IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дали Исус се плашеше од смртта?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали Исус се плашеше од смртта?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 234
Автор
Порака
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Статус: Офлајн
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2011 во 08:30

Znachi pokraj "Vistinskiot Sovrshen Bog" i "Vistinskata Sovrshena Vistina" postoel i "Vistinski Sovrshen(spasitelen) Krug"...

Koja sum pak sega jas da ti ja rasipuva ovaa Sovrshena Maya???

Inaku, krugot nema nitu pochetok nitu kraj! - no zatoa ima centar(izvor), shto bi rekol spiros - "Sovrsh centar".

Nikoj i nishto ne e odelen,o od izvorot(centarot).

Edno sme vo,so Nego.

Изменето од viktorija123 - 30.Март.2011 во 09:18
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2011 во 19:23

Originally posted by viktorija123 viktorija123 напиша:

Znachi pokraj "Vistinskiot Sovrshen Bog" i "Vistinskata Sovrshena Vistina" postoel i "Vistinski Sovrshen(spasitelen) Krug"...

Koja sum pak sega jas da ti ja rasipuva ovaa Sovrshena Maya???

Inaku, krugot nema nitu pochetok nitu kraj! - no zatoa ima centar(izvor), shto bi rekol spiros - "Sovrsh centar".

Nikoj i nishto ne e odelen,o od izvorot(centarot).

Edno sme vo,so Nego.

Центарот, Царот, Дарирителот на Дарот, Изворот на Зборот, Лозарот, Градинарот што најважното безплатно Го даде, длабоко во срцето што Го сее најчистото Семе, ... од Кое душата пие и јаде, Кое што е пред земјата, пред Небото, пред секое битие и секое племе!

Така речете им: боговите што не ги направиле небото и земјата ќе исчезнат од земјата и од под небесата!

Jep.10:11

Јас сум лозата, а вие прачките; и кој е во Мене, и Јас во него, тој ќе даде многу плод; зашто без Мене не можете да направите ништо.

Јован 15:5

Изменето од spiros - 30.Март.2011 во 19:40
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2011 во 22:03
Originally posted by spiros spiros напиша:

Дури и смртта ќе биде надмината, бидејќи на нејзиниот татко (најголемиот непријател) и на неговите чеда, деновите им се броени!   

Ovdeka ne mi e jasno koj e tatko na smrtta, Bog ja stvoril smrtta a ti velish deka denovite mu se broeni. Ili pak nekoj drug e tatko na smrtta ??

Spirose brate malku e tesko da ti se replicira od dve pricini:

1. Ne odgovarash na prashanjata sto ti gi postavuvaat drugite, duri i ako odogvorish se edno te isto pisuvas.

2. Mnogu sliki be brat stavash i medju niv tekst vo razni boi taka da koga nekoj saka da ti replicira ili ce mora se da prifati i taka stranata ja napravi uste pogolema ili pak ce mora pola sat da brishe se sto si stavil vo tvojot post.

Prijatelska zabeleshka ne luti se.

Изменето од Templarius - 30.Март.2011 во 22:04
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2011 во 22:36

Дури и смртта ќе биде надмината, бидејќи на нејзиниот татко (најголемиот непријател) и на неговите чеда, деновите им се броени!   

Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Ovdeka ne mi e jasno koj e tatko na smrtta, Bog ja stvoril smrtta a ti velish deka denovite mu se broeni. Ili pak nekoj drug e tatko na smrtta ??

1. Ne odgovarash na prashanjata sto ti gi postavuvaat drugite, duri i ako odogvorish se edno te isto pisuvas.

2. Mnogu sliki be brat stavash i medju niv tekst vo razni boi taka da koga nekoj saka da ti replicira ili ce mora se da prifati i taka stranata ja napravi uste pogolema ili pak ce mora pola sat da brishe se sto si stavil vo tvojot post.

богот на овој свет - кој на луѓето им ги заслепил неверните умови за да не веруваат на БОЖЈОТО Спасително Евангелие - е тој татко на смртта!

Темплариус, Христовите вистински Апостоли, следбеници и сведоци, преку кои Единсвениот БОГ ни ги оставил и Светите Списи на аманет, се безкрајно посвети БОЖЈИ Чеда од оние што ними ги девалвираат и негираат! Кога тоа ќе го увидиш, тогаш тоа ќе биде денот на кој ќе ми постанеш брат и се’ повеќе и повеќе ќе ги разбереш одговорите на коишто сега вербално “плукаш“!

Дотогаш ...!

Изменето од spiros - 31.Март.2011 во 22:37
in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2011 во 00:20

богот на овој свет - кој на луѓето им ги заслепил неверните умови за да не веруваат на БОЖЈОТО Спасително Евангелие - е тој татко на смртта!

Темплариус, Христовите вистински Апостоли, следбеници и сведоци, преку кои Единсвениот БОГ ни ги оставил и Светите Списи на аманет, се безкрајно посвети БОЖЈИ Чеда од оние што ними ги девалвираат и негираат! Кога тоа ќе го увидиш, тогаш тоа ќе биде денот на кој ќе ми постанеш брат и се’ повеќе и повеќе ќе ги разбереш одговорите на коишто сега вербално “плукаш“!

Дотогаш ...!

Onoj sto go stvoril zivotot ja stvoril i smrtta Spirose, zarem toa sto prashuvam i razmisluvam e "plukanje", zarem izdignuvanje na covekot na isto nivo so Boga e plukanje ????

Ne bi rekol, i ne se sl*gam so tebe.

Eden den koga ce gi otvorish ocite i ce svatish deka na svetot Bog mu daril svest, ljubov i nacin da uci i se razviva, i deka toa e onaa sto ne doblizuva do Boga i toa bez nikakvi stegi i dogmi, togash ce ti bide jasno sto zboruvam. A inaku i sega i potoa te smetam za brat.

Taka da, za da mi bidesh brat na mene Spirose nema ultimatum.
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2011 во 00:40

Самиот се оддалечуваш од тоа да ми бидеш вистински брат, бидејќи Вистинскиот БОГ - Отецот на првородената Мудрост не е причината, нити изворот за смртта, туку на Животот Вечен!

тој што те тера да веруваш повеќе на лагата одколку на Христа - Царот на Мирот - (и Неговите вистински следбеници), тој е лажгото и таткото на смртта!

... Оној Кој ме прославува е Мојот Отец, за Кого вие велите дека е ваш Бог; но не Го познавате, а Јас, пак, го знам. И ако кажам дека не Го познавам, ќе бидам лажго како вие. ...

(Ев. Јован 8: 54+55)

in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2011 во 16:32

Самиот се оддалечуваш од тоа да ми бидеш вистински брат, бидејќи Вистинскиот БОГ - Отецот на првородената Мудрост не е причината, нити изворот за смртта, туку на Животот Вечен!

тој што те тера да веруваш повеќе на лагата одколку на Христа - Царот на Мирот - (и Неговите вистински следбеници), тој е лажгото и таткото на смртта!

... Оној Кој ме прославува е Мојот Отец, за Кого вие велите дека е ваш Бог; но не Го познавате, а Јас, пак, го знам. И ако кажам дека не Го познавам, ќе бидам лажго како вие. ...

(Ев. Јован 8: 54+55)

Vo red e brate Spirose, ova poleka se pretvara vo krug vo koj jas i ti se prepukuvame i ne diskutirame.
Srecen sum sto veruvash vo toa sto veruvash. Isto sum srecen sto jas veruvam vo toa sto veruvam. Nepotrebno go zazemame prostorot ovdeka so nash*te ubeduvanja koi nikako da se razvijat vo diskusija.

Respekt.

Изменето од Templarius - 01.Април.2011 во 16:33
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2011 во 00:37

Вистински и потполен респект само на Совршениот БОГ во Прачистото Срце Христово!

Пријателски поздрав

п.с. Живеам за денот кога сите ќе бидеме вистински духовни браќа, увидувајќи Ја Совршената Вистина во Христа и никој, никогаш повеќе нема ништо негативно да пројицира врз СОВРШЕНИОТ!

п.п.с. Знај дека - во Христа - секогаш те сакам како брат и се молам за тебе, иако во одредени гледања (свестно или несвестно) имаш јако застрането.

Изменето од spiros - 04.Април.2011 во 00:42
in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2011 во 16:11

Вистински и потполен респект само на Совршениот БОГ во Прачистото Срце Христово!

Пријателски поздрав

п.с. Живеам за денот кога сите ќе бидеме вистински духовни браќа, увидувајќи Ја Совршената Вистина во Христа и никој, никогаш повеќе нема ништо негативно да пројицира врз СОВРШЕНИОТ!

п.п.с. Знај дека - во Христа - секогаш те сакам како брат и се молам за тебе, иако во одредени гледања (свестно или несвестно) имаш јако застрането.

Moeto veruvanje bez nikakov ultimatum te pravi da si mi Brat.

A toa sto za tebe e zastraneto mozebi za mene ne .
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2011 во 01:25

Moeto veruvanje bez nikakov ultimatum te pravi da si mi Brat.

A toa sto za tebe e zastraneto mozebi za mene ne .

Телесно, безусловно сме сите ние - подалечни или поблиски - браќа (сестри) и побратими (посестрими), но дури тогаш кога вистински ќе се роди Христос - Царот на Мирот - во нашите срца, тогаш ке бидеме вистински браќа и сестри!

Се радувам на Тој Ден!

Биди благословен и знај дека некој надприродно те сакал и те сака!

in Time & Eternity!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 234
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.