|
Половен автомобил од увоз или не!!!!!! |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | ||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Има, има има доста богат свет што ги менува колите од каприц и желба за престиж, а богами и од што не знаат каде да ги потрошат парите. Штом излезе некој понов модел, “стариот“ се остава во некоја гаража за продавање, а што се вика уште и најлоните му стојат. Нормално, тие коли се и малку поскапи, ама пак се далеку од цената на новите. А инаку има да се најдат добри, здрави коли, одржувани, неизмалтретирани по патишта како нашите, со поминати технички прегледи и за поевтини пари. Само треба да начекаш и по можност сам да си видиш. |
||
Charlie
Нов член Регистриран: 23.Февруари.2011 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па не зафркавај,нормално дека има и лоши коли и дефинитвно најголем дел од нашиве препродавачи ги зимаат најлошите и најефтините модели и ги шминкаат.. за да заработат евро повеке. Но да ми кажеш дека не можеш да најдеш асална кола од толку многу модели.,и дека секоја ке ти биде крш тоа ми е чудно . :D Впрочем на многу модели како што глеам во Германија имаш и одреден гарантен рок, дека колата е во солидна состојба. Е сеа нормално дека нема да е ко нова.Но дека отидовме на малце поквалитетни коли тоа е факт. Доста веке со Југовци и со Стојадини :) .. A све што е поквалитетно и подобро ,мора да значи дека ке кошта и повеке од купување па и со одржавање . Изменето од Charlie - 25.Февруари.2011 во 09:59 |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...nekoj si misli deka nasekade kolite se prodavaat duri otkoga ke im ja ''izvadish dushata'', kako tuka ,...izgleda...
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
na oko
Сениор koj sum jas koj sum jas Регистриран: 25.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 4866 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sekade ima sekakvi.I kaj nas neko gi menuvaat kolite na 2 god.a nekoj 3 pati ke mu ja zeme dushata na koliceto pa posle ke ja prodade na nekoj pouporen(posiromav) i taka nema kraj na "vozenjeto".zatoa bez razlika dali od uvoz ili od tuka ke kupuvate kola OTVARAJTE OCI da ne vi gi otvorat drugi.
|
||
na kamen shto se trkala mov ne se nafaka
|
||
Pavaroti
Сениор Експерто нумеро 2 Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас моментално немам автомобил бидејќи не можам да си дозволам добар автомобил, а потребен ми е само за на одмор. Да кратам од мене или мојата фамилија или пак да неможам да отидам на одмор како човек за некој крш ама не ми паѓа на памет. Само за репер мојот велосипед чини 500 еура е за тие пари луѓе купуваат некои си аута...па уште се фалат со нив.
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И покрај што во догледно време ќе возам коли од 300-500 евра , никогаш нема да бидам наврнат, да ми студи по пат, забаен или некаде непојден... Ти си знаеш... почекај си уште неколку години , можеби ќе сватиш дека кога ќе дојди зимно време ноќе потреба за нешто, не можеш таа работа да ја средиш точак , па колку и да е скап Јас така гледам на работите.... позз |
||
Pavaroti
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зимно време ќе си викнам такси ако имам потреба, или пак ќе побарам од тато, но главна работа ми е такси барем можам да се опуштам. Сигурно ќе ме сватиш кога ќе станеш повозрасен, киснев по гаражи помагав во спремање на мои пријатели што се тркаа, едвај чекав да ја однесам дома женами тогаш девојка и да одам во мало пред (пред дар мар) и да лудуваме, ние можевме да возиме и да не излагаме од кола оти за 100тче стававме 3 литри бензин. |
||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Браво ако можеш со такси да си ги завршиш сите работи...
Не ми е главен филм само да лудувам со колата. Глеај: утре е прочка... денеска цел ден припреми и ме вртат по продавници цело време додека да се испазари сето што треба. Ако одев со такси до сега ќе си дадев 1500 денари, а ако одев пешки немаше да се донесам со сето. Така да , сметам дека освен уживање , поседувањето кола ти е жив благослов.... Па ти како сакаш |
||
Pavaroti
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па ти бре многу си се опуштил, се гледа дека не си женет ....кога ќе се ожениш ќе видиш пазарење со ауто....трошок е бре тоа |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
..ma , dechkoto nemal ni dovolno godini...za da vozi...legalno ,mislam!
...ne go zemaj zdravo za gotovo . |
||
||
volkswagen
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Слушај брзи да ти кажам нешто: Ти братче, немаш претстава за тоа како јас живеам. Она што брчи и вози ми е 70% од исполнувањето и смислата на денот. Тоа што јас имам 17 не претставува никаков проблем за јас да не бидам слезен од кола. Купувам, возам , растурам за делови, реставрирам, фарбам , продавам - од мојата 14 година, така да, сигурен сум , имам многу подобри познавања за коли од тебе како прво.
@ Павароти: а што мислиш, со што одев на пазарење? Со кола бре друже (таа моментално што ја имам, Вектрата 1.7TD) и со веспа. Поефтино е со такси??? Убеден сум дека ме фати поефтино со колата! Можеби е трошок, ама со 200 денари гориво сите работи се вршат ко што ми е градов 60 000 жители сосе кучиња... Изменето од volkswagen - 05.Март.2011 во 20:53 |
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
dobro de,malechok, shto se kosish za djabe,
...a i samiot kaza deka za tri meseci ke bidesh ...golem,..barem spored zakonot! ....tuku, nemoj sluchajno u skopje da si doshol da pazaruvash ,...barem ne vo ovie 3 meseci, zatoa shto tuka ne mu e ..sekoj na sekogo neshto, ....(baba, dedo,chichko,striko vujko,vujna, drugar ,kum,kumashin ,.snajka ..svastika...pa i nekoj paroljubec...).. |
||
||
nostalgija
Сениор сениор Регистриран: 12.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
До сега барем од она што сум го видел јас на плацевите низ МКД е на залез на кариера .Тие кои ги менуваат колите од каприц и желба пријателе,да точно во право си,ама тие коли никогаш нема да ги видиш низ МКД.....како прво чинат пари,и вредат за тие пари,а ние не сме спремни да платиме зошто сакаме за 2000евра да е прва боја,прв газда и со 30000км поминати.....Е сега види вака ....Таква кола тешко ке најдеш.....Да ке најдеш ама е 12000евра,а немаш толку пари да платиш....Сум сменал еден куп коли за 24годишен возачки стаж,од скапаници па до релативно??????ново возило,но кога дочекав да го купам од салон со кесите на седиштата и фактурата на седиште ми текна на татко ми кој не е мегу нас......Синко да дочекаш да купиш ново возило,и да осетиш каков е филингот......Па дајте луге мајко му,станавме отпад на Западната цивилизација....А најтрагичното е тоа што сите имаат 130000км.Како се погодило,бреееееееее .Се влечка се и сешто од горе,скрпарено стокмено и нормално Македонче лелееееееееееееееееееее дочекало да вози добро ауто,а не свака дека веке имал една таква канта дома......Филингот е сосема друг,еве за пример јас лично 6 години само се возам,редовен сервис.......Ама баш ништо.....Приказните у стил,а бе не ја возел у гаража му била исл......неееееееееееееееееееее тоа кај мене не поминува... |
||
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |