|
Како до погуста коса? |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
Nadia
Сениор Регистриран: 22.Декември.2010 Статус: Офлајн Поени: 227 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 23.Јануари.2011 во 14:13 |
Дали начинот на исхрана може да придонесе за погуста коса,некои шампони,мерц дражеите?
Дајте ми некој совет за погуста и бујна коса. |
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mercot drzeite se dobri,samo vednas ne pokazuvaat nekoi rezultati,treba da gi pies podolgo vreme,dobar e samponot od Rojal,nemam zborovi za nego,dobar e,inaku sve e gen...........
|
|
Nadia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
drazeite gi pieve veke ispiv moze 4 sisenca i osven na noktite (moze nesto pocvrsi mi stanaa) ne osetiv nekoja druga promena,probav i so sampon od kopriva ama toj a susi kosata premnogu, Rojal aj da vidam i toa
fala sneska |
|
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тема: Како до погуста коса?
-Ima eftini periki po dukjanive... I Nadia... ako vekje taka deluvaat za cvrstina... da vidite nekoja mast od istiot proizvod, pa okolu tangata... a nie namesto vijagra Изменето од Marko Polo 1 - 23.Јануари.2011 во 15:51 |
|
Incredible Blue
|
|
Nadia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hahhahahaa
Изменето од Nadia - 30.Јануари.2011 во 16:27 |
|
Snezebt
Нов член Регистриран: 28.Јануари.2011 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mozes i da probas so pivski kvasec. Jas piev i se uste pijam i imam podobruvanje. Samo gledaj da ne ti otvoraat apetit oti na nekoj i apetit im otvara.
|
|
annaja
Сениор Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Snezebt
Нов член Регистриран: 28.Јануари.2011 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
2 таблети по 3 на ден. Многу се ефикасни еве јас ги пијам долго време, само пак предупредувам на некој им отвара доста апетит, а мене не. Поздрав
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имам пробано се и сешто
1.Мерцот подобруваат,ама не кој знае колку така-така 2.Пивскиот квасец во таблети испив околу 250 јадев како улава...резултат само некое кило повеќе и прекинав Од природна маска со квасец жолчка и лажица млеко тесто на главава,ме нервира неколку пати ставив и тоа баталив 3.И фитовал и таблети и лосион и шампон.....така-така 4.Неколку видови на ампули..одреден период добро после се исто,и со повеќе типови шампони се исто Се е до генот,тешко ми беше да прифатам ама така е Последно што пробав и што имаше повеќе резултат е шампонот Alpicin германски и само во аптека го има |
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И заборавив дека исхраната има најголема улога и одразот на косата и нејзинот квалитет се резултат од исхраната од минатите шест месеци
|
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
Nadia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
denes si kupiv merc i ke si gi pijam rednovno planiram nekolku sisencinja da ispijam...site bas site mi gi falat eve i denes na frizer mi spomnaa za niv
|
|
sneska_v
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nadia treba da ispies poveke pakuvanja za da vides nekoj rezultat,najmalku 3 sisenca........i rezultatot ke dojde......... |
|
sneska_v
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
najdov nesto na net 4 mitovi za vasata kosa i taka e..................
4 митови за вашата коса Мит 1: Бричењето на главата овозможуваа таа да се згусне. Според специјалистите тоа е еден голем мит. Човекот од раѓање добива одреден број на луковици и што и да прави со главата тие не можат да станат повеќе. Густа коса може да се добие само со пресадување на луковици, ни тоа е сложена процедура која не е за секој. Можно е само да добиете ефект на густа коса со помош на разни козметички продукти. Многу луѓе мислат дека плавите особи имаат поретка коса, всушност кај бринетките бројот на корења е 2-3 пати помал, но кај нив влакната се пооштри и подобро се обликуваат. Кај плавушите влакната се повеќе и затоа се потeнки. Мит 2: Честото миење на косата е штетно Косата треба да ја миете, тогаш кога ќе почувствувате потреба за тоа. За здрава кожа на главата, доволно е 2-3 пати во седмицата. Се разбира косата може да се мие и секој ден со специјални шампони за секојдневна употреба. Косата се мрси брзо при: хормонски пореметувања, проблеми со цревата, примањето на силни лекарства, при некои видови на депресија, кои се поврзани со ендокринолошкиот систем. Мит 3: Стрижењето ја зајакнува косата и таа расте побрзо Косата не е англиска ливада...влакната на главата растат средно 2 см. на месец, а долгата коса по 1.5 см. освен тоа, во пролет и лето косата расте побрзо, а во есен и зима, побавно. Кај луѓе на 50 години косата расте побавно, отколку кај младите. Најбрзо косата расте кај девојките од 18-23 години. Психолозите тврдат дека кратко подстрижаната коса ги прави луѓето поагресивни. Радикалната промена на должината на косата и нијансата на боја, се смета за протест и желба за промена во животот. Тоа покажува, дека косата е индикатор за душевната состојба на луѓето. Ако човек има душевни проблеми тоа се одразува и на неговата коса. Таа станува „мртва” и без сјај. Мит 4: Типот на коса може да се промени Може да се промени, од мрсна да стане сува или обратно. Косата може да се мрси од стрес, кој ја повишува активноста на жлездите. Но, тоа се определува од кожата на главата, а не од самиот тип на коса. Косата може да се повреди од неправилни грижи. Не убаво цел живот на користиме жампон кој е наменет за мрсна коса, бидејќи некогаш косата ни била мрсна. Потребно е препаратите што ги користиме да бидат соодветни за моменталната состојба во која ни се наоѓа косата. |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Соја за побујна коса
Место да лелекате дека ја "губите косата" - јадете соја! Ова е совет на стручњаците кои по лабораториските испитувања, потврдија дека супстанцата изуфлавон од сојата влијае врз лачењето на андрогените хормони. Тие се едни од главните виновници што мажите, но и жените, остануваат без коса. Резултатите од овие истражувања неодамна се објавени во американското списание "Биолоџи оф репродакшн" и веќе привлекоа исклучително внимание. |
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |