|
Тежината на кажаниот збор |
Внеси реплика | страница <1 234 |
Автор | |
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
замисли бре...ни Св.Петар нема да прими вакви..ако не се поправиме...
и таму ли ќе ги гњавимеза име,и таму ли бре ќе се расправаме безвезе...е сака ни тој проблеми да има..па ни во пеколот ..у ПМ.(100еври) |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мирка има свој стил на пишување анализи, јас мислам нејзината иронија оди до таа мера, да преминува дури во една “хистерична машина“ во одбрана на големиот вожд. Едноставно, “ја врти водата кон својата воденица“ и ја исполнува желбата на оние кој сакаат да го прочитаат тоа, велам сакаат а не дека носат логични заклучоци. Има една единствена работа што ја ценам кај Мирка, а тоа е “немање влакна на пенкалото“, изнесува мислење какво и да е, дали јас ке го прифатам, тоа е до мене. Дали нејзиниот текст е дел од изјава на некој од извршната власт? можно е, новинарката стана како портпарол на владеачката партија. Што се однесува до говорот на премиерот на А1, дека не коментира судски одлуки, јас мислам дека и птиците на гранки знаат оти тоа беше ноторна лага. На партиски собранија јасно искажа свој став дека судиите кој ке ослободат криминалци или самите си одат, или ке бидат разрешени од таа функција. Прво и основно, премиерот заборави, презумција на невиност е основното човечко право а тој претходно ги осуди обвинетите. Како второ, мешањето на судска одлука е исто така вршење на притисок врз судството. Само да не те чуди таквиот став на премиерот, СИТЕ досегашни влади имаа огромно влијание врс судството. Сепак тоа не би требало да биде оправдување, туку еден добар пример дека некој треба прв да стартува со идеата, прстите настрана од судтвото и судиите. Многумина ке реплицираат дека овој или оној врши притисок врз судот и судот е под притисок на криминалците или дипломатите, но секој нека знае дека НИКОЈ не може да ги разреши сем гарнитурата на власт или поточно извршната власт со амин од власта и опозицијата. ТОЧКА. Изменето од Анастеа - 13.Февруари.2011 во 02:51 |
|
Homo homini lupus est...
|
|
Внеси реплика | страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |