IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Преговори за името
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Преговори за името

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 110111112113114 184>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2011 во 19:26

mamad
Па изгледа и се работи за Грција, оти според најновите информации (наводно стоело на веб страницата  во писмото до Банки Мун испратено од страна на нашиот министер за надворешни работи Антонио Милошовски ) ние и сме прифатиле каква таква променазбунетост<h2 ="title">Владата се согласила за промена на името </h2>Не ми е јасно само зошто писмото со една ваква информација се пушта во јавноста сега кога се објавија предвремени изборизбунетост[/QUOTE]

најверојатно за конечно да ни стане јасно какви театри ни приредувала власта...оти ние сме биле заблудените овци мме

Изменето од Andjelina - 27.Февруари.2011 во 19:26
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
laki_bu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Лидер

Регистриран: 30.Ноември.2008
Локација: Germanija
Поени: 32100
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki_bu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2011 во 21:41
Originally posted by Mindy Mindy напиша:

Така е мамичко , и на вести го кажаа <span style="font-size: 13px;">,Република Македонија (Скопје),,</span> <span style="font-weight: bold;">Можеш ли да си замислиш како ќе се осеќаат битолчани, охриѓани и сите други кои не се од Скопје , дали можеш да замислиш на кое ниво ќе се покачи омразата ако се прифати ова име Биче интересантно голема%20насмевка</span><span style="color: rgb(111, 111, 111); font-size: 8pt;"></span>

Da te popravam ...ne e ako se prifati ova ime ...tuku prifateno od vasata VLADA....na celo so diktatorot..patorot de
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2011 во 21:46
Originally posted by laki_bu laki_bu напиша:

Da te popravam ...ne e ako se prifati ova ime ...tuku prifateno od vasata VLADA....na celo so diktatorot..patorot de

Која влада ???? збунетост

Јас колку што знам не сум партиски определена , а ако вашата влада не ви ги исполнила очекувањата , вие сте си криви , јас не можам ништо да помогнам од страна намигнување
Кон врв
laki_bu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Лидер

Регистриран: 30.Ноември.2008
Локација: Germanija
Поени: 32100
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki_bu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2011 во 21:47
Ups...se popravam...nenarodnata vlada
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2011 во 22:20

Ups...se popravam...nenarodnata vlada

Епа баш и поради таа причина што постојано избирате ненародна влада, јас ниту еднаш до сега не сум гласала на избори

Не знам ниту како изгледа гласачко ливче , сакаш верувај, сакаш не.
Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2011 во 22:21
Mindy...
Во преговорите за името ти која страна ја подржуваш?
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2011 во 22:35
Originally posted by LiDivio LiDivio напиша:

Да зборуваме најотворено...

Потполно се согласувам со членовите на форумот (Кали, Брза, Марсовец...) дека е потребно да се промени името за влез во НАТО и ЕУ. Ако Владата сака да влезе во тие организации треба да го промени името (и идентитетот). Ако сака да го сочува (ПЈ)Р.Македонија нека излезе премиерот и нека каже дека ја повлекува апликацијата за членство во ЕУ и НАТО и нека си бара друг пат на исток (ова е моја желба)... Вака само не' замлатуваат... Не може ,,и јаре и паре,,. Во ЕУ и НАТО не се влегува како Р.Македонија. трепкање

Исто така и јас сум за промена на името исто како LiDivio, Kali, brza , marsovec да
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2011 во 01:07
Па ко си играт со работава,најубав предлог и сите задоволни и сите љути, Републик Македонија ( SKUPI),ем во склоп на античкиот дух,ем подударање со скопје 2014,и на крај гујо че си го спаси г,зот.че победи на избори,со неговите членови б,лгари ,ем че и задоволи америте,оти не сакале појче комуњари, свршена прича.
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2011 во 13:40

Мислам дека со упатување погрдни зборови за премиерот Груевски нема да го заштитиме името на државата, само ќе “ни олесни“ на душата оти друго и не можеме да сториме.
Муабетот ми е друг- едните сменија во БЈРМ, под притисок, другите се согласија за геогравска одредница односно со додавка во заграда (Скопје).
Ги читам реакциите на Шекеринска, односно СДСМ

Притисок за името

Во Социјалдемократскиот Сојуз велат дека Груевски пак не бил искрен, туку дека изјавата ја дал поради тоа што писмото што министерот Антонио Милошоски го испратил до ОН, ќе излезе во јавност. Радмила Шеќеринска од СДСМ вели дека Груевски прифатил промена на уставното име, но без референдум, а не како што вчера тврдеше македонскиот премиер.
и можеби ја разбирам нивната лутина, затоа што сепак премиерот Груевски ги добиваше најголемите поени токму заради својот цврст став околу неменување на името.
Искрено, сега некако делува понормално, односно станува по разбирлива “капитулацијата“на Глигоров и СДСМ пред ОН, а искрено разбирливо е и попуштањето на Груевски пред моќта на ЕУ и НАТО кои јасно кажуваат дека нема прием без промена на името односно без прифаќање на додавка, наддавка и што ли не.тага
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2011 во 15:19

............................

Исто така и јас сум за промена на името исто како LiDivio, Kali, brza , marsovec да
  ehh, samo da znaesh kolku gi ima,изненадување...ne si ni svesna za toa ,

...samo shto ,onie negovi ljubiteli krekaat kako  zabi vo mochurishte ......bez bilo kakov efekt!

...osven shto im go zagaduvaat vozduhot na site!не
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2011 во 15:50

Grcite i ne sakaat da go promenime imeto, ako toa ne odi vo paket so nashiot identitet.

Изменето од viktorija123 - 28.Февруари.2011 во 15:52
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2011 во 16:20
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Искрено, сега некако делува понормално, односно станува по разбирлива “капитулацијата“на Глигоров и СДСМ пред ОН, а искрено разбирливо е и попуштањето на Груевски пред моќта на ЕУ и НАТО кои јасно кажуваат дека нема прием без промена на името односно без прифаќање на додавка, наддавка и што ли не.тага

Баш така мамичко мила тага  Името мора да се смени за да се стави крај на македонската мака. Знам дека е болно кога станува збор за промена на идентитетот, но во Мк се е ограничено и се нема никаков животен стандард. Државата е крајно мизерна , ништо не функционира ко што треба, закони не се почитуваат. Баш поради главнио0т проблем невработеност , граѓаните само оговараат , се караат, се тепаат, све некои грабежи, насилства на вести,,,, таа македонска мака ги тера да се пријавуваат преку агенции за работа во Авганистан , а зошто ??? Бидејки Мк не им овозможува работа , ниту на работниците не им се дава редовна плата , затоа и толку стечајци , тутунари , демонстранти , незадоволство , протести ....И кој го слуша гласот на народот ?? Дали на некој го боли уво за сиромашните ???  Поради нервоза и негативни мисли, луѓево се разболуваат , а тешко им е на болните и на оние на кои им с епотребни пари за операција во странство ...НО што да се право кога се нема никаква корист од МАКЕДОНИЈА.

Јас се имам изјаснато дека не сум партиски определена бидејќи ич не ми е гајле за партиите во Мк , затоа цело време ги критикувам .. Но ми е гајле за народот , Искрено, жал ми е кога го гледам беспомошниов народ , младиве генерации кои немаат каде да работат , не им се дава шанса во ниту една фирма бидејќи се е партиски поделено и само роднини се примаат на работа.

Во МАКЕДОНИЈА не се криви несоодветните кадри кои се ставени на работни места  колку да не седат дома, туку криви се политичките партии кои ги вработуваат тие луше. Пример , идам на доктор и му велам ме боли стиомак, а он ми запишува апчиња за глава изненадување

Кога Македонија би била во ЕУ, секој би имал можност да иде во странство, да работи таму, да го осети животот и културните разлики. Тогаш на некој начин ке се подобри и железничкиот, воздушниот сообракај кон другите земји. Кога лугето ке имаат работа, нема да имаат време за да се глупираат со мешање во тугите животи, со мешање у брак и слично. Како и да е , за да излезе од оваа криза, МАКЕДОНИЈА мора да го смени името , бидејки времето си минува , а животот си тече  и на крај што ке ти остане од него во оваа криминалистичка држава ???

Сигурна сум дека многумина во моментот додека го читаат овој пост ме пцујат, но и не ме изненадува тоа, ќе бидам изненадена доколку некој на културен начин би ми реплицирал.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2011 во 16:27
ma, princeso, pushti im voda na takvite,...vodata sè nosi !намигнување

...tuku, za koj i kakov identite se bunat grcite?збунетост...za abtichkiot li?
..fala bogu,...i ''mlaki'' se vo nekoja raka okolu toa.....изненадување

Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2011 во 16:34

Originally posted by LiDivio LiDivio напиша:

Да зборуваме најотворено...

Потполно се согласувам со членовите на форумот (Кали, Брза, Марсовец...) дека е потребно да се промени името за влез во НАТО и ЕУ. Ако Владата сака да влезе во тие организации треба да го промени името (и идентитетот). Ако сака да го сочува (ПЈ)Р.Македонија нека излезе премиерот и нека каже дека ја повлекува апликацијата за членство во ЕУ и НАТО и нека си бара друг пат на исток (ова е моја желба)... Вака само не' замлатуваат... Не може ,,и јаре и паре,,. Во ЕУ и НАТО не се влегува како Р.Македонија. трепкање

Минди... јас не сум за промена на името, туку сум против членство во ЕУ и НАТО. Реков општо политички гледано дека не е можно да се влезе како Р.Македонија во овие фашистички организации. среќа
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 110111112113114 184>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,533 секунди.