|
Како треба да се храниме? |
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Автор | |
Mikus2006
Нов член Регистриран: 07.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 8 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако саката да бидете здрави и однадвор и одвнатре, избегнувајте:бел шеќер, бело брашно и сол. Пијте по 2 литри вода во денот (најмалку), заменете го кафето со зелен чај и овоше, овошје и само овошје. Ананасот и цитронот ги топат маснотиите. А за студентите што се жалат дека немаат пари, (целосно ги разбирам), еве една стара поговорка која вели: “Кој јаде барем едно јаболко на ден, дома доктор не му влегува“. Колку за потсетување, килограм јаболка, нормални, чини 20 -30 денари. Викам нормални, зошто има јаболка кои ги носат од џенем мајчин и што чинат 150 денари |
|
Bella_Tigrica
Сениор Регистриран: 28.Јуни.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I koj ke go zapamti seto ova,daj da si zapisam,a treba da se xranime zdravo i pravo,ali po 2 litra voda na den,posle ne mozam od toalet da izlezam ...znaci zdravo xranenje i vezbanje i ke bideme ko bugarkine ...mala sala,ne mi zameravajte ... daj kazete nesto za vitaminive bre,mefce ne jadam,retko obicno govedsko i ribisko ,vitamini,vodi4ka,i dajte kazete dali bel leb,integralen leb ili moze i dvopek...a moze i bez leb ?????
|
|
Mislam....znaci postojam
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
moze i voopshto da ne jadesh,....!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е ти со слабички и згоднички.....сега и да нејаде воопште...ха ха
|
|
|
|
ivana
Сениор Госпожа Грофица Регистриран: 14.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3327 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
треба да се храниме полека
|
|
Motivation is game in my hands
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
site znaeme shto treba,ama dali mozeme |
|
|
|
*psycho*
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 71 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе луѓе убаво ова што зборите за здрава исхрана, за пиење течности и внесување витамини ...а да кажеше некој што е е добро за варење на храната - јас баш со тоа си имам проблем знам дека житариците и топлото млеко помагаат (ама кај мене не секогаш) гравот истотака ама ретко го јадам, па ако имате некој совет...
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пробај со Активија секој ден во наредните 14 дена и се ке биде воо ред..
|
|
|
|
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
OVOSHJE SEKOE UTRO KAKO DORUCEK...I TOA KAJSII ILI JABOLKA SLIVI PRASKA....POMALKU MESO...AKO MOZE ODBEGNI GO (SAMO RIBA DOZVOLENO).... |
|
|
|
*psycho*
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 71 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
fala na devete
|
|
laki
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
So mnogu poveke riba.Kaj nas mnogu slabo se jade.
|
|
Синдарела
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Бањана Пепелашка Регистриран: 06.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
drustvo znae li nekoj koja e hranlivata vrednost za ovesnite snegulki?zasto e hranliv?
|
|
kokomoko81
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1363 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dobra zamena za lebot ...samo znam deka se dobri i imaat golema hranliva vrednost a nemaat masti ....ne se kako lebot ..i nemaat skrob(lepak)
|
|
......
|
|
Синдарела
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Бањана Пепелашка Регистриран: 06.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
абе купив некни и многу ми се без вкус,во кам ако знаете на кои мислам...ги пробав со млеко и малку шеќерче и беа о.к.
|
|
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |