IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - ВМРО-ДПМНЕ или СДСМ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ВМРО-ДПМНЕ или СДСМ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6263646566 95>
Прашање: Vmro ili Sdsm ???
Одговор Гласови Статистика
104 [46,64%]
105 [47,09%]
14 [6,28%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
robert 22 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Март.2011
Статус: Офлајн
Поени: 56
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај robert 22 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2011 во 21:54
^ овоа се твои муабети, измислици, немаш конкретен доказ за тоа што ти го кажуваш. а факт е дека СКМ-ПДП се истото срање со друго име СДСМ.
и аман прекинете со скај.мк , вестиве поарно вадете си ги од сдсм орг, барем така го прикажувате и оригиналниот извор.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2011 во 22:03
Originally posted by robert 22 robert 22 напиша:

^ овоа се твои муабети, измислици, немаш конкретен доказ за тоа што ти го кажуваш. а факт е дека СКМ-ПДП се истото срање со друго име СДСМ.
и аман прекинете со скај.мк , вестиве поарно вадете си ги од сдсм орг, барем така го прикажувате и оригиналниот извор.

Ne ne se moi muabeti, jas samo prenesov sto pisuva.Jas ne izmisliv nisto, niti nudam dokazi. Toa ne e moja rabota.
Vestite se prenesuvaat od sekade kade sto se nudi.
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2011 во 12:47
рамнодушност

Изменето од MyWay - 10.Мај.2011 во 12:48

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2011 во 16:00
Аааа ВМРО има поубави кандидатки листата. Да видиме сега дали ќе изнајдат убавици и кај СДСМголема%20насмевка

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Мај.2011 во 15:13
Mi se smachi od negativnata propaganda i reklama na partiite za ovie izbori.

Iako, onolku kolku shto mozham da sledam, prednost davam na VMRO bidejkji go objavija "Otchetot' so koj javno obelodenuvaat shto vetile na prethodnite izbori i shto postignale do sega... so toa se stavaat na javen uvid i sekoj mozhe da gi analizira i kritikuva. Nivnata programa e samo sledenje na prethodnata, pa tuka nema neshto mnogu nepoznato ili diskutabilno.

Za zhal, SDSM ne istapuva so nikakva realna programa, ne se stava na javen otchet so nikakvi dokumenti za nivnata prethodna rabota, sega javno objavuva deka prifakja stavovi za bitni raboti (kako na primer referendumsko izjasnuvanje za promena na imeto na drzhavata) za koi besmilosno gi kritikuvaa VMRO, pretat deka kje otpushtaat lugje od sprotivnata partija od rabota koga kje dojdat na vlast, na svojata lista kandidati stavaat lichnosti koi samite se izjasnile kako kanibali i t.n.

Mislam deka ishodot na izborite e jasen i kako shto velev i porano, ova na krajot kje gi primora SDSM da se reorganiziraat, da ja smenat vrhushkata koja, osven vo politichko-ekonomski tenzii, nikade ne ja vodi partijava i narodot koj ja sledi, pa taka odnovo kje se rodi kako relevantna kreativna i uspeshna opozicija so realni shansi da pobedi na izborite posle 4 godini.

A do togash, sakale toa ili ne, kje se zhivee pod vodstvoto na VMRO-DPMNE... samata opozicija ne dovede do toa da nemame druga alternativa.

Изменето од Messenger - 11.Мај.2011 во 15:16
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Мај.2011 во 19:15
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Mislam deka ishodot na izborite e jasen
..................................................................
A do togash, sakale toa ili ne, kje se zhivee pod vodstvoto na VMRO-DPMNE... samata opozicija ne dovede do toa da nemame druga alternativa.

Можеби по некоја друга логика...
исходот на изборите и не е толку јасен...
Верувам дека на многумина, вклучувајќи ме и мене, не им е јасно...
ЗОШТО ВМРО воопшто влезе во авантурата предвремени избори...
во момент кога рејтингот им опадна...
каква е таа власт која прифаќаа предвремени избори под влијание на опозиција која има толку малку пратеници...

Што всушност ВМРО добива од овие избори...
што..??
-прво, најверојатно ќе добие помал број на пратеници од оние кои сега ги има...
-второ, ДУИ е коалиционен партнер кој е рално во вештачка коалиција со ВМРО...
поприродно за нив е коалиција со СДСМ, а не гледам дека нешто они се изјаснуваат дека ќе останат верни на ВМРО...
-трето, што ако ВМРО победи на изборите, но нема доволен број на пратеници, заедно со оние кои ќе сакаат да коалицираат со нив, за да направи влада...
тогаш по уставот претседателот понудата за влада ја дава на втората по број на пратеници партија, значи СДСМ...
има ли можност тогаш они да соберат доволен број на коалициони партнери за да создадат влада...?
има...

значи дека ВМРО одат на избори по нивна желба, тешко дека е така...
а кој може да ги натера...
оние од СДСМ..? тешко...
ќе да е странскиот фактор...
а ако етака, тогаш зошто они би им барале да влезат во предвремени избори...
за повторно да добијат...??
не верувам...
можеби за да изгубат достоинствено...
но да изгубат...

можеби се ова е во домен на шпекулации...
но останува неодговорено прашањето...
ЗОШТО предвремени избори...??

Изменето од којсумјас - 11.Мај.2011 во 19:32
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Мај.2011 во 20:00
Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

ЗОШТО предвремени избори...??

Mozhebi za da se zdobijat sigurno so nov mandat od chetiri godini namesto da chekaat ushte nekoja, pa eventualno togash da izgubat na izbori... koj znae?

Oti fakt e deka vo ovie vreminja opozicijata krevashe mnogu prashina bez da ponudi nishto konkretno podobro od pozicijata. Zatoa vo momentov VMRO stoi pozdravo i posigurno od nea. Vo idnina mozhebi poziciite kje se izmenat, pa SDSM kje se reorganizira i kje razraboti dobar politichko-ekonomski plan, a VMRO kje padne vo nemilost kaj svoite glasachi poradi nekoj nepopularen ili nepromislen chekor.

Sekogash se nastapuva od pozicija na sila i sigurnost, a ne od slabost i na srekja. Vo ovoj period VMRO definitivno stoi na posilni i posigurni noze od SDSM, bez obzir kolku opozicijata saka toa da go obezvredni i omalovazhi.

Edinstveno shto nadvoreshnite sili zameraat na VMRO e nejziniot cvrst stav vo vrska so pregovorite za imeto na drzhavata. No kako shto stojat rabotite, ima shansa ovie pregovori da bidat finalizirani do krajot na godinava, pa Makedonija da vleze vo zabrzana postapka za zachlenuvanje vo NATO i EU.

A ako se sluchi toa, togash VMRO kje go udri i posledniot klinec na sandakot na SDSM i kje go preseli vo istorija.

Na opozicijata nema nishto drugo da i ostane tuku kompletno da se reinventira i reorganizira. No ne veruvam deka vo toj sluchaj kje ima dovolno vreme do drugite izbori da se preobrazi vo neshto tolku znachajno i vredno za da mozhe da go zagrozi statusot VMRO kaj glasachite na ovaa zemja koi kje bidat zadovolni od zachlenuvanjto vo onie dve asocijacii i prvichniot priliv na stranski kapital vo forma na pomosh i investicii vo zemjata.

Inaku, celava rabota so izborive nekako mnogu mi nalikuva na onaa shto pred nedela dena se zavrshi vo Kanada. Imeno, tamu kako i vo Makedonija, liberalite krevaa i flraa tolku mnogu prashina vo ochi i izglasaa nedoverba vo parlamentot, shto konzervativcite objavija izbori isto kako shto toa go napravi VMRO vo Makedonija...

... i liberalite si gi izgubija i koshulata i gakjite! Vkupniot broj pratenici im se propolovi i od vtora stanaa treta partija marginalizirana od konzeravcitcite i NDP (rabotnichka partija). Liderot na opozicijata, liberalot Michael Ignatieff, si dade ostavka i partijata ja ostavi vo rasulo kako shto ne se pomni do sega.

Изменето од Messenger - 11.Мај.2011 во 21:20
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Мај.2011 во 15:50
РЕАЛНОСТ И ВИСТИНА

Пред избори сме. Во тие моменти, сите (АМА БАШ СИТЕ) учесници во битката за фотелја работат на тоа што повеќе да ја оддалечат реалноста од вистината. На сите тоа им одговара. Оние што се на власт и што, природно, сакаат да ја задржат, ќе ја фризираат реалноста до слика на рај. Нормално е тоа, нема ништо неприродно. Од секој свој успех ќе направат грандиозен потег на столетието, а од секој неуспех – нерешен резултат. Оние пак што чекаат да се дограбат до лостовите на власта, од секој успех на власта ќе прават просечно дело (небаре тоа дошло по автоматизам), а од нивните неуспеси – национални и космички катастрофи. Ќе ги плаќаат медиумите за тоа – впрочем, имаат право да си закупат и цели страници за партиски огласи. Некои медиуми и без пари ќе навиваат за едните или за другите. Сé е во интересот. Интересот не признава реалност.

Каде е тука обичниот човек? Оставен е сам на себе. Потребна му е медиумска диета. Треба да апстинира што повеќе од сите интерпретации на реалноста, без разлика од која страна доаѓаат. Дури, треба да не и верува и на оваа колумна. Треба да ја погледне реалноста.
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Мај.2011 во 16:18
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

Интересот не признава реалност.

Каде е тука обичниот човек? Оставен е сам на себе. Потребна му е медиумска диета. Треба да апстинира што повеќе од сите интерпретации на реалноста, без разлика од која страна доаѓаат. Дури, треба да не и верува и на оваа колумна. Треба да ја погледне реалноста.

Odlichno srocheno!

Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Мај.2011 во 17:55
голема%20насмевкаголема%20насмевка
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

...............
Inaku, celava rabota so izborive nekako mnogu mi nalikuva na onaa shto pred nedela dena se zavrshi vo Kanada. Imeno, tamu kako i vo Makedonija, liberalite krevaa i flraa tolku mnogu prashina vo ochi i izglasaa nedoverba vo parlamentot, shto konzervativcite objavija izbori isto kako shto toa go napravi VMRO vo Makedonija...

... i liberalite si gi izgubija i koshulata i gakjite! Vkupniot broj pratenici im se propolovi i od vtora stanaa treta partija marginalizirana od konzeravcitcite i NDP (rabotnichka partija). Liderot na opozicijata, liberalot Michael Ignatieff, si dade ostavka i partijata ja ostavi vo rasulo kako shto ne se pomni do sega. 

Адекватна споредба ... да Само што Игнатиеф, колку и да беа погрешни неговите процени, има поголем морал и кредибилитет од Б.Ц. 
Краток оф-топик... Џек Лејтон од НДП, поради некоја причина, ме подсеќа на Перо Гошев... Дали заради брковите или ја тресе главата како него или заради начинот на зборење... голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Мај.2011 во 11:00
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Аааа ВМРО има поубави кандидатки листата. Да видиме сега дали ќе изнајдат убавици и кај СДСМголема%20насмевка

барем да им биде интересно на луѓето да погледнуваат чат пат...голема%20насмевка

доста беше од исти фаци...малку освежување..

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13948
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Мај.2011 во 12:07
 aj vaka eden moj mal skromen komentar.,

nishto strashno shto sekoja partija saka da dojde na vlast  no pod uslov kolku tolku da bide  toa demokratski/плазење/., no spored mene edno e sigurno ., VMRO ne mozhe da bide ushte podobar  dokolku SDSM e tolku slab i neelokventen., .,

SDSM  mu e potreben na VMRO-DPMNE/ se razbira/ bidejko kako stojat rabotive samo edna makedonska partija ne mozhe da s3e spravi so site  momentalni  i natalozheni odporano problemi., zatoa potreben e SDSM ., no eden poinakov ., podmladen ., so kadri bez hipoteka na pleki., promakedonski orientiran SDSM.,

a kako i za sekoe neshto vo politikata programite se slichni., se vo ime na narodot i sopstveniot dzheb.,
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Мај.2011 во 12:59
Originally posted by MyWay MyWay напиша:

доста беше од исти фаци...малку освежување..

Малоооозбунетост
Не зезај на машките очи им истекоанамигнување
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Мај.2011 во 13:18
Originally posted by pajser pajser напиша:

aj vaka eden moj mal skromen komentar.,   nishto strashno shto sekoja partija saka da dojde na vlast  no pod uslov kolku tolku da bide  toa demokratski/плазење/., no spored mene edno e sigurno ., VMRO ne mozhe da bide ushte podobar  dokolku SDSM e tolku slab i neelokventen., .,   SDSM  mu e potreben na VMRO-DPMNE/ se razbira/ bidejko kako stojat rabotive samo edna makedonska partija ne mozhe da s3e spravi so site  momentalni  i natalozheni odporano problemi., zatoa potreben e SDSM ., no eden poinakov ., podmladen ., so kadri bez hipoteka na pleki., promakedonski orientiran SDSM.,   a kako i za sekoe neshto vo politikata programite se slichni., se vo ime na narodot i sopstveniot dzheb.,

Amin!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6263646566 95>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,207 секунди.