IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Предавство
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Предавство

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
Автор
Порака
Феникс Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46

Регистриран: 12.Март.2010
Статус: Офлајн
Поени: 8143
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Феникс Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2011 во 15:48
Originally posted by Anarchy Anarchy напиша:

Ако не се отвориш, тогаш нема и како да те издадат нели?

se sl*gam deka ne mozesh da se otvarash pred site isto ....ne e isto da kazuvash neshto na  nekogo kogo go poznavash so godini  i na nekogo shto ti e poznanik nekoku dena.. nedeli pa i meseci ....problemot e shto  za zal nekogash pogreshno gi procenuvame lugeto ili sme stvorile "nekoja slika" za niv koja ja sakame  , a toa e daleku od vistinita ...i na toj nachin im davame shansi da ne ...izdadat...povredat ....seedno...
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2011 во 16:16

Ок, тогаш ако сакаш да ги искажеш само твоите мислења, тогаш не ти треба соговорник.

Toa go velish ti. Sekako deka ne sakam samo da iskazham svoe mislenje - togash zoshto go citirav Dzo? Ako ne se soglasuvame vo neshto, ne e strashno ama kje se vrtime celio vreme vo krug a toa smetam deka ne e potrebno za temava. Pozdrav!
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2011 во 16:39
Јас имам една девиза, и си ја практикувам во животот. Некој може да се согласи, некој не, јас супер функционирам на тој начин.

Ако почувствувам потреба нешто да кажам некому, т.е. споделам...истото го кажувам со целосна свесност и согласност за тоа дека тој би можел да го -издаде- тоа. Сега, зависи што се подразбира под предавство...дали ако ме осуди за тоа, го прекаже тоа на некој друг, или сл...Штом кажувам, значи дека сите овие варијанти ми се ОК, т.е. дека воопшто не размислувам за тоа. Споделувам просто поради мојата потреба за истото, без очекувања, без ветувања од другата страна, итн. Па нека се работи за некој кој прв пат го гледам, или го знам со години.

Ако некогаш нешто заболело, можеби....е љубовта која сум на дала во пријателството, а времето покажало дека таа била само еднострана.... порано мислев дека е тоа само мој проблем среќа....а сега мислам дека никогаш љубовта не смее да се потцени... дека луѓето треба да знаат дека не повредиле...и ние да знаеме дека сме повредиле.
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2011 во 16:58
Originally posted by viktorija123 viktorija123 напиша:

Ок, тогаш ако сакаш да ги искажеш само твоите мислења, тогаш не ти треба соговорник.

Toa go velish ti. Sekako deka ne sakam samo da iskazham svoe mislenje - togash zoshto go citirav Dzo? Ako ne se soglasuvame vo neshto, ne e strashno ama kje se vrtime celio vreme vo krug a toa smetam deka ne e potrebno za temava. Pozdrav!

Како сакаш.

btw, ако си толку отворена како што кажуваш, раскажи ми еден практичен пример за само еден ден кога ти си била апсолутно отворена према сите.

P.S. Не бадијала има збор интима, и таа на сите ни е потребна. голема%20насмевка

Изменето од Anarchy - 18.Март.2011 во 16:59
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2011 во 16:59
Originally posted by gazela gazela напиша:

Ако не се отвориш, тогаш нема и како да те издадат нели?

se sl*gam deka ne mozesh da se otvarash pred site isto ....ne e isto da kazuvash neshto na  nekogo kogo go poznavash so godini  i na nekogo shto ti e poznanik nekoku dena.. nedeli pa i meseci ....problemot e shto  za zal nekogash pogreshno gi procenuvame lugeto ili sme stvorile "nekoja slika" za niv koja ja sakame  , a toa e daleku od vistinita ...i na toj nachin im davame shansi da ne ...izdadat...povredat ....seedno...

Се е школо и се се плаќа. намигнувањеголема%20насмевка
Кон врв
Џо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Каубоец

Регистриран: 17.Ноември.2009
Поени: 2121
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2011 во 23:12

Originally posted by viktorija123 viktorija123 напиша:

Како сакаш.

btw, ако си толку отворена како што кажуваш, раскажи ми еден практичен пример за само еден ден кога ти си била апсолутно отворена према сите.

P.S. Не бадијала има збор интима, и таа на сите ни е потребна. голема%20насмевка

а шо е интима ? , вака , лаконски објаснето...каубој
Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2011 во 23:43
ona sto se tvoi slabostiголема%20насмевка
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2011 во 23:49
Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

ona sto se tvoi slabostiголема%20насмевка

такој голема%20насмевка или и јакости понекогаш голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Март.2011 во 03:49
Одпоодамна сретнав една реченица на еден филм, вака нешто одеше:

- Ако тоа е цената што треба да ја платам за да дознаам каква личност си и што ми мислиш, тогаш можам да живеам со тоа.

и мислам дека ептен ја отсликува реалната ситуација кога е во прашање предавање на нешто (што било) на некој друг.

Муабетот ми беше, треба претпазливо да се бираат луѓето на кои ќе им се предадеме, отвориме, посветиме...и ништо не ни гарантира дека на крајот нема да бидеме предадени. Но сепак, треба да се носиме со товарот што ќе го донесе предавството.

А ако вие мислите дека сте широко отворена личност апсолутно према сите, терајте така како што ви е добро. Ќе ми биде чест еден ден да ве сретнам и запознаам. голема%20насмевка
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Март.2011 во 06:23
Starata mudrost veli: "Sekoj zbor ne e za sekoi ushi."

Ova vazhi sekogash, pa duri i togash ako se misli na bilo kakvo predavstvo. Predavstvo e zloupotreba na doverba. Ako ne go procenite chovekot kakov e navistina i ako mu doverite raboti koi ne treba da gi znae, toagsh ochekuvajte istote da gi prenese na onie koi isto taka ne se trebale da gi slushnat.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Март.2011 во 14:54
Хм, ... си размислувам... а која е потребата, која е онаа внатрешна побуда, или ајде да го речам нагон кај човекот, за да искажеме некоја своја тајна, некој свој интимен проблем * па макар и на некој кој го чувствуваме близок, најдобар другар или сопруг/а? Дали со тоа ка=уваме наша слабост и од него (ин)директно бараме помош, совет или сакаме (некој вид) сожалување или пак (потсвесно или намерно) сакаме да привлечеме внимание кон себе, сакаме да се пофалиме за некои наши вредности, успеси ...?
Пр. зошто некому би му кажал дека синоќа сум бил со швалерката?кул Ако сум бил - сум бил од што јас и таа сме сакале и, што сега има јас на други да кажувам? Да се направам „мачо мен“, фраер ... ?

* - Секако, овде исклучок се случаи кои се однесуваат на здравствен проблем изнесен пред лекар.
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Март.2011 во 16:05
ili,ako,no...se ubavi svrznici vo pesna...davaat ubav tonalitet i ritam...

so simple,mojot zivot ne e intima i ne moze da bide.Koga e veke moj nemam zosto od nego da se plasam...sekomu na tacna!
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2011 во 08:29

..neshto okolu otvorenosta, gledam deka mi se dodavaat zborovi koi ne sum sakala nitu pomislila da gi kazham.

Koga ja spomnav otvorenosta, ne sluchajno ja spomnav i prirodnosta(spontanosta) shto e vo samata masha priroda. Za mene da bidesh otvoren neznachi da imash nekakvi si tajni i da gi razdavash na kogo kje stignesh!

Da bidesh otvoren(spored mene) znachi i da umeesh da slushash! (chestopati, dodeka nashiot sogovornik zboruva, nie vo isto vreme vo nashata glava vekje go smisluvame odgovorot ili pak sme na nekoe drugo mesto i vreme ).
A togash sigurno ne sme otvoreni(so umot

Znaci otvoreni i za slushanje.
A za tajnite, jas nemam tajni koi bi sakala da gi spodelam so drugite a i da imam - vo momentot koga kje ja spodelish(svesen si deka toa vekje i ne e tajna). I sega postoi li predavstvo? i od kogo??? nie samite samo mozheme da se predademe ili drugiot go predavame vo momentot koga ne umeeme da go slushame.

I navistina, sekoj zbor ne e za sechii ushi...

Изменето од viktorija123 - 20.Март.2011 во 08:34
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13948
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2011 во 08:58
chitkam pa neshto se mislam., viki_., e vo pravo za poveketo raboti., 1., bidete sekogaso sega i tuka., 2 bidete otvoreni prvenstveno sprema samite sebe ako sakate da postignete sostojba na otvorenost kon drugite 3., tajnite se lichni i takvi treba da ostanat ., osven ako ne se od medicinska priroda.,4., samopochitta so eliminiranje na sopstvenoto ego., ke dovede nitu samite a i nekoj drug da si/go stavish vo pozicija na predavsrvo ., a vsashnost ., dali voopshto znaeme sto e toa bidejki mnogu neznaejki sraboteni relacii kon drugite se pokazhale kako korisni., kon samiot sebe i kon drugiot ., izvinete za vaka ad hok vletuvanje na temava napishav neshto bez nikakov prethodno skockan koncept ., prodolzhete ponataka so svoi mislenja ., temava ne e za bacish/frlish
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,299 секунди.