|
Пофалби и жалби за Македонија |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 17> |
Автор | |
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
@novace
сакаш сега да излезам и да ги сликам сите такви знаци на кои ќе наидам? имаш знаци на кои тоа што треба да е на англиски е напишано на македонска латиница (многу писмено) имаш знаци на кои е напишано на англиски, но англискиот термин или кратеница, што и да е, е погрешно напишан имаш знаци на кои стрелките за насока им се надоле, наместо нагоре ова се првите што ми текнуваат од... да... само неписмени можам да ги наречам, нема друг збор туку што правиме со тоа што сме заостанати, што знаците не ни се поставени ко што треба, што уште немаме насекаде семафори ставено? што ни фали сигнализација од разни видови? Изменето од zabegan - 07.Април.2011 во 23:12 |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А можда су били сакривени....на ПОДРУМ маре !?
Изменето од novace - 07.Април.2011 во 23:26 |
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kolku bea?...240...i...
...a , be ova i japoncite da im pozavidat na brojot na ovie tuka! ubavo nekoj kaza ....gluposti,gluposti....gluposti! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
пофалба ..нормално
Дупка во водата До 5 јуни не знам до каде ќе оди премиерот со свечените настапи и сечењето ленти. Откако камерите го чекаат половина час да пресече лента на тезга за книги на плоштадот Македонија во Скопје, се прашувам дали денеска во Охрид ќе фрли камче во Езерото. Треба да викне камери да го овековечат и тој успех на Владата. Затоа што направил во водата дупка. |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
пофалба..нормално
Се очекува малите претпријатија кои ги поддржуваме да креираат 250 нови работни места. Тоа ќе биде остварено преку основањето и правна регистрација на 100 нови мали и средни претпријатија
може би се гледа крајот на кризата штом малите и средни претпријатија отварат нови работни места Изменето од емил - 10.Април.2011 во 11:27 |
|
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
„Кризата„..во форма и облик позната е само овде....или на слични локации како нашава...
НЕ Е воопшто ..дури и БИТЕН БРОЈОТ на предпријатијата кои се „отвараат„..туку КАКОВ е нивниот производен програм..односно ШТО ТИЕ (ЌЕ) ПРОИЗВЕДУВААТ ..односно (продаваат)..и накрај бре КАДЕ и КОМУ?
Секако... и за која цена се разбира!
Дали се (некаде) бара нивното производство и КАДЕ..
Или пак ќе се отвара некоја непроизводствена фирма..која „пружа„ само (консалтинг) услуги..или кажано народски... натиго/дајмиго..
Или пак некоја група на фирми..кои „поизведуваат„ само поради производство..и набрзо колабрираат..одкога производите (им) остануваат во магацините..
Во недостатокот од ПРИМЕНЛИВА веднаш и сега кај нас ПРАВНА РЕГУЛАТИВА..се тоа ќе си остане дел од „списокот„на нечии желби..за подобро утре..но и ЗАУТРЕ..на македонските граѓани
Изменето од novace - 10.Април.2011 во 11:05 |
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
Генерал Митре
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор бадајалџија Регистриран: 19.Ноември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 646 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова го прочитав со мало закаснување и многу се зачудив. Викаш електронски се регистрира фирма а? каде?? Во Штип??? Ако е ова точно како е можно тогаш да нема можност една обична имејл адреса (што законски државата ти налага да ја пријавиш како сопственик на фирма) електронски да пријавиш? Него мораш да пополниш образец (ПП) и да го испратиш или да го однесеш? До кога со лажги? |
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кој погоре спомна крај на кризата....???
Дали сте свесни дека приватен сектор умира...? Голем број фирми ставаат клуч на врата или отпуштаат работници. Ќе нема кој да ја одржува гломазната администрација и да ги плаќа платите на рамковните и на партиските луѓе. Поголемите супермаркети и брендови прават поинтензивни истражувања последниов период, според кои луѓето не купуваат ни основни продукти, како средства за хигиена и леб и млеко. Мене ми е жал ако звучам премногу остро, но изгледа ништо друго не е ефективно кај нас, за да се пробудиме. Зошто тогаш ве чуди насилството во средните училишта и немили настани како смртта на Мухамед? Зарем некој мисли дека народ кој се чувствува изманипулиран и гладен, ќе реагира поинаку? Најпрво во семејството ќе се почувствуваат последиците. И најпрво децата и адолесцентите ќе реагираат, со вакво однесување. Не се тие виновни. Виновен е целиот систем. Што е потребно за да се симнат розевите очила? И да размислуваме за заедничкиот интерес и добро, не само за личните? Изменето од Kali - 15.Април.2011 во 11:40 |
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ништо не е како што треба во Македонија.
Се е катастрофално заникаде образование екологија бизнис култура спорт земјоделство и сите останати сфери. Дали воопто има нешто со што би ја пофалила Македонија ? Патишта, државни установи, институции , училишта .... СЕ Е УЖАС Не знам до кога вака и што понатаму за во иднина ? идеме на подобро или на полошо ? |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...mislam vo bedata na seto toa shto go spomna!
|
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bravo za MK..se gradi na golemo..kako samo e prekopano Skopje-vo...novi ulici..novi trotoari..novi avtobusi..zicnica..ma se e naj..naj..
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13926 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
na ovoj narod treba postojano se po neshto da mu uskratuvash ili odzimash ., nikako da mu se dav ., ili bilo shto ., i bez veze da mu se izgradi neshto .,
majkata mu e ko vo 90-tite pikni mu ja glavata vo klozetska sholja pa chajche od tamu da pie ., a ke se najde neshto i za jadenje |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
zverka_
Сениор Регистриран: 11.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Bravo" za MK
Na nekoj (za da stigne do vozacka dozvola) ne mu se priznavat del od zavrseno osnovno i sredno obrazovanie os Shvajcarija......pa mora da plati nekoja iljadarka i da polaga nanovo tuka .......iiiiii koj bi mozel da pomisli deka nashe obrazovanie pojako od shicarsko |
|
Јас сум 99% сигурна дека луѓето ме озборуваат,но 100% сум сигурна дека баш "ме заболи" за тоа!!!
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ami kako mislish ti !
tuka sekoe dete ima kompjuter us hkolo,..a, tamu kojznae dali i sekoe treto ima!
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 1112131415 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |