|
Арапскиот свет и што потоа ???? |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 30> |
Автор | |||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ee,...bash taa e!
...glupite zapadnjaci ke potroshat desetpati povekje od toa shto kinezite i rusite ke zarabotea ama ,..ete im na!!....gi zaebaa! ...a i,od tebe izgleda ne moze nishto chovek da skrie, ...sigurno si mu desna raka na onoj ....asanzon. |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Toa e само една од причините- последица на една многу позначајна причина. Ќе си дозволам да го цитирам Messenger, тој прекрасно го објасни проблемот.
Има една мошне интересна книга, која ја читам во во моментов, а која се однесува на односот меѓу Америка и арапскиот свет, ослабената Европа, падот на европската социјал-демократска држава и недостатоците во надворешната политика на истата, зголемената имиграција и влијание од исламскиот свет, демографското самоуништување на Европа, моќта на Америка и идните случувања како последица на сето ова. Се вика "Осамена Америка", напишана од Марк Стејн. |
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
eehhh...kutrata amerika,..''osamena'' bila,a?
...zatoa i pishuvaat lugjeto knigi ,osobeno vakvi,....znaat deka ima mnogu shto ke im gi (pro)chitaat,...ama , znaat i deka mnogumina napishanoto doslovce go vpivaat i ...''raznesuvaat''ponataka... ...kutrata amerika! ...tuku,...edno me interesira: aj ,...shto ke ostane od amerika da vidime ako im gi ''odbieme''tie dve raboti? ...ili od rusija,..ako i ja ''zememe'' naftata i plinot,...ili od japonija ako im zabranime da pravat raznorazna elektronika,...ili od...koj drug? ..ili pak na kinezive kolichinata da da im ja namalime ...barem za polovina? ...ili aj ,..neka bide najprosto ,..za onie shto ne sakaat mnogu da si go tupat pametot: ...shto ke beshe babata ,...da imashe ...neshto ? |
|||
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Пријателе, во книгата се промовираат американски вредности. А "осаменоста" на Америка не значи осаменост поради нејзина вина, или нешто за осудување, туку е порака до европските држави да ги усвојат американските вредности, да внесат елементи до американскиот систем, доколку сакаат нивните системи да опстојат. Книгата претставува критика на социјалдемократијата и европските држави, а не на САД. Осаменоста на Америка значи станување единствена, односно осамена слободна држава, без европски партнери, кои поради имиграцијата, слабата демографија, едноставно ќе го загубат својот идентитет. Затоа е и тој повик до европските држави да се огледаат повеќе на американската држава и да станат нејзини партнери, затоа што без неа, нема да опстојат онакви какви што се. Авторот смета дека само Америка ќе успее да ја зачува државата онаква каква што е, благодарение на нејзиниот систем. Книгата најмалку е критика на американскиот систем. Прочитај ја, интересна ќе ти биде, верувај.
Изменето од Македон - 13.Април.2011 во 21:20 |
|||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
aa, toa li e?...ja pa mislev , ushte edna negativna kritika od nekoj kako onoj neblagodarnionb debel majkl( se chudam samo zoshto e debel)....kako li beshe?
...dobro togash,..neka kaze onoj naturaliziranion amerikanec,..bidejki ne znam ...shto ke beshe ,..babata da.....? ...p,s..inache , stvarno bi ja prochital da znam kaj da ja najdam! |
|||
|||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Bivsiot kral na Libija bese obicna marioneta na britancite, do togas naftata so ja eksploatiraa britancite ja zimaa bukvalno za dzabe. Istoto se slucuvase i so sahot vo Iran dodeka bese na vlast.
Ova sega sto se slucuva, odnosno toa so go pravat zapadnjacite e cista pljacka sto sakaat da ja sprovedat isto kako vo vreme na krstasite, koi pravea pohodi na istokot ne zaradi zastita na krstot i hristijanstvoto tuku poradi obicni pljacki. Gadafi e vo pravo koga gi narekuva krstasi. Samo me cudi stavot na Rusija a pred se na Kina vo SB na OON. So eden poteg Kina mozese da go onevozmozi ova sto sega se slucuva vo Libija. |
|||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
|||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...ehh,...kamo jas da imav tamu vujko...pa od prva raka da me izvestuvashe!
...a kina i rusija ke mozea samo da si go stavat prstot vo usta,
....i da pokazea deka i tie imaat ''sila''!
|
|||
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Neka ne te chudi, toa e politika. Se raboti samo za interesi... Ako Kina i Rusija smetaat deka so stavanjeto veto na nekoja akcija predvidena od NATO ili SAD kje si gi povredat svoite interesi na nekoja druga strana bidejki ovie, zaedno so miltinacionalnite kompanii i megjunarodnite banki kje vozvratat na soodevten nachin, togash kje se restriktiraat od upotrebata na veto. Kako shto se sluchi so Srbija, taka se sluchuva sega i so Libija. Interesi, nishto drugo. Ili shto bi rekle lugjeto "brat za brat, ama sirenje za pari". |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Повеќе би се сложил дека токму интересот на Кина и Русија влијаеше тие да не стават вето, иако, нели, подоцна вербално се спротивставија на нападот, како што стори и САД кога беа во прашање Грузија и Тибет. Не треба да заборавиме дека и Кина и Русија имаат интереси и дека нормално е да не ги загрозат американските, а со цел запазување на своите. Во однос на Русија постои можност економски да се влијае, но во однос на НР Кина малку помалку, затоа што и Кина има механизми да влијае донекаде на некои економски текови, како што е трговијата. |
|||
Zeksi71
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Tesko na malite narodi so vakvi "bratski" podelbi na interesite po svetot od strana na golemite.
Kao u stil amerite ne se mesaa vo gruzija i cecenija, ili pak tibet, a od druga strana rusija i kina ke stojat nastrana od amerite kaj sto tie ja mutat vodata. |
|||
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
S'e e samo interesi.
Seto drugo e demagogija.
|
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Se slozhuvam. Go mislev istoto.
|
|||
|
|||
Zeksi71
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
I so ponataka da pravat site mali narodi na koi ke im frlat oko ovie golemite.
Da im se napupime podobro za da ne ne boli mnogu koga ke ni ja vteruvaat "demokratijata" ili .................. |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 1112131415 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |