите нивни гревови.....Да чуе народот... или се плаши Грујо од тоа што посраните гаќичиња ќе му ги дознаат сите... А и без тоа ќе ги дознаат, зашто БЦ незнае да ќути, па ако не прифати дуел, ќе ги каже пак пред целата јавност....... Поарно дуел да можеме и да ја видиме експресијата на нивните лица... |
|||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
http://www.youtube.com/watch?v=iBD1YeY8NEs Што би рекол Жика- Корпус деликатес... Рада го прозва Грујо на дуел |
|||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Potpolno razbirlivo i ochekuvano. Nikoj pri zdrava pamet, koj vekje stoi sigurno so svoite glasovi, ne bi rizikuval eksk*rzija za da im dade shansa na oponentnite da mu go stavat rejtingot pod prashanje. Takvo neshto bi bilo neophodno edinstveno ako brojkite se premnogu bliski i ishodot e neizvesen. No vo ovoj sluchaj na Nikola ne mu treba nikakov rizik i zatoa postapuva onaka kako shto bi postapil sekoj mudar politichar. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
OK, se popravam - toa ne go ima samo vo Makedonija, tuku samo na Balkanot. |
|||
|
|||
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Незнам колку сте свесни дека меѓу редови признавате дека Никола би излегол губитник во дуелот ? Зарем не е себично да ги оставиш гласачите неинформирани само поради својот рејтинг ? Ако некој политичар е арогантен , гледачот тоа ќе го казни на гласање. Вие признавате дека Груевски е хендикепиран во говорот . Messenger , барем ти немој да кажуваш дека само паралментот е место за соочуавње. Таму кај шо си многу добро функционира тоа и не ги манипулирај тука членовите дека барањето за ТВ дебата е демократски неиздржано. |
|||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|||
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Значи ние сме тука Балканци и тука функционира тој начин на комуникација... Ај кажи ми кој начин на комуникација функционира низ светот... Молим те просветли ме, може има некоја нова човекова карактеристика што јас не ја знам.... |
|||
|
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Stojam pozadi seto onoa shto sum go napishal, a kje odgovoram i na nekoi raboti koi gi spomnuvash tuka. No kako prvo, kje povtoram ushte ednash deka ne sum chlen na nitu edna partija i sostojbata vo tatkovinata ja gledam od taa distanca. Ne sum nitu za Nikola, nitu za Branko. Velam deka Branko postapi itro so povikuvanjeto na debata, no otkako se vide deka Nikola ne ja prifakja (prethodno objasniv zoshto taa ne drzhi voda vo ovoj moment) greshi vo postojanoto insistiranje so toa bidejkji pochnuva da pravi mechkina usluga na Shekjerinska. Ne znam shto pravat negovite sovetnici, ako voopshto gi ima, no negovata taktika stana kontraproduktivna i trebashe odamna da se smeni. Ne mozhe Branko javno da se istavi od ovie izbori i istovremeno vaka javno da istapuva, nebare toj se kandidira za premier. Onoa shto smetashe deka so svoeto distanciranje od izborite kje pomogne vo svrtuvanjeto na neopredelenite glasovi kon SDSM sega e anulirano so vakviot negov odnos. Vo vrska so Nikola... zarem rejtingot ne e odraz na zdovolstvoto i uverenosta na glasachite od desagashnata rabota na premierot ??? Do rejtingot ne se doagja na "komu ide" ili so charshijski muabeti, tuku so sudenje na dosegashnata rabota. Spored toa, Nikola ne gi ostavil glasachite neinformirani kako shto velish vo replikata. Za informiranosta na glasachite govorat rezultatite (kakvi-takvi) od realizacijata na onoa shto go goverel i vetuval do sega. Ako ne se lazham toa e dokumentirano i vo "Otchet", neli? Spored toa, Nikola ne e nitu sebichen, nitu e aroganten, nitu gi drzhi glasachite vo neizvesnost ili temnina. Mozhebi ne e nekoj golem govornik (tuka verojatno tvojata pretpostavka e tochna), no spored rejtingot - negovite rezultati go nadoknaduvaat hedikepot vo govorot. Verojatno glasachite vo Makedonija povekje cenat rezultati otkolku sposobnost za govorenje. Kako ilustracija tuka povtorno bi go posochil primerot so Kanada. Kanadskiot premier Stephen Harper (konzervativec) ne e nikakov govornik... pobrzo bi se slozhil deka e sramezhlivo mamino dete koe ne znae da sostavi dve rechenici ako nekoj ne mi gi napishi i ne gi prochita pred javnosta. Od sprotivnata strana kako oponent go imashe liberalot Michael Ignatieff, odlichen orator, profesor na University of Cambridge, University of Oxford, Harvard University i University of Toronto. Na izborite koi zavrshija ped nedela-dve kanadskiot narod dokazha deka povekje veruva na dela otkolku na zborovi i na "sopnatiot" i "jadniot" Stephen Harper mu dade apsolutno mnozinstvo, a partijata na elokventniot, inteligentniot i akademski cenetiot Michael Ignatieff ja sroza na najnisko nivo koe se pomni vo nejzinata istorija. Patem, kolku shto mi e mene poznato, nemashe nikakva javna debata kako shto sega toa go bara Branko so Nikola. I tuka se krie lekcijata koja treba da se nauchi vo politikata na vodenje drzhava. Zatoa velam deka Nikola nema potreba da izleze na bilo kakva javna debata so drugite kandidati za premierskata pozicija. Od chisto politichki aspekt toa ne bi mu donelo nikakva korist. Na takvite debati insistira i provocira samo opozicijata bidejki tokmu taa nema shto da izgubi so niv. S'e e tolku ednostavno i jasno, neli? Изменето од Messenger - 18.Мај.2011 во 17:44 |
|||
|
|||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Цел на Партија секоја е да дојде и да остане на власт,а власта ја носи на избори Рејтингот.
Ако се земе сегашниот Рејтинг како некој репер (секако тука ако ги гледаме рејтинзите на А1 победува СДСМ со што знам колку проценти повеќе и излезност од близу 85 %) за изборите наредни,факт е дека ДПМНЕ ќе победи,може не ќе имаат ко сега толку пратеници ама пак ќе имаат од 51 - 55 пратеници,што е доволно да добие Грујо Мандат за нова Влада. Е сега според мене нема никаква логика Грујо да излегува на некаков си дуел со опозиција. Пред неколку вечери имаше некаково соочување на тв и сите го повикуваа или Грујо или негов преставник зошто не дошол,се плаши,ова она,споменици,стечајци,списоци и еден куп глупости,а никој не слушнав да спомене Програма си некаква и да се држи до неа,барем додека гледав,можи имало потоа. Цела опозиција ми личеа на Хиени кои чекаат да се појави некој Лав за да го изедат,што е и нормално оти сите заедно немаа во предходниот парламентарен состав Пратеници колку ДПМНЕ и бараат свое место под сонцето,некои партии беа и вон парламентарни. Е сега да ми простите ама ама во онакво опкружување каде што сите сакаат да те расчеречат и напраат партал со смислени сценарија,вадење од контекст и еден куп глупости не ќе се појави ни една Маргарет Тачер да беше членка на ДПМНЕ. За да дојде Грујо на ТВ Дуел треба да се почувствува слаб,да виси со гласачи,да е пата-пата отприлика со проценти на гласови и слично,меѓутоа гледајќи тој кој му е Противник од другата страна и дека самиот тој Противник ќе си изнаправи еден куп глупости,оценил дека не му треба идење на ТВ Дуел во кој освем напади и тресење глупости од другата страна ништо друго не ќе се чуе. Абе не им иде умот на Бранко и компани,тоа го знаеме сите,ама за машината што гласа за нив се чудам јас како не им прекипе преку глава,не дека овие тековниве властодржци се кој знае што,ама барем мислат со кликерот како да ти продадат се и сешто и пак да си најдеш некое задоволство во тоа,како подарена кутија цигари,секако дека е малку,ама предходните даваа смрдлив Партнер,додека овие денешниве ај може не Марлборо,ама солиден Бос ти нудат хахахах. Ај пак да напоменам оти ме повикуваат одредени членови тука повторно. Член на Партија не сум,на ни една,а и не сум бил,во иднина не знам. |
|||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Околу оправдувањето за паторот зошто несака да излезе на дуел,...ве разбирам добро,надменоста што ја има тој и неговите полтрони(просек до 35 години) им дава за право да се перчат и да мислат дека е од нив се почнато.
Но ако ја гледаме ситуацијата кој е никола и од каде потекнува(што е предуслов за секоја нормална демократија) тогаш тој е голема боза и попара ,а и на народ кој не си ја познава својата историја,односно е разединет,доволно му е само турски бичим и со страв да тера,па така новите - дпмне-овци немаат и што друго да зборуваат освен да верглаат на големо, одбрана. Впрочем знаат дека за толку кратко време , не се постигнува ништо со дебата,освен кај некој неопределен да изгубат или добијат глас. Од друга страна за самоувереноста и гујо во наместените анкети и перењето на мозокот на народот,па затоа и немало потреба за дуел,... да и Геблс на Хитлер му советувал да не се појавува на ТВ затоа што со неговата појава и занесот во говорот би можел да се изгуби и негативно да влијае кај неговиот народ. |
|||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
a be,...toj chovek go cenev dodeka se zanimavashe so filosofija i sl...ama , otkako se ukljuchi i on vo politichakva debata,..nekako mu padna rejtingot i nego,...a,osobeno koga pochna da ni propoveda ,deka i vo amerika bilo taka,....i sl.nebulozi okolu komparacijata na amerika i makedonija,,....
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
prilepcanec pp
Група Регистриран: 24.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 73 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ajde vaka da gi postavime rabotite.ZOSTO GRUEVSKI I STO BI DEBATIRAL SO BRANKO???
1.ZA SRABOTENOTO? -delata se na negova strana vo sekoj pogled i od sekoj segment 2.OKOLU STAVOT ZA IMETO??? na grujo se znae referendum,a ovaj drugiot po 20ti pat go menuva i sega dojde i toj do referendum(znaci i ovde nema tema za debata) 3.EKONOMIJA??? site stecajci se stecajci od brankovo vreme,sverc na nafta (brankovo vreme),TAT i slicnite isto -pak nema tema OSTANA USTE OMILENATA TEMA NA BRANKO KOJ E PSIHIJATRISKI SLUCAJ(BUDALA) A KOJ PIJANICA I NARKOMAN.-ama za ova treba da si bara drug sogovornik,drugar mu ljuBco |
|||
prilepcanec pp
Група Регистриран: 24.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 73 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
okolu sprotistavuvanje na stavovi.mene ne mi treba da mi se silat eden na drug na televizija.jas sakam da vidam programa i sto ima taa programa mene kako graganin da mi ponudi.od vmro-dpmne dobiv,od sdsm ne.jas samo taka bi se odlucil na koj ke ja dadam doverbata.so datumi,rokovi tocno navedeni site proekti.a uste poveke me raduva sto pocnaa vo makedonija da davaat otcet.sekoj taka neka vidi koj sto vetil i kolku ostvaril.ova e sprotistavuvanje na stavovi gospoda a ne duel so navredi kolku branko piel i se drogiral a ljubco bil psihijatriski slucaj.
|
|||
Внеси реплика | страница <1 4041424344 51> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |