|
Филозофирај |
Внеси реплика | страница <1 7071727374 82> |
Автор | ||
vanesa
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Korenot na sekoja bolest e vo umot, a svesta(duhovnata) mozhe da se odvoi od mentalnata(i vo nashata ovozemska manifestacija).
Dr Deepak Chopra veli deka umot e sposoben da go proizvede sekoj lek ... toj lek e besplaten i shto e najvazhno toj lek e vo najchista forma i sovrsheno e doziran. Nash*te najdlaboki misli i chuvstva igraat znachajna uloga vo procesot na izlekuvanjeto. Изменето од vanesa - 07.Мај.2011 во 16:13 |
||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...прифакање,Ванеса.
се гушиш во своите зборови...некогаш ни цртањето не помага |
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
vanesa
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo zenot uchitelot go pottiknuva uchenikot da napravi kopmletna budala od sebe, da se vrti vo krug, kako kucheto shto si ja brka opashkata, za da svati deka umot ne mozhe da se svati sam sebe.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Potochno bi se reklo deka chovechkoto telo e sposobno da proizvede lek za svoite potrebi. Vprochem, toa taka e sozdadeno i tokmu taka funkcionira, no uspeshnosta da sozdade potreben efekten lek zavisi od sevkupnata psihofizichka sostojba na chovekot. Vo toj kontekst i samoto mislenje, koe go doveduva chovekot vo odredeni duhovni i fizichki sostojbi, ima mnogu vazhna uloga. Изменето од Messenger - 07.Мај.2011 во 19:50 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
aj i nekoi raboti da vi gi prostam ., aman lugje., tochno e deka vo deneshno vreme premnogu loshi raboti se proizvod na dirigiranjeto na potsvesta so lichnosta i deka nemal broj na bolezni sostojbi od toa i proizleguvaat ., no so postovite shto gi chitam gore proizleguva deka treba i so zakon da ja zabranime medicinata kako egzaktna nauka par exelans., i pose proizleguva deka po vashe ne se potrebni nikakvi lekari ., odnosno po vashe ispagja deka treba da se samoukineme.,., premnogu gi idealizirate rabotite i odite vo extreme., iako sum vernik ., alooo mess., vnimavaj malku shto pishuvash na vaka osetlivi temi., drzhi se do religijata no ne navleguvaj na teren kade lesno mozhesh nekoi lichnosti da gi liznesh ., ovoa so najdobronamerna zabeleshka ., aj pozdrav
P.S chovekoviot um treba da e samo observator koj e sposoben samo da kontrolira sevkupnost okolu nego., t.e teloto aa so toa donesuva odluki za zashtita od nadvoreshniot svet vo granici na svoite mozhnosti Изменето од pajser - 07.Мај.2011 во 20:12 |
||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bidejki kazhanovo, megju drugoto, se odnesuva i do mene, togash mozham da izjavam deka do sega nikogash ne sum rekol oti naukata i medicinata treba da se ukinat zatoa shto se nepotrebni ili nezdravi po lugjeto.
Ako od moite komentari se dobilo takvo mnenie, togash toa definitivno e posledica od pogreshno interpretiranje. Изменето од Messenger - 07.Мај.2011 во 20:52 |
||
|
||
vanesa
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne bi trebalo da postoi stroga podelba na umot i teloto, nitu na naukata od duhovnosta.
Pa i naukata vekje ne ja ignorira svesta tuku ja istrazhuva. A vo vrska so pishuvanjeto tuka, vistina e deka sekoj go svakja vo zavisnost od negovite prethodni iskustva i znaenja.No zatoa pak znachajna uloga ima i intencijata, dali e taa pozitivna ili ne. I chovechkata namera ima efekt vrz fizikalnata realnost. |
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...Za toa, deka nitu medicinata ne ja ignorira mentalnata svest, tuku ja istrazhuva - ukazhuva i placebo efektot... |
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
vanesa
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...za razlika od nocebo efektot shto doktorskite dijagnozi go imaat na lechenjeto na pacientot.Koga doktorot mu ja dava dijagnozata na pacientot pr. za "neizlechiv rak" mu potpishal smrtna presuda.Mu ja ubiva nadezhta za mozhnostta da se izlechi, a so toa i negovite mentalni sposobnosti za samo-izlekuvanje.
|
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако навистина е така... може ли умот да призведе лек... за бесмртност... а...? |
||
vanesa
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sakash besmrtnost
Toa go ima vo OZ-utopijski raj, zemja bez bolesti stareenje i smrt, kaj shto hranata raste na drvjata i shto e najvazhno so Oz vladee bozhica,princezata Ozma Sepak Doroti saka da se vrati vo Kanzas, doma.Zoshto? ...inache prikaznava e arhetip... Kanzas e "nadvoreshniot svet", a OZ "vnatreshniot svet", a zadacha na Doroti e da gi obedini |
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Znam deka prashanjevo ne e upateno do mene, no mislam deka mozham da pomognam vo diskusijava so eden odgovor... Nie sme kreirani smrtni... znachi so odreden rok na traenje na nashata materijalna manifestacija. Ne postoi opcija za postanuvanje besmrtni. Teloto e sozdadeno samoto da se lekuva i regenerira vo odredenite limiti na negovata materijalnata egzistencija i toa ne mozhe samoto da ja izmeni svojata konstrukcija i da gi negira prirodnite zakoni pod koi e sozdadeno i koi vladeat vo ovoj Svet. |
||
|
||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
se ima svoj pochetok i kraj., taka i zhivotot., i vo telesniot oblik i vo duhovniot., materijalnoyo samo si ja menuva formata ., a dushata odi tamu kaj shto propagja ili ti mi zasluzhila ., spored mnogu uchenja za duhovnosta sepak nakrajot se si ima svoj kraj., a teoriite za reinkarnacija ili besmrtnost se vo domenot nadvor od ona vistinskoto.,
pekolot rajot kaznata nagradata se se sluchuva sega i tuka .,. vo ovoj svet i vo ova vreme na individuata shto egzistira |
||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
||
Внеси реплика | страница <1 7071727374 82> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |