IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Прогонот (и неправдите) врз Христијаните - денес!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Прогонот (и неправдите) врз Христијаните - денес!

Внеси реплика Внеси реплика
Автор
Порака
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Статус: Офлајн
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Прогонот (и неправдите) врз Христијаните - денес!
    Испратена: 26.Февруари.2011 во 12:24

Во време кога илјадници луѓе (меѓу кои многу со антихристијански светоглед, а некои меѓу нив за жал дури и со антихристијански цели) струјат кон западниот свет тражејќи помош и азил, во швајцарија пред 2 дена проби веста дека државните органи по трет пат ја одбиваат молбата на едно трочлено сиријско семејство кое поради верски причини бара азил!

Уште во Сирија парот во срцето се чувствувал привлечен од верата Христова, а со нивното пристигање во швајцарија тие конвертирале во истата.

Таткото на Фарук Хасу дознал дека неговиот син добил корпа за поддадениот азил и вели: “ Му се молам на Алах да се вратите во Сирија, тука да ве отепамe како кучиња!“

Дали не е голема неправда ова (?) што неверниот свет - дури и пред очите на јавноста - им го прави на Христијаните ?

... гладен бев и не Ми дадовте да јадам; жеден бев и не Ме напоивте; странец бев и не Ме прибравте; необлечен бев и не Ме облековте; болен и во затвор бев и не Ме посетивте.‘

(Ев. Матеј 25:42+43)

Тука линк за вестта на нељубезната и неправедна одлука на швајцарските демократски властти!

Изменето од spiros - 26.Февруари.2011 во 12:33
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2011 во 17:17

Isus rekol: "Prosti im, neznaat shto pravat."

NESVESNOSTA, kako evolutivna etapa na choveshtvoto- e prichinata za site nepravdi i zlodela shto se sluchuvale i seushte se sluchuvaat. Se dodeka taa ne se nadmine od strana na choveshtvoto, nema da vidime "Novo Nebo i Nova Zemja".
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2011 во 19:02

Потполно се сложувам, сестричке!   

in Time & Eternity!

Кон врв
el_kevser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Ноември.2009
Поени: 832
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај el_kevser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2011 во 22:49
podobro bi trebalo da napises prosgonot i nepravditee vrs hristijanitee i vrs muslimanitee ,,
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2011 во 23:06
Originally posted by el_kevser el_kevser напиша:

podobro bi trebalo da napises prosgonot i nepravditee vrs hristijanitee i vrs muslimanitee ,,

El Kevser, moze da otvoris posebna tema kade kje pisuvas za progonite na muslimanite denes.

Pozdrav ! да
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
el_kevser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Ноември.2009
Поени: 832
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај el_kevser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2011 во 23:26
vo pravo si priatelcee no kogaa se pisuvaa neka se pisuvaa se vo ednoo   koga spiros misli na edno samo sakam da mu ukazamm da ne zaboravill, ne miee celtaa tuka da se natprevaruvame edni so drugii ,, celtaa mi bese   kogaa veke go spomnaal, i navel temaa nepravdiite vrs hristijanitee neka se prisetii ina rasteckaata islamofobijaa sto rastee vo hristijanskite drzavi ,,,, zarem toaa ne go gledaa,, ,, vo redd e toaa deka trebaa da otvoram   takva temaa,, no pred see   avtorot na temataa bi trebalo i toaa da go sogleda, ,.
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2011 во 23:59

Originally posted by el_kevser el_kevser напиша:

Може да се пише и тоа, роде, но тогаш никако да не се заборават и маките на евреите (но и другите) во европа и вон неа !

Ако внимателно го прочиташ уводниот пост, ќе видиш дека кон брачниот пар (и 18 месечното бебенце) во нивната родна земја постои акутна животна опасност - од страна на муслиманската “верска полиција“ и традиција - поради конвертирање во христијанство, а дека една “христијанска“ земја сака баш таму да ги протера!

Замисли кога твоите најблиски со убиство би ти претеле поради твојот избор на верата!

Има ли тука вистинска слобода и избор на верата?

Сигурно дека не, туку само приморување кое лажно се презентира како слобода, со зборовите : “Во верата нема принуда“!

Знаеш ли колку милиони луѓе во тајност веруваат на Единствениот БОГ (Елоах, Алах) и Верата (Исламот) како што ни ја престави Исус, но поради насилството и репресалиите на кyреишката традиција (сунити, шиити, ...) јавно не се декларираат како такви?

Тоа е тој Крипто Ислам кој што безкрајно го сакам!

Селам!

Изменето од spiros - 02.Март.2011 во 00:18
in Time & Eternity!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.