IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Soveti za kupuvanje na digitalen aparat
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Soveti za kupuvanje na digitalen aparat

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345>
Автор
Порака
ivotoyota Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Јуни.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 290
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivotoyota Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2011 во 21:55
Мислам дека за истите пари не е лошо да си земеш нов компакт од Panasonic, Sony или Canon, со стабилизација и мануелни контроли... Panasonic LZ8 на пример, малце постари модели се, ама ем ново, ем мислам супер ќе ти послужи Само нема да имаш толку зум, али се сомневам дека ќе ти затреба
Кон врв
sneska_v Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Јуни.2009
Поени: 3455
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sneska_v Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2011 во 21:59
iskreno da vi kazam ne se razbiram mnogu vo digitalni aparati, zedov i jas edno digitalno aparatce,cisto onaka za fotki,mislam ok e

Canon PowerShot A490+Lexar SD 2GB+torbicka+polnac so dve    bateriiсреќа
Кон врв
K-Paxian Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 06.Февруари.2011
Поени: 5
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај K-Paxian Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2011 во 17:52
Originally posted by ivotoyota ivotoyota напиша:

Мислам дека за истите пари не е лошо да си земеш нов компакт од Panasonic, Sony или Canon, со стабилизација и мануелни контроли... Panasonic LZ8 на пример, малце постари модели се, ама ем ново, ем мислам супер ќе ти послужи Само нема да имаш толку зум, али се сомневам дека ќе ти затреба

Kaj mozhi da se najdi modelot na Panasonic?
Кон врв
zokidream Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Декември.2007
Поени: 27
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zokidream Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2011 во 18:39
Originally posted by K-Paxian K-Paxian напиша:

Originally posted by ivotoyota ivotoyota напиша:

Kaj mozhi da se najdi modelot na Panasonic?

Еве само понов модел http://www.technomarket.com.mk/product_detail.php?product_id=09037557
Кон врв
procokal Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Февруари.2011
Поени: 91
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај procokal Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2011 во 11:39
Fotografi i fotografki, za sat-dva treba da opulam edno aparatche onaka na kratko nekoja minuta i me interesira na sho treba da obrnam vnimanie t.e kako da procenam dali nema nekoja mana (fokus mokus, blic mic...) Se raboti za finepix s5500.
Кон врв
nedelkovski Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 17.Март.2011
Поени: 5
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nedelkovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2011 во 01:02
Здраво. Нов сум овде, а гледам дека има членови кои се занимаваат со фотографија па мислам дека може ќе добијам некој совет.

Користам Sony DSC-H50 веќе подолго време и сакам да купам SLR. Го гледам Nikon D3100 и сакам да го купам, па ми треба мислење од поискусни.

Однапред фала за помошта.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivotoyota Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2011 во 06:08
Originally posted by nedelkovski nedelkovski напиша:

Здраво. Нов сум овде, а гледам дека има членови кои се занимаваат со фотографија па мислам дека може ќе добијам некој совет.

Користам Sony DSC-H50 веќе подолго време и сакам да купам SLR. Го гледам Nikon D3100 и сакам да го купам, па ми треба мислење од поискусни.

Однапред фала за помошта.

Nikonot momentalno e najdobar vo svojata klasa, taka da zemaj go, ne se misli. E sega, so koj objektiv ke go zemes e prasanjeto. Razmisli dobro, kolku go imas koristeno dolgiot zum na tvojot Sony aparat. Ako si go koristel mnogu, nema da bide loso da go zemes Nikonot uste vo start so dva objektivi, 18-55 i 55-200 (i pak nema da imas tolku mnogu zum). Ne znam kakov tip na fotografija sakas, no jas licno na primer bi idel i na varijanta 35 mm f1.8, no so nejze nemas zum, iako imas mnogu pobrza blenda za slikanje noke. So ovoj objektiv ke treba malce poveke fiskultura napred nazad mesto da zumiras, ali mislam deka ke ti se dopadne

Ako pak ne go imas mnogu koristeno zumot na Sony-to, odi so standardniot objektiv 18-55 (toa e 3 pati zum!), dobar e za pocetok, dovolno e ostar, dobra stabilizacija...

Bottom line, D3100 e odlicen aparat (so solidno video) i so kakov i objektiv da go zemes nema da zgresis

Edit: Ne znam dali planiras da go zadrzis H50-kata, no ako ti treba zum moj predlog e da go napravis toa i da odis na varijanta so obicniot objektiv, a Sony-to incidentno da go koristis za zum fotki...

Изменето од ivotoyota - 17.Март.2011 во 06:10
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај procokal Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2011 во 21:55
Sho mislite za Nikon D40 so kit 18-55? Si velam da preminam nakaj DSLR pa ova mi izgleda kako neshto dobro (i evtinko) za pochetok.
Кон врв
fichot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2007
Поени: 783
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2011 во 00:22
Pa eve ja go koristam veke 3 godini, i mi e super. Eden od najednostavnite dslr-i na pazarot, ama sosem dovolen za pocetok (pa i za ponatamu, zavisi od apetitot). Procitaj ubavo nekoe rivju (KenRokvel ili dpreview primer) za da gi doznaes prednostite i manite.
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај procokal Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2011 во 00:30
Ken Rockwell najverojatno ima tetovirano D40 na levata cicka :D

Osven D40-kata, go zagledav i Sony Alpha 300. Mi privleche vnimanie vgradenata stabilizacija, tilt displejot i live preview na displejot, raboti koi gi nema na D40-kata. Vaka Sony-to mi deluva poprivlechno pa bi bil blagodaren ako nekoj kazhe zbor-dva za Sony-to, dokolku ima iskustvo of kors.
Кон врв
ladislav_king Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Септември.2009
Поени: 94
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ladislav_king Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2011 во 02:26
Bate jebes ti koj so kako napisal na forum....kako i kaj nas ovde na forumof taka i tamu pisue koj so stigne
i sea vodejki se po toa treba jas da veruem deka 50-ka L na 1,2 e sh*t objektif zasto toa go napisal nekoj :) butaj be brat ....ke ti kazam samo eden sovet.......znaci firmite za fotoaparati ( barem poserioznite) imaat edna isteresna ideologija sto ide vaka 1 brojka e pro serija 2 brojki e semi pro 3 e amater a 4 ni gospod neznae so e
canon 5D pro
canon 50D/40D semi pro
canon 400D/350D plastika

nikon D3(x) pro itn itn itn itn
ako mene me prasues bolje zemi nekoj 50D straknat 30.000 / 40.000 iljadi otkolku nova plastika.............. a gore dole i ke go zemes za 30.000 ..ke si lupnes nekoja fiksna 50-ka na 2,8 za use 4.000 iljadi i maaj svetot e osvoen pa plus use koa ke zemes ND filter uf uf kaj ke ti bide krajot :) xaxaxaxaxaxaxax
MainstreaM
Кон врв
ladislav_king Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Септември.2009
Поени: 94
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ladislav_king Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2011 во 02:32
"18-55 (toa e 3 pati zum!), dobar e za pocetok, dovolno e ostar, dobra stabilizacija"...

(eve ti primer)
prati kolku konstruktiven sovet dobivas na nasiof forum
toj bil x3 zoom bil dovolno ostar i so dobra stabilizacija

uffffffffffff :) mozebi i najkreativnoto objasnuvanje koe dosega sum go procital zatoa drag gospodine NEDELKOVSKI
ne citaj forumi bate :) maaj .....ti teknue so ti praam muabet?

"iako imas mnogu pobrza blenda za slikanje noke"
i ova e eden od pokreativno konstruktivnite muabeti :)

kako so primetues na forumof e bitno da se pise neso da si aktiven a ne so pisues :) imal brza blenda bre majkooooooooooooooooooo :)
MainstreaM
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivotoyota Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2011 во 06:05
Originally posted by ladislav_king ladislav_king напиша:

"18-55 (toa e 3 pati zum!), dobar e za pocetok, dovolno e ostar, dobra stabilizacija"...

(eve ti primer)
prati kolku konstruktiven sovet dobivas na nasiof forum
toj bil x3 zoom bil dovolno ostar i so dobra stabilizacija

uffffffffffff :) mozebi i najkreativnoto objasnuvanje koe dosega sum go procital zatoa drag gospodine NEDELKOVSKI
ne citaj forumi bate :) maaj .....ti teknue so ti praam muabet?

"iako imas mnogu pobrza blenda za slikanje noke"
i ova e eden od pokreativno konstruktivnite muabeti :)

kako so primetues na forumof e bitno da se pise neso da si aktiven a ne so pisues :) imal brza blenda bre majkooooooooooooooooooo :)

Абе те следам подолго време и стварно не можам да ти ја разберам фрустрацијата!? Не си ми јасен што сакаш да кажеш друже, кого сакаш да омаловажиш, од каде таа потреба? Ок е, нема да ме спречиш ти мене да пишувам и да ПОМАГАМ КОЛКУ МОЖАМ НА ФОРУМ ЗАЕДНИЦАТА, ама сериозно, најди си други некои за отстрел! Не мислам дека треба да се објаснувам што и како сум напишал, ама сигурно сум немал лоша намера или намера да наведам некого на погрешна одлука! И ако веќе имаш нешто да кажеш, потроши го драгоцениот простор во овој пост да кажеш нешто што ќе му служи на некој, а не да се истуриш и да даваш оценки за знаењето, односно незнаењето на членовите на форумов. И ајде напиши ти нешто „креативно“ во пост во кој се бараат само чисти податоци и искуства. Баш би сакал повторно да ја видам твојата „уметничка“ страна   
Кон врв
ogledalo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Април.2008
Поени: 151
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ogledalo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2011 во 12:51

ke ti kazam samo eden sovet.......znaci firmite za fotoaparati ( barem poserioznite) imaat edna isteresna ideologija sto ide vaka 1 brojka e pro serija 2 brojki e semi pro 3 e amater a 4 ni gospod neznae so e
canon 5D pro
canon 50D/40D semi pro
canon 400D/350D plastika

Znaci koi soveti gi dava ekspertov
Ovaa "isteresna ideologija" koja vazi samo za Canon, mozebi samo toa e poseriozna kompanija.

nikon D3(x) pro itn itn itn itn
ako mene me prasues bolje zemi nekoj 50D straknat 30.000 / 40.000 iljadi otkolku nova plastika.............. a gore dole i ke go zemes za 30.000 ..ke si lupnes nekoja fiksna 50-ka na 2,8 za use 4.000 iljadi i maaj svetot e osvoen pa plus use koa ke zemes ND filter uf uf kaj ke ti bide krajot :) xaxaxaxaxaxaxax

da da, ima lugje koi pre bi vozele i nekoja izduvana 300.000km kola od Germanija, Svicarska, Slovenija, plus toa koga ke i turis crvena nafta, abe krajot ene go se gleda.
A neli kaj tehnologija vazese praviloto, ponovo=podobro (svaka cast na isklucoci).

Bate jebes ti koj so kako napisal na forum....kako i kaj nas ovde na forumof taka i tamu pisue koj so stigne

Edinstvena pametna rabota vo postot, koja vprocem se potvrduva vo slednite zborovi
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.