|
Македонска народна музика-By mariovec |
Внеси реплика | страница <1 4950515253 58> |
Автор | |
babam bitola
Нов член Регистриран: 30.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 16 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако некој ја има оваа плоча ве молам ставетеја со години ја барам:
Васка Илиева - UNIVERSAL ВЕР-109 A-Песна за Стилворк А-Бостан садат моми македонки В-Цел свет прошетав В-Три другарки платно белат |
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 310 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И јас исто другар...никаде ја нема,нажалост |
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е па сега кога веќе дојдов....
Duet Sestrite Mavrovski - Ej Bitola Koj Te Proklolna 30.06.1970.mp3 Duet Sestrite Mavrovski - Kate, Kate Katinke 30.06.1970.mp3 Duet Sestrite Mavrovski- Ej Male, Da Bi Onemela 30.06.1970.mp3 Duet Sestrite Mavrovski- Na Pat Odam, Za Pat Prasam 30.06.1970.mp3 Zemi gi sestrite-vnimatelno i nezno,bez brzanje |
|
babam bitola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Голем поздрав до сите љубители на Македонската народна музика со една колекција:
ВАСКА ИЛИЕВА-1 Vaska Ilieva - Aber mi dojde od Soluna grada Vaska Ilieva - Air da ne storis majko Vaska Ilieva - Aj zajdi, zajdi jasno sonce Vaska Ilieva - Ajde libe le, aj da se vencame Vaska Ilieva - Ajde site zapejte, veselo oro igrajte Vaska Ilieva - Ajde, vino pijam Vaska Ilieva - Begala mi e Blaguna Vaska Ilieva - Bela galabica Vaska Ilieva - Cujte me momi, momcina Vaska Ilieva - Daj mi babo tvoja cerka Vaska Ilieva - Denes mi e majko rodenden Vaska Ilieva - Djordjija, more terzija Vaska Ilieva - Dojdi Lence pod ladna senka Vaska Ilieva - Duske le, duso moja ubava Vaska Ilieva - Ej ti Sar planino Vaska Ilieva - Evropo i Kanado Vaska Ilieva - Fanal go merak Goceta Vaska Ilieva - Gulab guga Vaska Ilieva - Imala majka devet sina Vaska Ilieva - Imame libe le, ubavi spomeni Vaska Ilieva - Izlegol neven Pejo Vaska Ilieva - Iznikna mi badem drvo Vaska Ilieva - Jano, Janke kumanovke Vaska Ilieva - Kade se culo videlo Vaska Ilieva - Kirajdzice, jabandzice Vaska Ilieva - Kitce mi padna Vaska Ilieva - Koga padna na Pirina Vaska Ilieva - Koga se mazese sto ti se cinese Vaska Ilieva - Koga trgnav Cveto vo tugina Vaska Ilieva - Koj sto me cue da peam Vaska Ilieva - Krusevo aber pristigna Vaska Ilieva - Libe le moe, ubavo Vaska Ilieva - Libe le Vasko, Vasilco http://www.file-upload.net/download-1118086/VaskaIlievaLjbgd00001.rar.html |
|
ljupcebgd
Група Регистриран: 16.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 41 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vaska Ilieva - Begala mi e Blaguna Vaska Ilieva - Makedonijo, zemljo najmila Vaska Ilieva - Ohrid, Ohrid ubav si Vaska Ilieva - Otide Panda na gosti Vaska Ilieva - Pesna za seloto Buf Vaska Ilieva - Sluzba sluzi mladi Dimitrija Vaska Ilieva - Snosti pojdov mila mamo Vaska Ilieva - Turci niz gora vrvea Vaska Ilieva - Cetvorica kumiti Vaska Ilieva - Ne placi majko, ne zalaj Vaska Ilieva - Sobrale mi se odbor momcinja Vaska Ilieva - Zemjo makedonska http://bit.ly/ebwrPd Pozdrav |
|
babam bitola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве уште една колекција:
ВАСКА ИЛИЕВА-2 Vaska Ilieva –of lele,lele Vaska Ilieva -Mome Stoe u Livada Vaska Ilieva - Licna Mara meandzika Vaska Ilieva - Licno mome, bitolcance Vaska Ilieva - Majko mila, moja Makedonijo Vaska Ilieva - Makedonijo, zemjo rodena Vaska Ilieva - Makedonijo, zemljo najmila Vaska Ilieva - Marike mori, bela vardarike Vaska Ilieva - Mlado ohrigjance Vaska Ilieva - Mome i momce zborele Vaska Ilieva - More cico rece da me zeni Vaska Ilieva - Mori svake, svake Vaska Ilieva - Most mi zidale Vaska Ilieva - Na 4-ti maj Vaska Ilieva - Nalej, nalej Vaska Ilieva - Nalojno kerko Vaska Ilieva - Nevesta platno tkaese Vaska Ilieva - Niko, Niko meandziko Vaska Ilieva - Obloga se vacat momce i devojce Vaska Ilieva - Of libe le, mene me mlada razbole Vaska Ilieva - Of, bre Stojane, sine Stojane Vaska Ilieva - Of, lele male ? Vaska Ilieva - Of, sto sum tolku daleku od tebe Makedonijo Vaska Ilieva - Ogreala mesecina Vaska Ilieva - Oj Korume more Vaska Ilieva - Oj Suto, mori Sultano Vaska Ilieva - Oj, Prilepe grade Vaska Ilieva - Oro vodi Angelina Vaska Ilieva - Ostanala Ratka mlada udovica Vaska Ilieva - Ostanala zena udovica Vaska Ilieva - Otvori si sirum porti Vaska Ilieva - Ovci pasat Jovan i Jovanka Vaska Ilieva - Ozeni se mili sine Vaska Ilieva - Pesna za Aleksandar Turundzev Vaska Ilieva - Pesna za Gorno Vranovci http://www.file-upload.net/download-1118088/VaskaIlievaLjbgd00002.rar.html Голем Поздрав |
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Од далечната 1972 една убава плоча
Anka Gieva Ivanovska - Crna se cuma zadade 14.11.1972.mp3 Anka Gieva Ivanovska - Da Te Vidam, Pokraj Mene 14.11.1972.mp3 Anka Gieva Ivanovska - Soberi Libe Svatovte 14.11.1972.mp3 Anka Gieva Ivanovska - Vo Tugina Odes Libe 14.11.1972.mp3 http://rapidshare.com/files/456239539/Anka_Gieva_Ivanovska-Vo_tugina_odis_libe-14.11.1972-Upload_by_mariovec.rar |
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве уште една синглица од времето
Ivan Uzunov- Mara Bere Belo Grozje.mp3 Ivan Uzunov- Vojnik Odam Pesni Peam.mp3 Ivan UzunovПоздрав на сите |
|
markonecMK
Нов член Регистриран: 17.Април.2011 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мариовец, да ли можаш да ми најдаш текстот
од Александра Сариевског са песном „Очи имаш Васке мори„, јас сум слушал го пар пати и најбољи е хит на светот!!! Па те молам да то најдеш!!! |
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Повели другар, штом се работи за Васка,нема проблем Oci imas Vaske mori,ajde oci imas, vegleski filzani,bogati Vaske mori,daj mi gi mene, dusa ti Vaske mori dojdi za mene, da ne frlam golem merak za tebe. Vegi imas Vaske mori,ajde vegi imas, morski pijavici, bogati Vaske mori daj mi gi mene,dusa ti Vaske mori dojdi za mene, da ne frlam golem merak na tebe. Snaga imas Vaske mori, ajde snaga imas puska maliherka,bogati,Vaske mori daj mi ja mene, dusa ti,Vaske mori dojdi za mene, da ne frlam golem merak na tebe. Еве ти ја и песната,за да биде комплетна Васка https://rapidshare.com/files/457923618/A.Sarievski_-_Oci_imas_Vaske_mori.mp3 Поздрав |
|
babam bitola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мариовец,ако ја имаш песната "Црна се чума зададе" во изведба на Васка Илиева те молам прикачија никаде не можам да ја најдам.
ГОЛЕМ ПОЗДРАВ |
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Немам никакви фотографии од овие двајца.Ако има некој некаква информација,нека помага Spasija C. Nikolovska & Mile Trpevski - Reci Mi Zvezdice ebk 0137.mp3 Spasija C. Nikolovska & Mile Trpevski - So Prvto Libe_ebk 0137.mp3 Spasija C. Nikolovska & Mile Trpevski - Sto Merak Kito Mome Si Frli ebk 0137.mp3 Spasija C. Nikolovska & Mile Trpevski - Vo Tugjina Ziveam Sam ebk 0137.mp3 https://rapidshare.com/files/458425317/Duet_Spasija_Camova_Nikolovska_-Mile_Trpevski-Upload_by_mariovec.rar П.С. Во последно време нешто не е како што треба со рапид-шерот...Направете copy-paste на линкот,ако има проблем пишете Изменето од mariovec - 21.Април.2011 во 01:22 |
|
vedes
Сениор Регистриран: 26.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Audiokaseta "Aber mi dojde" od 2003 godina ( izd. "Sinti Saund") na Maskata folklorna grupa od seloto Ljaski vo Pirinska Makedonija
01.Aber mi dojde 02 Snosti minav kraj Stankini 03.Cekaj me Maruse 04.Proklet ergen 05.Rano ranila Grozdena 06.Vito se oro viese 07.Koj ke ti nosi 08.Tnke mlada meadzike 09.Jane Vojvoda 10.Dve devojki se cudeli 11.Gjino, Gjino 12.Oj Jano 13.Ivane, Kosturski Vojvoda https://rapidshare.com/files/3118432198/MFG-s._Ljaski.rar Изменето од vedes - 14.Мај.2011 во 07:33 |
|
Низ цела Македониjа песна се пее, оро се вие...
|
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мариовец...со мало закаснување ....
Изменето од zamislena - 14.Мај.2011 во 12:03 |
|
Внеси реплика | страница <1 4950515253 58> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |