![]() |
|
kejt-d-grejt |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1516171819 40> |
Автор | |
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Топло е денес... ...овој авангарден Јануари бунтовно се обидува да докаже дека може да биде Мај снегот е клише ќебето - изгустирана топлина сигурноста - апсурд! врвот на кариерата ќе му биде безнадежно просечен Април сепак, пристрасно ми е симпатичен можеби затоа што ме потсеќа на мене. Изменето од kejt-d-grejt - 03.Јануари.2011 во 01:58 |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
ДРАГ ГОСПОДИНЕ Топло е денес овој авангарден Јануари бунтовно се обидува да докаже дека може да биде Мај снегот е клише ќебето - изгустирана топлина сигурноста - апсурд! врвот на кариерата ќе му биде безнадежно просечен Април сепак, пристрасно ми е симпатичен - ме потсеќа на мене. Зошто молчите? ме изморивте веќе со тие погледи за урамување само блискоста нема потреба од зборови не - љубопитноста не - возбудливоста Добро, признавам дека мојот испад пред тој куп вообразени лоши поети беше пиздарија па што? Ве усрамив? Но нели се догоровивме дека ќе претпочитаме дрскост пред к*ртоазија? нели рековме, не сакаме наместени дијалози, монтирани насмевки на бајата љубезност темпирани здравици како условен рефлекс и на-ти-го-дај-ми-го фалби? но до бога, НИЕ не сме како нив и не е точно дека тоа не` прави нeвоспитани ТОА, драг мој Господине, не` прави убави Кажете нешто... Ви донесов cd од Чалгија да го пуштам? не? добро, ќе си одам не сте Вие виновен, драг Господине, ни за тоа што беше, ни за тоа што ќе биде мене ме мачи полна месечина и така е од кога знам за себе |
|
|
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Сакам
да ги известам сите љубители на пишаниот збор дека нашата членка Kejt d grejt синоќа доби втора награда на poetry slem натпреварот кој се
одржуваше во Скопје во културен центар ретко ја читаме,за жал,ама сеуште е наша
![]() Кејт честитам ![]() |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
Gabriela_S ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cestitki i od mene!!! Bravo Kejt!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
честитки! ![]() нема да кажам колку ми е драго, ќе и се крене носот ќе заборави на ИДИВИДИ, ебаго! ![]() (п.с. ова со белото е оригинал прилепЦки поздрав заштитен со закон и слични ми ти процедури... немој некој да ме цензурирал! ![]() |
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
AAAAAAAAAAAAAND FINALYYYYY
Kejt-d-grejt 1 МЕСТО на slem poetry 22.2.2011 честитам ![]() ![]() |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Kejt
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
![]() |
|
![]() |
|
potposer...potposer...
![]() ![]() Изменето од kejt-d-grejt - 24.Февруари.2011 во 08:13 |
|
|
|
![]() |
|
Иако звучи изџвакано, јас сепак светот го разбирам како поле за културен натпревар меѓу народите Баш ми се пишуваше љубовна песна па ми се тушираше после, и нокти ми се лакираа и ко шо е ред нели, нозе ми се ширеа и можеби ќе напишев и ќе ги раширев да не заѕвонеше комшивката (жената на комшијата со мевот) и да не ме викнеше на минутка само, до кај неа за да и` го видам шербетот за баклавата (се спрема жената за славата) Да не беше отворена вратата од дневната, да не им беше пуштен на Сител телевизорот да не мирисаше на туршија, нозе и ракија и воздухот и на серкото дневникот. Баш ми се пишуваше љубовна песна онака, мекамскa, скокотливa, полуеротичнa ни малку необичнa за жена на триесет и кусур која на брзинка ги разватила алиштата, тањирите, тетратките, моливите и децата (упс децата) за да аздисува Аман бре комшија овој ли најде да те кандисува, му велам пушти си Пинк ко човек, мајка му стара арно си ги гледавме цицките од Бубамара ти си домаќин човек, батали тоа лавчиња, мовчиња, дрн дрн глуповчиња тоа не е за фалење, туку за осуда и критика а тој ме гледа си го чешка мевот и процедува низ заби жена и политика Е, после се запукавме тој една, јас две Бранко, Грујо, мајки шајки лозари, тутунари, стрини, снајки се изнавикавме, се испокаравме ножеви, пиштоли извадивме ќофте и сарма се напраивме ама тој прв падна ми попуштал оти сум женско кој можел со мене на крај и ова она... и тешко на комшијата негов а јас, како јунак од вестерн филмовите, тропнувам со мамузите, го накривувам шеширот оставаm зад себе облак од прав и долга сенка и додека во позадина се слуша лајт мотив на Bendzo заминувам кон зајдисонцето убедена дека знам повеќе од сите колку минути треба да врие водата со шеќерот, дека розевата има смисол само ако се прекрие со .... црна дека дефиницијата за патриотизам започнува со зборот Љубов дека никаде во неа не стои ,, задолжително јадење гомна,, дека давање е збор различен од грабање, а среќата никогаш не била Имање дека е штета и зло глупоста да се римува со гордост национална дека човекот не е баш секогаш врв на еволутивната скала и дека Дарвин бил глупав, сто посто дека Nina Simone боли, а ранливоста е благослов дека секоја душа има мирис и ритам, кој е еднаков на бројот на искрени насмевки во единица невреме дека животот ти е утнат ако куќата ти е чиста и дека неговиот смисол не е да направиш посна сарма и баклава за гостите ... а може и Е ај мајката... може и Е!!! Изменето од kejt-d-grejt - 06.Март.2011 во 21:31 |
|
|
|
![]() |
|
vivi1 ![]() Сениор ![]() ![]() Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
![]() |
|
vivi
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
vivi1 ![]() Сениор ![]() ![]() Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
ama te biva za reziser...
![]() |
|
vivi
|
|
![]() |
|
BellaGrandma ![]() Сениор ![]() Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
![]() како и секогаш .. интересно .. и прекрасно ![]() ![]() и честитки за победата ... иако со задоцнување ![]() |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1516171819 40> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |