IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Двокатни автобуси
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Двокатни автобуси

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4748495051 79>
Автор
Порака
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Статус: Офлајн
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2011 во 13:37

не приметиле...ни утрапиле фаличен...за нашиот пазар.

сега обучувале полу-кинез ама наш кој ќе го вози овој во "рикверц". не мењало ствар..исто било..

Изменето од zagor - 06.Април.2011 во 13:53
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2011 во 13:42
Originally posted by The_Boss The_Boss напиша:

ako ne vi cinat ne se vozete so niv. tolku e ednostavno

како озбилно го кажа ова...

да се купи нешто и да не се експлоатира..па тоа се коси со сите закоми на економијата...човече.
или колку да се работи нешто..макар и бесполезно..
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2011 во 15:12

Од 15 април двокатен автобус низ скопските улици

намигнување

пс
Поради автоматската корекција на текст..сајтот погоре е невозможно да се „види„.
ЗАТОА ..„надлежните„ на овој Форум..да си ја „поправат„ грешката (вметнување на *)..под итно.
голема%20насмевка

Изменето од novace - 05.Април.2011 во 15:23
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2011 во 15:30

ќе се возиме..ќе се возиме...

Изменето од zagor - 05.Април.2011 во 15:31
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2011 во 13:46
...

..по единачни и дупли украински...по еднокатни и двокатни кинески...по велосипеди едноседи,ќе имаме и двоседи..дупли.браво...конечно да заличиме на светски град.колку е убаво човек да излезе од земјава,па макар и службено да види ,да донесе новина..
значи,колку јас знам,Скопје 2014 треба да биде..Лондон,Вашингтон,Прага,Рим..Париз.
а зошто не би и Берлин...или Токио...
ако биде нека биде...
една релација од Стара железничка до Новиот Суд,за првата фотка ја мењаме цурата..ставаме наша..домача...млада,па да видам кој ќе погледне во Аце..Ченто..Даме наш!.Ааа, Крсте го заборавив..
Другите релации како и сега..од Водно до Владата и до Собрание..и една директна,од Собрание преку плоштадот на ВМРО до Владата.Да се биде посебен..да не има на светските медиуми по нешто наше...

...плус тоа,поен за нас е што имаме неисцрпен извор на енергија..еколошки чисто и ефтино..а кеифот ќе им биде голем....
ако цркне "машината"..само кажеш..ДАЈ ДРУГО ДЕТЕ!.
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2011 во 08:21
Со цигара в рака и со чадор заштитени од пеколното сонце граѓаните ќе можат да го разгледуваат „Скопје 2014“, седнати на горниот кат во кабрио двокатниот автобус со футуристички дизајн. Ваква можност Владата ќе им обезбеди на сите оние што ќе се качат во еден од петнаесетте панорамски автобуси за кои Министерството за транспорт и врски ја распиша јавната набавка. Со намера по скопските улици да возат панорамски даблдекери за туристички разглед, идеја на ЈСП, која од Владата несебично ја прифатија, од ресорното Министерство експресно го стокмија тендерот и непосредно пред избори планираат да го одберат произведувачот на автобусите. Согласно со објавата, намерата е возилата да ги пазарат за в година, а да ги платат дури по испораката, и тоа без да остават капар.

ха-ха-ха ме насмеа овој коментар во Утрински среќасреќа 
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2011 во 11:17

Мене па овој ме изнасмеа со коментаров: голема%20насмевка

“Експертите што никогаш не напумпале ни резервно тркало на „фиќо“ имаат принципиелни забелешки зошто гумите на новите градски автобуси не се од челик, тркалата не им се коцкести, а седиштата не се спуштаат за предремување помеѓу две постојки.
хи,%20хи...

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2011 во 15:06
mene pa me ''zainteresira'' ovoj negov ''genijalen''del:изненадување
''Бездруго, .................................... непожелно е тука да минат и критизерите, кои сакаат при очи да н` прават слепи."
-----------------------------------------------------------------------------------------
...ako na oslepeniot,  mu ostanala nekoja brazda vo mozokot ,...bi trebalo da ja aktivira i  pomisli deka taa triumfalna glupost  se pravi na javen prostor ,..a ne na nekoja negova dedovina ,..pa, na drugite da im kazuva da ne pominuvaat  niz nea,
...pogotovo shto ,...od nea i nema da mozat da pominat  na drugo mesto !
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
vmro1990 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 06.Април.2011
Поени: 35
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vmro1990 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2011 во 15:24
Скопје збогатено со уште девет нови автобуси

Покрај новите автобуси кои веќе се возат низ градските улици, Град Скопје доби уште девет вакви автобуси.

Автобусите ќе започнат со работа после извршените проверки, за околу десетина дена.

Наменети се за градскиот превоз на градските линии 41, 57 и 50. Автобусите се од украинскиот производител ЛАЗ „Лавовски Автобусни Заводи“ – Лавов.

Новите автобусите се нископодни, со црвена боја, долги 12 метри, со капацитет за сто патника, од кои 69 места се за стоење и 31 за седење.

Минатата година Министерството за транспорт потпиша два договора за автобуси во Скопје. Едниот договор е со украинскиот производител “ЛАЗ“ (84 обични автобуси), другиот со кинескиот “Јутонг“ (202 двокатни).

Извор: http://k*rir.mk/republika/skopje/25320-Skopje-zbogateno-so-uste-devet-novi-avtobusi
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2011 во 17:26
мислам дека не треба да се мешаат украинските и кинеските автобуси, сепак се различни автобуси со различни придонеси и проблеми и вака кога ќе натрупаме се, се губи чувството за дискусија, ако ништо друго, барем нека се крсти темава Јавен превоз
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2011 во 09:43
боже мој ,кој ли ме тера да се мотам со политика или сум нездрав.

моето поимање на случувањата во државава гледано од мој аспект ми дава за право да галамам поради тоа што не мал дел од мојот приход влегува во бунарот без дно од каде непознати сторители црпат пари со кофа.неовластено и неморално.

пишувам за автобусите затоа што не сум економист,правник,слаткар или учител.милиони километри имам поминато на повеќе од три тркала,па знам што значи што возиш и во што се возиш.
лесно е на нашиве странци од форумов да кажат молчете ви купија нови автобуси,па наоѓате влакно во јајцето.
јајцето сматок,нема да се испили ништо од него,само бадијала поминато време и ...трошок за квачката.
еве зошто мислам така.
-купуваме автобуси кои досега се немаат покажано во експлоатација..со сомнителен квалитет и со богзнае кој тип на шасија и мотор..ама затоа платени се како за оние модели кои се излезени од компании со 100 години искуство во таа област.
-низ светот се возат автобуси на соларна енергија,а во нашите ставија некој Дајцов мотор ,тип што никој досега не кажа уште каде на друго место се вози.за кинескиве и неговите мотори различни информации...
-возачите на новите бусови се задоволни..ќе возат подобро возило од досегашново...но ќе шалтаат и понатаму со полугите од 1м,додека лејландите уште од 60 година имаа џојстик и автоматско квачило,па тоа возило лебдеше..
-со 300 автобуси и ваква шема на линиите на која сообраќаат нема којзнае колку да се подобри услугата.
-старите автобуси кога ќе бидат расходовани и продадени на приватните превозници...префарбани ќе се вратат на улиците.исто како и досега..од шупло во празно.
-не ми е јасно,зошто тие што ги оправдуваат ваквите проекти се возат со мерцедес,бмв,опел..форд,купуваат гуми од светските фирми а не од борово,тигар или некоја малезиска...?зошто наместо нов кинески автомобил,купуваат половен од европа.па нели ново си е ново?зошто за реновирање на својот стан не го повикаат школскиот или комшијата туку фирма со искуство.
-зошто во законот за градба се ограничени катовите?тоа не беше случај пред 20 години,ама тогаш имаше компании..бетон,пелагонија..кој без "висак" ќе изградеа зграда до месечината..денс секој може да понуди и да ја добие работата,а за квалитетот на градбата и производот никој не води сметка.ниту пак се замара да провери.

кога и да е ќе пукнам од мака заради вакви работи...
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2011 во 14:29
Originally posted by zagor zagor напиша:

-низ светот се возат автобуси на соларна енергија,а во нашите ставија некој Дајцов мотор ,тип што никој досега не кажа уште каде на друго место се вози.за кинескиве и неговите мотори различни информации...
-возачите на новите бусови се задоволни..ќе возат подобро возило од досегашново...но ќе шалтаат и понатаму со полугите од 1м,додека лејландите уште од 60 година имаа џојстик и автоматско квачило,па тоа возило лебдеше..
a be, se ti e ubavo napishano ama,...izgleda ne si se kachil vo novine.изненадување..zatoa shto  tie nemaat takvi motki k'o shto vikash ,...mislam ,
...so automatski menjach se.

...i bash sakav da prrasham , da ne im ja namalile platata na shoferite  ,...zatoa shto povekje ne shaltaat brzini.....
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2011 во 04:48
Originally posted by zagor zagor напиша:

лесно е на нашиве странци од форумов да кажат молчете ви купија нови автобуси,па наоѓате влакно во јајцето.
еве зошто мислам така.
-купуваме автобуси кои досега се немаат покажано во експлоатација..со сомнителен квалитет и со богзнае кој тип на шасија и мотор..ама затоа платени се како за оние модели кои се излезени од компании со 100 години искуство во таа област.
-низ светот се возат автобуси на соларна енергија,а во нашите ставија некој Дајцов мотор ,тип што никој досега не кажа уште каде на друго место се вози.

kako be da se pokazat koga vozat samo mesec i kusur. ke vidime kakvi se koga ke gi minat prvite 100 iljadi km vo eksploatacija. A i ne e tocno deka se plateni kako mercedes ili slicni marki zasto se mnogu poevtini od poznatite marki.
Kazi mi samo edno soobrakjajno pretprijatie vo svetot kade sto se vozat avtobusi na solarna energija.
A ako ne znaes sto pretstavuva dajc vo svetski ramki posebno vo evropa za motor, menuvac, dolen postroj na teski tovarni vozila i avtobusi togas stvarno nema za sto da se zbori.
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2011 во 11:08
-купуваме автобуси кои досега се немаат покажано во експлоатација(ова за двокатните кинески..нели се по наша мерка правени..)..со сомнителен квалитет и со богзнае кој тип на шасија и мотор(никој не напиша тој cumins motor.што мотор е кај нашиве кој тип..)..ама затоа платени се како за оние модели кои се излезени од компании со 100 години искуство во таа област.
подобро тендери на пет отколку на 10 години..иако се поскапи се поквалитетни..)
-низ светот се возат автобуси на соларна енергија,а во нашите ставија некој Дајцов мотор ,мотор што никој досега не кажа уште каде на друго место се вози.
не велам дека ДАЈЦ или КУМИНС не се добри мотори,ама кој тип и дали баш тој тип требаше да ни го утрапат.

има по мене разлика во типот на моторите..а моторот е тој што,покрај шасијата, треба да се покаже на температура од -25 до +45 во урбана средина...под товар од 100 возрасни граѓани со по 1 вреќа компири со себе..и појди-застани на 100м.

ова ако не е лани гарант ќе биде догодина.за други новитети и модели..побарај..гарант ќе најдеш.
цел ми е,кога се плаќа,кога се набавува нешто за општо добро а не лични интереси треба да се земат впредвид многу фактори.ако чекавме 20 години на подобрување на возниот парк,со ова само ќе се ублажи проблемот..решавањето ќе следува после којзнае колку години и дали воопшто ќе се реши е прашање.

да те прашам,на новиве ќе ставате ли плин..нели со тоа ќе се подобреше фин.состојба на претпијатието и немаше да се загадува околината.

Изменето од zagor - 09.Април.2011 во 11:47
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4748495051 79>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,484 секунди.