|
Долина на Волците |
Внеси реплика |
Автор | |
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 11.Октомври.2010 во 20:51 |
Што мислите за оваа мега хит серија на турската продукција?
Снимана е во период од 2003 до 2007 година. Ја опишува целосно борбата на државните власти против подземјето во Турција, исто така искористени се многу вистински факти од глобалната политика. Снимена во над 200 едночасовни епизоди и во 2 целовечерни филма Долина на волците - Ирак, Долина на волците - Авганистан. |
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Najdobrata krimi serija sho jas ja imam gledano . Soprano vo sporedba so ova izgleda kao tinejdzerska limonada .
|
|
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Синопсис
Али Candan, таен агент на турската тајна разузнавачка служба KGT (Kamu Güvenliği Teşkilatı, или "јавна безбедност Организација"), е наредено од својот капитен, Аслан Akbey, да се инфилтрира во турската мафија за да дознаете на нивните планови и да ги уништи нивните систем, која има длабоко влијание во Турција. Али се подложува на серија на пластични операции за промена на својот изглед, конечно го презеде идентитетот на Polat Alemdar. Али се здружи со Сулејман Çakır, еден брутален мафијаш почитуван од своите колеги и познат како човекот на својот збор. Çakır е во комбинација со вештините на Alemdar како добро обучен агент создава ефикасно партнерство, и двајцата почнуваат да ја зголемуваат својата моќ преку хиерархијата на мафијата. Нивната цел е да влезе во Советот на волците, советот на врвот на моб газдите, внатрешниот круг што ја контролира подземна организација, која е предводена од страна на баронот, како и успешен бизнисмен, Мехмет Karahanlı. Али губи многу пријатели и сојузници за време на неговото искачување, а во процесот, дознава дека тој е изгубен син Karahanlı, киднапиран од страна на Аслан Akbey кога имал само три години. Конечно Alemdar станува новиот Барон, овозможувајќи му да го уништи целосно советот. По свртени надолу меѓународни соработници на советот меѓу руските и американските непријатели (Шерон Стоун и Енди Гарсија појавувања во последните епизоди), тој успева да се пробие во мафијата која притоа самиот ја распаѓа. Polat дознава дека успешниот бизнисмен, Мехмет Karahanli е неговиот татко. Мехмет Karahanli е член на Светската организација на Масоните. Аслан Akbey е шеф на "KGT". Memati е лојален придружник на Polat, по смртта на Cakir е, Memati станува навистина лојален на Polat. Abdulhey и Ерхан му помагаат на Polat во уништувањето на турската мафија. Улоги
Изменето од NRGMKD - 12.Октомври.2010 во 10:46 |
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
POLAT ALEMDAR Mehmet Karahanli Suleyman Cakar Memati Elif Aslan Agbey (abaz ustaoglu) Abdulhey Овие се само дел од ликовите во оваа Турска Мега Хит серија... |
|
|
|
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во периодот кога е снимана, важела за најголем проект на турската продукција Пана Филм и Сине Граф.... Користени се над 1000 статисти, 200 возила и снимана е во над 70 локации, како во Турција, Косово, Македонија, Ирак, Турски к*рдистан. Убавото кај неа е што опишува вистински предвидувања и случувања во Турција и на глобално ниво. |
|
|
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Долина на Волците..... ја следам иако не баш редовно....
...... Но пред некој ден кога му вадеа дел од
мозокот на Полат.........ме смрзна глетката....
.. има .... морничави сцени..на кои морам да замижувам ....
|
|
FeaR
Сениор False Evidence Appearing Real Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 5307 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
extra film dosta bese od sapunicive
|
|
"А ти поарен да не си?" -македонски начин на прифаќање критика
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да не беа тоа нереалните синхронизирани преводи, можеби и ќе ја следев
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
FeaR
Сениор False Evidence Appearing Real Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 5307 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
"А ти поарен да не си?" -македонски начин на прифаќање критика
|
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |