IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - СДСМ сака да ја освои власта насилно
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

СДСМ сака да ја освои власта насилно

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 6>
Автор
Порака
Persej7 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 21.Октомври.2010
Статус: Офлајн
Поени: 254
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Persej7 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: СДСМ сака да ја освои власта насилно
    Испратена: 28.Јануари.2011 во 23:16

Откако пет пати виде дека не може да биде барабар Петко со мажите и да победи на избори, СДСМ реши да оди на сценарио - рушење на власта по секоја цена.

Првиот обид за вон-институцоинално (насилно) рушење на власта беше преку злоупотребата на А1 телевизија за наводни упади, кога бевме сведоци за организиран криминал преку овој медиум, но и за повици до народот за бунт. Меѓутоа, обидот не им успеа.

Вториот пат се обидоа со протестите на тутунарите, но и тоа не успеа. Не знам само што очекуваа со протестите?!

Сега пак се обидуваат преку излегување од Собранието заедно со партиите-привезоци, односно грчките инсталации во Република Македонија (пред се Тито Петковски), да прават притисок за предвремени избори.   Додатно ја гледаме деградацијата на новинарите на А1 телевизија кои апла се ставаат во улога на партиска телевизија.

Не ми изгеледа дека и последниов обид ќе помине. Само додатно ќе се избламираат, а избламирани се преку секоја мерка. Дури и канцаларијата на ЕУ во Скопје јасно рече дека излегувањето не е начин. Изгледа ќе имаме Тачи2...

Изменето од Persej7 - 28.Јануари.2011 во 23:17
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2011 во 23:35
а јас мислев дека имаме способни на власт, кои знаат како да се справат со опозиција и протести, ама наместо тоа, тие краваат паника и хаотично трчаат низ собата!
и да не сум ве слушнал уште еднаш дека некој протест бил организиран од СДС, тоа веќе не ви вреди, за време на владеење на ВМРО видовме многу протести, некои никој не ги поферма, некои ги задушија како да се работеше за хулигани, и пази, сите тие биле од СДС, епа кој тогаш гласа за ВМРО и им крева проценти збунетост
и прекинете ввеќе со СДСМ, тие не се на власт веќе долго време, а ако не сте знаеле, опозицијата може и смее д протестира, доколку од власта никогаш никој не ги слуша
и кај е власта да одговори на овие протести и клевети, никаде не ја видовме да одговори мушки, да се справи со проблемот, да го реши доколку го има, или пак да докаже дека го нема, гледаме само како Груевски јаде бурек за СДСМ низ Сител!
протестите на млекарите, лозарите, тутунарите, студентите и т.н. мислам дека беа повеќе од јасни, а беа злоупотребени и од власта и од опозицијата за лични и меѓупартиски препукувања и конфликти
јас не знам,ако толку добро си работи владеачката партија, тогаш зошто гаќи им се тресат од протести и избори???

и патем не ја разбирам целта на темава, тука ќе се соберат луѓе да плукаат по СДСМ? кажете ми, кој проблем ќе го решите со тоа и што ќе постигнете, само ќе си направите блам, онаков за кој што збори авторот на темава
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Persej7 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 21.Октомври.2010
Поени: 254
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Persej7 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2011 во 23:48

Темава е поставена зa да ги наречеме работите онакви какви што се, бидејќи очигледно некакви црни сценарија се во игра против нашата држава.

3а да нема после "бевме прелажани" од трговци со имиња и знамиња.

Имаше една афера "Надеж", мислам ќе ти текне, а платена со народни пари, за тоа како Бранко да ја руши власта насилно.

Потоа испадна дека за да дојдат повторно на власт, СДСМ биле апла во контакт и со српските служби и за српски интереси:

http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=23888

А бе сечија инсталација станаа модерниве врховисти, ама пустата власт никако да ја помирисаат. Да не испадне само како вранишковски, и Бугари да станат само да се качат?

Изменето од Persej7 - 28.Јануари.2011 во 23:54
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2011 во 23:59
епа работите не се онакви како што ти си фантазираш, барем да докажеше дека е така, па да ти ги признаев, црни сценарија се во игра, ама барем да збориме за сите црнила во државава, вклучувајќи ги и оние на власта, која се користи со истите средствакако и опозицијата, или со други зборови, к*рвата на ороспијата и рекла срам да ти е не
еве и ако сакаш да зборуваме за српски служби, кажи ми кои се најголеми мегафони и активисти на власта? случајно да не беа србомани и српски шпиони?
што и да кажете, излишно е, само ќе тепате на празно и нема ништо да постигнете, ако воопшто владеачката партија сака да остане на власт, нека се фати на работа и решавање на проблемите на државата и народот, нека ни докаже дека не треба „насилно да ја симнат од власт“, и нека си плати еден третман од лечење комплекси од СДСМ и опседнатост со нив
пак ќе повторам, СДСМ, не се на власт, ако сакате да остане така, фатете се за работа, не се малтретирајте со тоа во секоја втора реченица да ви биде СДСМ!!!

Изменето од zabegan - 29.Јануари.2011 во 00:09
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2011 во 07:55
Некој нека ми најде земја во светот во која опозицијата не бара начини да се врати на власт. Колку да не ни се драги опозиционерите не можеме да им замериме што сакаат да ја рушат власта бидејки тоа и е нивна “домашна задача“. Затоа власта треба да оди 2 чекора пред нив и да  ги предвиди нивните обиди односно да ги спречи со добро работење. Очигледно е дека веќе флоскулите од типот Бранко е крив или тоа се активисти на СДСМ не палат.
 Најголемиот шамар на овакви непромислени изјави добија не од СДСМ туку од еден обичен човек кој многу убаво праша- Ако лозарите, млекарите, тутунарите се СДСМ тогаш кој е ВМРО?
Втор автогол си дадоа со “тутунарките“ пред СДСМ. Едноставно- некој утнал и тоа охохооо утнување кога дозволи така дотерани, со стегнати газиња, бундички, добар цвикер да вртат со газовите пред камерите. Поголема пародија здравје. Едноставно им ја дадоа палката во рака на опозиционерите да ги маваат уздуж и попреку. Некој треба да одговара за тоа фијаско.
Аферата со амбасадорот и изјавата -приватна работа
Аферата со  поставени радијатори а после објавување тендер па вадење на радијаторитезбунетост
Аферата- најновата со директорот на македонски шуми- земал пари за одвоен живот, а секој ден патувал од дома низ Македонијата, частел солидни ручеци на државна сметказбунетост
 И да не набројувам.
И ќе речам- не гласавме за да ни кажуваат дека и СДСМ така праеле. Ние- гласачите  ги казнивме СДСМ за тоа што така правеа. Сега тие со своето однесување прават СДСМ пак да се врати на власттага

Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2011 во 08:30
Ако плукањето по владата и подржување на штрајк или демонстрација го сметате за насилно рушење на власта, тогаш излишно е да коментирам понатаму на темава.....
ВМРО неколку години беше надвор од парламентот, подржуваше секакви групи на граѓани што беа против СДСМ, има еден куп партиски медиуми зад себе....па така според математиката на членот кој ја отворил темата, имаме најмалку 100 обиди за насилно рушење на власта досега од страна на ВМРО...
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Marko Polo 1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Регистриран: 20.Ноември.2008
Поени: 9693
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2011 во 08:43
Mene mi se smesni politicarive so domasnite nastani...

Sekogas "osvojuvaat" poeni na greskite na drugiot( kako li gi vikavme ovie poeni u sport??? ), nikogas radi ona sto samite go napravile ili go ponudile... ccc...

P.S. e sega, otkako ja procitav temata za kompleksot, kje dodadam:
Izgleda toa pali ka nasiov narod. Kakov narod, takvi politicari. Mu go davaat toa sto saka da go slusne.
Mozebi povtorno kje zvucam "romanticarski", ama sepak kje napisam - Ako posakame da slusneme drugo, kje moraat toa da ni go serviraat...

Изменето од Marko Polo 1 - 29.Јануари.2011 во 09:25
Incredible Blue
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2011 во 08:47
Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

Ако плукањето по владата и подржување на штрајк или демонстрација го сметате за насилно рушење на власта, тогаш излишно е да коментирам понатаму на темава.....
ВМРО неколку години беше надвор од парламентот, подржуваше секакви групи на граѓани што беа против СДСМ, има еден куп партиски медиуми зад себе....па така според математиката на членот кој ја отворил темата, имаме најмалку 100 обиди за насилно рушење на власта досега од страна на ВМРО...

Па и ним тогаш тоа им беше задача и си ја остварија. Си дојдоа на власт, си владеат. И тогаш СДСМ која беше на власт беше многу арогантна и го “малтретираше “ народот  со многу неостварени проекти.
Мене ме загрижува друго- Немам дојам дека ја научиле лекцијата- дека ако некогаш дојдат на власт ќе работат за доброто на народот.Незнам зошто, ама имам некое претчуство дека ќе бидат многу посурови од овие сегашниве- дека како што спомна и самиот Заев-“ ќе јадат живи луге“. Мислам дека колку е лоша сегашноста во овие сегашни услови уште полоша изгледа иднината. Ние сме пред амбис- не разочараа овие-ама и немаме избор незнам каковтага
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2011 во 09:14
Vo pravo si, mamamd... Sekogas toj sto se vrakja na vlast e posurov od prethodniot pat. Istorijata toa go dokazala.

Isto kako Ivan Grozni...
Incredible Blue
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2011 во 11:12
...bash naprotiv,...posurivi se onie shto gi ostavash ushte da te vladeat,

.........pogotovo ako pravele se i seshto prviot pat!да
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2011 во 11:19
za site vazi, i za ovie i za drugite...
Incredible Blue
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2011 во 11:35
...ne bi rekol  bash deka e taka,изненадување

''novite'' i bi trebalo da razmislat shto ke pravat vo novata dadena shansa,

ama , koga gi ostavash starite,...toa go sfakjaat kako dozvola , deka mozat i ponatamu da ''lumpuvaat'',..........
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2011 во 11:46
brza, i dvete doticni partii imaa shansa da bidat, pa da se vratat. Tie za koi sto zboris, ne se pokazaa vo podobro svetlo.

Zosto mislis deka sega kje bide poinaku???

I da, stoi deka segasnava partija misli deka dobiva "dozvoli"...

a tretite "opcii" nemaat kapaciitet... i sto sega?
Incredible Blue
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2011 во 12:00
.a zoshto mislish  pa ti deka nema?збунетост

...koga gledame shto se sluchuva koga se raboti ''po staro;;,...ma neee......ete sega izleguva deka jas sum za ovie -ovci,...

...tuku, ednostavo , povekje ne mozam da gi gledam i trpam ovie mrsulkovcive,...pa koj saka neka dojde!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 6>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.