|
Петер Соренсен-новиот ЕУ амбасадор |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 01.Март.2011 во 10:53 |
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
welcome ,peter!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kolku li kje ni treba, za da mu posakame - srekjen pat? Zashto i toj verojatno kje go ima istiot stav kako i Fuere, odnosno kje go prenesuva stavot na EU, kako shto toa go praveshe i predhodniot ambasador. No, deneska da mu kazheme - WELCOME! |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ај да не бидам песимист, ама одма ми светна црвена сијаличка на самото спомнување дека Соренсен бил личен пратеник на Солана во Белград. Се надевам во неговиот професионален ангажман во Македонија нема да ја има личната пристрасност на неговиот поранешен шеф, која остана да лебди долго после него. Инаку Соренсен по сите информации важи за дипломат кој не е баш расположен за чат-муабети со медиумите, тешко му се извлекуваат интервјуа и изјави. Па ако не друго, овие од власта ќе можат на раат да си ги отвараат фрижидерите. Дипломат од кариера, без црни дамки во CV-то... се надевам дека достојно и коректно ќе си ја извршува функцијата. |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И да не бидеш друг пат Оти Фуере бар знаеше дека е во МАКЕДОНИЈА и така си кажуваше. Овој новиов Соренсен дојде во „вашата земја“ |
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А башка што неговото дете (или деца) е родено во нашата земја и има наше државјанство... ПС: Не е Соренсен, туку СЕРЕНСЕН.Изменето од LiDivio - 05.Март.2011 во 13:48 |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..SERENSEN?...ova be uvredlivo mi zvuchi?
...tuku,...sega vidov ,...ne e nekoja nasha domashna ''svilena buba'',...moze znachi ! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.zaradi i so vakvi ja doteravme do tuka rabotava nasha jadna i stradna so mala domashna ispomosh od svatovite
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... rekov jas, ne kje ni treba mnogu ... za da posakame... |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Алакерим бе луѓе....ама тенко предеме значи уште не дошол човекот, на нож е пречекан....Па ете, му се згрешило со именувањето, има време да научи кои сме и што сме ...ехехеееее
Мислите лесно им е на луѓето да ни се обратат и да разговараат со нас....кога секакви информации добиваат за Македонија. Од една страна Грција јако лобира.... Од друга страна, Македонија прави невидени гафови во меѓународната комуникација....и просто е невидлива во дипломатскиот свет...па и општо. Па така, не е тешко да се збуниш. Изменето од Kali - 06.Март.2011 во 09:06 |
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
., normalno e da bidat zbuneti koga ni samite ne znaat zoshto se dojdeni tuka i., sekoj e na platen spisok na nekoja partija., no sekako ja gubat trkata ., gi fakame na kondicija
Изменето од pajser - 07.Март.2011 во 15:10 |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е увредливо, така се вика човекот. Серенсен (Sørensen) е едно од најчестите презимиња во Данска (и во Норвешка), се разбира заедно со Педерсен.
|
|
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И поранешниот (на Фуере се мисли) ...демек во почетокот... си забегуваше во принципиелноста..исто како и овој
НО..фрлено БУРЕ (не знам со што беше наполнето) + некоја стројна мома Македонка ..брзо (ни) го „описменија„ чоекот..
Треба (можеби некое) време ...за да му ја измерат и на него ...точката на „топење„ на неговиот карактер...оти кај сите (дипломати) е чинам различна...
И тие се сепак..луѓе..од крв и месо..што се вели
пс
Секоја чест на изузетоците..од оваа или онаја причина
Изменето од novace - 06.Март.2011 во 17:32 |
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Соренсен заминува од функцијата евроамбасадор во Македонија По само три месеци откако стапи на функцијата амбасадор на ЕУ во Македонија, данскиот дипломат Петер Соренсен е назначен за претставник на Унијата во Босна и Херцеговина. Ова прераспоредување на Соренсен вчера го соопшти високиот претставник на Европската унија за надворешна и безбедносна политика Кетрин Ештон. |
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |