|
Муабети за коли - општо |
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Автор | |||||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Павароти и брза.... да ви кажам дечки... ако ви е мака да го читате тоа тефтерче од 130 страни , на колата кога ќе отвориш капачката од резервоарот пишува од внатрешната страна некои ствари МЕЃУ КОИ И КОЛКУ Е ДОЗВОЛЕНО ОПТЕРЕТУВАЊЕ.
Сеа ако ти ја настегаш до крај ризикот е голем нешто да и се случи на колата. Опелот мој кој има 300 и кусурот илјади километри поминато е донесен од Германија. Ќе помини уште 200 000 без никакви посебни проблеми, јас ти се кладам по што сакаш.... досега менуваме само ситници и еден алнасер имаме менето (и тоа не цел, само котвата) Знаеш зошто..?? Затоа што во Германија е платен исав на господ , а овде до сега е возен цивилизирано и никогаш не бил претоварен или без масло. Ако отвориш фактурата од купување од колата или било кое лифче , потврда или што било ќе видиш дека пишува ПАТНИЧКО ВОЗИЛО, а не КАМИОН, ТРАКТОР, ВОЗ, или Ф1 болид. Аналогно на тоа, во тоа треба да се возат луѓе со нивниот багаж, а не цименто , цигли , арматура или песок... Нештото е повеќе од јасно... Во моиве скромни 5-6 години возачко искуство сум видел нешто повеќе од мака со коли. Така да имам претстава што сакал да му каже татко му на нашето носталгично другарче Носталгија... опасен , алал да ти е бе другар... Во врска со вториот пост на Павароти и само вториот : И онаа црвенана на шумахер качува со 4та. Има троа разлика од фичо купено за 300 евра , до фичо спремано за трки. Суштината е различна... |
|||||
Pavaroti
Сениор Експерто нумеро 2 Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
За дозволена носивост не треба да се читаат книги тоа е прво што треба да го знаеш за колата што се вози, мене ми е поубаво податоците да ги читам од интернет него во некои книги. Него ајде да научам нешто....што е разликата во спремано фичо за трки и стандарт кај: потисна, замаец и ламела. Само немојте да трескате на памет ве молам |
|||||
nostalgija
Сениор сениор Регистриран: 12.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Алооооооооооооооооооо,зборувам за фико стандард не за трки спремано..... .Не мешајте баби и жаби.Дискусијата беше дали ја товариш ко мазга или со услул како што би рекол нашиот народ.....А тоа книжулето кое го даваат со колата треба прво да се разгледа од А до Ш па после да се седне у кола.Звучи глупаво ама функционира.Знаете ли што се случуаваше со првите модели на даеву кои ги носеа у МКД,а?Не палеа ако не ставиш каиш.....Е сега една таква цепаница од мерак пред зграда да се покаже влегол у кола и.............трт не пали....па паника крена чоекот,па сервисот не чинел,ама лугето убаво пишале дека мораш каиш да ставиш.....значи како ке ја чуваш така ке те служи,попросто од тоа здравје....јас лично имав југо од како што ја викаа најлошата серија темпо 1.1 95г.....ама му го видов лезетот да ти кажам право......само бензин му турав,уље на време и потрошни материјали и поштено возење 7години... |
|||||
Pavaroti
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Се предавам појаки сте али...аргументи нема...понекогаш сите дискутираме за нешто а незнаеме доволно за тоа. Носталгија, за твојот комшија со каишот сигурно до сега бил на арабачиска кола, иначе се согласувам за се во твојот втор пост. И за тоа лоши серии на југовци се излезени од такви типови ко со каишот, имаше една серија 55ки што блокот им беше бушен на 2ра специјала. Југо 45 било која година и да е тоа нечини. |
|||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
...beshe natovarena samo so pet zivi dushi! ..ama , kaj mozam da se raspravam jas so nekoj shto od edinaesetta godina!?...... stanal tata-mata za koli. |
|||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
dechki i fevojchici oladete malku ., za se pa i za avtomobilite postoi upatstvo ., vo stilot shto ., zoshto i kako ., pa taka i treba da se odnesuvame kon nash*te limeni milenichinja., e toa 11g., e ok., bidejki ., vozach so avto shkola bez da krade i vozi/mislam na domashno vozilo/ne priznavam samoukite se najdobri.,
|
|||||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
ova ,sigurno, saka da kaze...kolku pishe,...tolku e!....kaj domashnite ''kulturni kanti'', mislam ! e pa ...i taka e navistina, da vidish ,...eve ti i primer: ...pred 20-tina godini kupiv novo jugo,...go drkav edno chetiri godini i za toa vreme pominav 75 000 km! ...potoa mu go prodadov na nekoj ,.... ... i po edna-dve nedela,..na auto pazar...koga shto ke vidam ?!...moeto jugo,...''novo novcato''...k'o ,od traka da e simnato,...samo , ne beshe istiot chovek do nego, tuku nekoj koj znae koj,...i gledam ...na kilometrazata ''pishuva'' 25 000 km!? ...go prashuvam chovekot deka ne mi se veruva deka e tolku ''mnogu'', a ovoj pa ...kolnejki se vo se svoe zivo,..mi kaza deka nema greshka ,..ne mu falel ni kilometar! ... e, pa,...ete ti gi domashnite stari koli ! ....ako ti si se zaebal nekogash so takva kola , toa ne znachi deka i sekoj ke se zaebe,..ustvari, malkumina se tie shto se zaebuvaat , ako otvaraat ''cetiri ochi'', mnogu jasno. |
|||||
|||||
nostalgija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Значи ко нашиве парламентарци сме.....ке се почне дискусија,и на крај се сведува на едно исто.....аекој почнува да постира се ама и не она за што е наменета темата.Да повторам уште еднаш може.....Темата е ПОЛОВЕН АВТОМОБИЛ ОД УВОЗ.....Значи се дискутира на оваа тема....А тоа дали југо иамло со 2ра специјала блок бушен или Шкодата што проварила на 20000км не е тема на дискусија..... Дали се исплати да се прави екск*рзија со половните автомобили кои ги носат од странство...или да се фрли некое евро повеке па да се земе автомобил од дома со пристојна километража....како што пишав во предходниот пост,нели....Мое мислење е дека треба човек малку да ги стави на вага работите,односно дали имаш џеб за таа кола,или брат ми има поговорка цитирам...премногу сум богат да возам половно ауто.Значи дека од старт или после некој период ке се сретне секој кој купил од увоз ауто со проблем кој или ке биде решлив,или ке ја гледа ко икона на паркинг......Е сеа дали сето тоа е ок или не времето ке каже дали сме погрешиле или не,нели....Човек во својот живот има цел да си оствари некои свои сништа кои ги сонувал додека бил мал или млад....Моја цел беше да еден ден возам гланц нов автомобил од салон,а не да ги чистам с...њата на некој кои се иживувал или глумел дека е механичар....Сменав доста автомобили во мојата возачка кариера од фико(мојата непрежалена љубов....)до опел манта....но задоволството во никој случај не се мереше кога дојдов пред салонот,а колата стоеше надвор и ме чекаше со кесите на седиштата.....нескинати,незапалена цигара внатре,и други работи кои во половен автомобил за жал ги нема а тоа задоволство го имал некој друг,а не ти...Можеби нема АБС или ЕСП или 4ВД ама јас само отварам хауба да ставам вода во брисачите.....Не сакам никого да навредам со ова,но треба човек малку да се преиспита дали му е потребна таа екск*рзија...... Помина времето на САУХ,но не треба па по секоја цена да се собира се и сешто,нели.....Точно е дека и на плацевите во Европа има возила со пристојна километража,ама тие ретко многу ретко пристигаат во МКД..... Единствен срекник кој лично го знам е мој школски другар кој имаше ооооооооооооооооооооогромна срека во Германија да земе БМВ 525и од 1998 или 99 милсам за 750евра од наш Македонец со оригинални 87000км......Возилото е топ,без мана ама како него се бројат на прсти,за жал..... |
|||||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
...toa shto nekoj spomnal nova shkoda tuka,
....toa e samo zatoa za da pokaze deka i novo da si kupish , ako si nekoj baksuz ...ima da se ebavash po servisi,..sakal nejkel.,...samo zatoa! ...ama ochigledno...od filosofija ne mozesh da izbegash ,...duri ni tuka. |
|||||
|||||
Pavaroti
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Се надоврзувавме на муабетот оти некој спомна да ја искршил корпата на фичото и се уште не ми јасно зошто.
А тоа кој како ке коментира ке не учиш кога ке станеш модератор Изменето од volkswagen - 15.Март.2011 во 19:26 |
|||||
nostalgija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Јас ја скршив корпата на моето фико,а ке ти стане јасно кога ке качиш 4-ца у фико и на железарско брдо без залет у трета,и тоа не било кои 4-ца туку возрасни луге....Јас никого не учам,прочитај го мојот пост погоре....кажав дека сме ко нашите парламентарци кои отвараат една тема,за да после се дискутира за сосема друга работа која воопшто не ни била тема на дискусија...За последен пат ке искоментирам дека темата е половен автомобил од увоз или не...со надоврзување дека автомобилите кои се продаваат во Мкд според многумина се со слаб квалитет...хмммммммммммммммм па како тогаш лугето сеуште ги возат,нели.....
Во секоја сообракајна убаво пишува форма на каросерија или нешто така беше....Значи да резимираме.....ако е патничко возило се знае колаква му е носивоста,ако е пик ап исто...за товарно исто.... Бидејки сега се две теми споени,модераторот треба да отвори сеа посебна тема дали патничко возило може да биде товарно возило.... Луге ние дискутираме за увозот на половни автомобили и дали се исплати да се увезува се и сешто.... Затоа кога се чита некоја тема се чита од почеток за да се добие слика за она што лугето дискутираат...а не да се мешаат баби и жаби.... Изменето од volkswagen - 15.Март.2011 во 19:27 |
|||||
I WILL NEVER APOLOGIZE FOR BEING MACEDONIAN
|
|||||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Дечки... полека.
Прво: офтопик заминавте и постовите ќе бидат скриени дури не отворам нова тема и да ги префрлам сите во неа. Или пак ќе одат во некоја за општи муабети за коли.... Второ: не мора да цитирате постови од 500 000 букви ако веќе пишувате под него. Со тоа ќе добиеме на прегледност. Трето: Носталгија си искоментира ОК во врска со одењето офтопик , не сваќам зошто толку жестоко се фативте за тоа... никој никого не учеше и ни најмалку потценуваше во случајов.... А ако е веќе до модераторот, тогаш еве, тоа што го пишав погоре е тоа... Не беше работава како, туку ШТО ќе коментира... Четврто: Ако има недостиг на теми за дискусија, тогаш откако ќе се уверите дека нема иста или слична таква забаталена некаде - СЛОБОДНО ОТВАРАЈТЕ НОВА Од друга страна... баш ми е драго што има постојано дискусија на овај потфорум.... нека продолжи така, само без замерки ќе ве молам... поздрав до сите... п.с. Брза бе.... колку повеќе прашувам, толку повеќе одмалуваш од тоа што го кажуваш. Ако препрашам уште еднаш ќе речиш и дека сам си бил в кола |
|||||
volkswagen
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Овде продолжува офтопикот од увозот...
|
|||||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
-нови камери за следење на сообраќајот во градот и нов софтвер за истите...оние старите ќе одат во ѓубре,се инаработија досега.
-гледам на неколку раскрсници ги нема бројачите ...тие бе што кажуваат уште колку има да светне црвено и зелено...ваљда се откажавме за само две-три години од обидот за штедење... -проектот дневно светло за сите возила во РМ,освен 18% на секоја капка гориво плус,на секоја сијаличка ..на секој акумулатор ...не ги дале и очекуваните резултати за намалени сообраќајни незгоди.само танкер плус и богами добри милиончиња во буџетот.зелените нека спијат...у ствари,треба на есен дрвца да садат... |
|||||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|||||
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |