|
Разлика во години: постар или помлад партнер/ка? |
Внеси реплика | страница <1 5455565758 70> |
Автор | |
mimicria
Сениор magnet za defekti Регистриран: 27.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3444 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sto se odnesuva za mene.. postar godina - dve najmnogu...so pomlad ne sum bila i ne bi ni bila.. nemozam da zamislam..jbg.. go blokiram od start
|
|
Dajem ti verse i note, sve moje sarene perle na dar, jos te mogu pjesmom kupiti, lukavo i slatkorjecivo, jos uvjek mogu ti podvaliti ljubav...
|
|
young padawan
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 451 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pierce Brosnan..Melanie Griffith...hmmm,da te stavat na misla?
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mislam godinite ne se vazhni....akalot e presuden....
|
|
eptendosadno1
Сениор ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали сите што ги сретнуваш ги легитимираш , мислам како превентива ? |
|
Тишината е гласникот на почетокот , пссс...т .
|
|
Schatzii
Сениор Регистриран: 04.Мај.2010 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 10600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Која е оптималната разлика во годините помеѓу партнерите? Дали некогаш сте се запрашале колку голема разлика во годините помеѓу партнерите е прифатлива, за да може таа врска да опстане?! Не ретко се случува, еден од партнерите да е значително постар или пак помлад! Оптималната проценка е дека таа разлика не би смеела да биде повеќе од 16 години! За некого и тоа е многу, меѓутоа преку таа граница, веќе станува симптоматично! Некое време врската или бракот можат одлично да функционираат, но после извесно време, некој од партнерите сепак ќе посака да функционира со некој кој му e сличен по годините, интересите, виталноста. Еве да претпоставиме: тој е постар, а таа помлада. На почетокот, додека да си ги откријат карактерните црти, може да им биде интересно и да им успева да функционираат. Меѓутоа, по некое време, доаѓа период кога партнерот нема да може повеќе да и удоволува на помладата девојка, кога се излегувањата и дружењата во прашање, па наидуваат на првата пречка. Сепак, не сакаме да звучиме стереотипно, па ќе кажеме дека понекогаш навистина се случува, партнери со голема разлика во годините да функционираат многу добро и долго. Се препознале како сродни души, физички се привлекуваат, а воедно се совпаднале на емотивен и на психички план. Сепак, има луѓе кои и покрај поголемата бројка во своите години, умеат подобро да се забавуваат и од многу, многу помлади од нив. Затоа пораката е дека љубовта и разбирањето можат се да победат. За нив, никаква бројка нема значење! Изменето од Schatzii - 23.Ноември.2010 во 11:46 |
|
Dream what you want to dream;
Go where you want to go; Be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do. |
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
zoki1
Група Регистриран: 08.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 82 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a ako se blokira akalot od
sepak godinite se samo brojka |
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога ќе се блокира акалот од љубов, затворот може да биде само соба?
|
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Порано бев против....помлад партнер....
но во последно време ... ме привлекува ..ми се допаѓа...
еден дечко .... помлад од мене две години....
...на мислење сум ..дали јас прва да превземам .....иницијатива ......
|
|
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
neee, pocekaj go nego. Mozebi i kje ti prijde.
A ako ti prijde, odbij go, da ne pomisli deka si... znaes, da ne kazam. I taka, se kje si ostane na muabetov. |
|
Incredible Blue
|
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..Благодарам Марко за советот...што во
превод ..ова би значело нели ???.....
Биди недостапна... за да си посакувана.
Ако зборуваат нешто за тебе, не грижи се....
Штом зборуваат....значи ти завидуваат....
а штом завидуваат сигурно има за што.....
Знај си ја цената...но не се продавај....!!!
ај уште еднаш да ја повторам онаа позната изрека....
...... Во љубовта немало .....граници......
|
|
K1nm23
Сениор Регистриран: 16.Јануари.2011 Статус: Офлајн Поени: 808 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас сум тој.....пријди ми..... |
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
хахаха ич не чекај....не е голема разлика башка ептен интересно е и јас се чудев прво ама ете на крај бидна работа со помалиот и супер.....ако си на иста фрекфенција со него не се приметува разлика... |
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
Schatzii
Сениор Регистриран: 04.Мај.2010 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 10600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова со помладиве партнери како мода стана... се повеќе жени одат со многу помлади мажи...кога е помала
разлика во години во прашање некако можам да сфатам но кога таа е
огромна можам само да им се чудам...
И да се надоврзам на Му разликите не се познаваат и не пречат на почетокот,
но мислам дека со тек на време доаѓаат проблемите, никогаш не е исклучено типот во секој момент да си најде
помладо пиленце
Не ме сфаќајте погрешно не напаѓам никого, само си го кажувам моето мислење...
што да правам старомодна сум, не следам најнови
трендови Изменето од Schatzii - 03.Март.2011 во 11:27 |
|
Dream what you want to dream;
Go where you want to go; Be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do. |
|
Внеси реплика | страница <1 5455565758 70> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |