|
Светот на први мај протестира, а ние? |
Внеси реплика | страница <1 345 |
Автор | |||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ами и анархистите се луге Не сретнав во литературата дека се забранети или не обратив внимание. Еве и јас сум антикапиталистички (дури може да се рече социјалистички тип) ама не сум анархист-ка. Впрочем-анархистите се претходница на помирните протести. Да не ги навредам децава-ама јас си имам сомнеж дека и се некои анархисти-премногу беа мирни |
|||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да не бидам off topic..
ама ајде некој нека каже... дали некогаш, некаде за време на овие 20 транзициски години... било кој штрајк... за било што... против било која влада... успеал нешто да смени... и да ја постигне целта... демагогии во стил народот треба да се освести... треба да излезе на штрајк... треба... треба... се исто што го зборат и политичариве... едноставно во оваа држава не се знае кој е кој.... кој за што, кој со што... ова е уствари секој за себе... секој со сам себе... Америка и Бандите на Њујорк... |
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
tuka ,ochigledno, deka ne palat nikakvi shtrajkovi ,protesti,...mitinzi i sl....
eve , na oprimer,...imalo,povekje protesti za neshto da ne se gradi ....
...i mene me interesira dali nekoj od niv ''upalil''...t.e...dali bilo sprecheno, koga i da e,...neshto da se gradi , samo poradi toa shto narodot se pobunil?
...kako da ne,...ako nekade, voopshto, ne go e*** narodot ....toa e tuka!
....mislam,,...ne za takvi raboti,
...inache ,...toj itekako e e*** od ....sopstvenata drzava!
Изменето од Анастеа - 02.Мај.2011 во 00:06 |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ме мрзи да барам наназад- ама знам сигурно дека негде кажав- Во Македонија во Охрид човек умре како последица од штрајк со глад и никому око не трепна. Тогаш се трасираше патот на ова што се случува денеска.
Ако се знае дека Махатма Ганди ги матираше Англичаните токму со тој тип штрајк, а кај нас политичарите не трепнаа со око на такво нешто, тогаш јасно е дека знаат со каков менталитет имаат работа. Затоа во Македонија е најлесно да си политичар. Никој ништо не ти може, се можаш да ветиш, ништо да не исполниш или да си правиш што сакаш и влакно да не ти фали. Доволно е само да го убедиш народот дека противникот ти вади афери и готово.Можеш раат да си делуваш. Искрено мислам дека сме единствена држава во која на штрајк само кај нас се одговара со антиштрајк- народ против народ. |
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
starata dobra,....''stara''!
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Jaс не реков дека не се луѓе, ама многу добро знаеме што мислат тие за државата, правото и јавниот поредок. Оние кои протестираа се всушност поврзани со анархистите, а дали и тие се такви, не знаеме. А антикапитализмот не е решение за една демократска држава како Македонија, која се стреми да биде дел од капиталистичкиот и демократски свет. Затоа и кажав дека доколку анархистите и нивните сличномисленици се единствената критичка маса во Македонија, тешка и мачна ќе биде иднината на оваа држава. |
|||
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Сега сфатив дека иднината со начинов на кој ја третираме државата и народот а богами и демократија ќе не внеселе во демократскиот свет...Леле мамо..Без притисок на власта и без борба за работничките и човечките слободи воопшто...Фашизмот би ни добродошол???Таму немало штрајкови и демонстрации..Демократијо, демократијо....кој ли како те доживува...
Сега ми е разбирлива поговорката која ни е длабоко вкоренета...СВЕДНАТА ГЛАВА САБЈА НЕ ЈА СЕЧЕ!Само едно ме копка...дали поради менталитетот или неспособноста на власта паднавме на дното на Европа...ВО СЕ...
|
|||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ти многу работи не сфаќаш, па и ова очигледно. Демократија и тоа како зависи од односот на единката кон државата, како и односот на државата кон единката и колективот. Ако за тебе анархизмот, социјализмот и сличните идеологии се иднина, за среќа, за развиениот свет не се. Штрајкови и демонстрации во демократскиот светсе подразбираат, а такви немало, не само во фашизмот, туку и во твојот омилен социјализам. Изменето од Македон - 02.Мај.2011 во 13:16 |
|||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Два протести за 1 МајДенот на трудот 1 Мај годинава ќе биде одбележан на два посебни протести. Потписниците на Повелбата за солидарност во која членуваат неколку синдикати и движења ќе протестираат против постојаното кршење на работничките права и задушувањето на синдикализмот, а ССМ по долга пауза ќе маршира за солидарност.
|
|||
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За каква солидарност ќе маршира ССМ? Ова како протести и контрапротести? |
|||
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ако (и годинава) НЕ МАРШИРА(ат) ...некој (одново) ќе напише - праша ....ЗАШТО?.
Најверојатно ...ЗАТОА. |
|||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|||
Внеси реплика | страница <1 345 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |