|
Љубов кон две личности |
Внеси реплика | страница <1 13141516> |
Автор | |
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
strasta e minliva rabota ,a ljubovta ostanuva...zatoa ne e mozno da se sakaat dve licnosti od ednash...
|
|
zoki1
Група Регистриран: 08.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 82 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
samo ednas se ljubi se drugo e laga,samo e eden orginalot seto ostanato e samo kopija
|
|
FeaR
Сениор False Evidence Appearing Real Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 5307 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ni sam veke neznam
|
|
"А ти поарен да не си?" -македонски начин на прифаќање критика
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не постои такво нешто како љубов кон две личности, ако воопшто се чуствува било каква привлечност кон друга личност, тоа значи дека веќе не сте заљубени во претходната
а ако ви се привлечни повеќе луѓе одеднаш тоа значи дека никогаш не сте ни помислиле на љубов |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
ZeZnAtA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали е можно да сте вљубени во две личности истовремено?Имајќи го предвид современиот начин на живот, лесното создавање познанства и склопување пријателства, како и секојдневната комуникација која ја остваруваме со многу личности, сè почесто ни се наметнува прашањето: Дали е возможно да сакаме двајца истовремено? Во денешно време речиси и не постојат такви кои остануваат со еден партнер цел живот, што би значело дека луѓето се способни да сакаат повеќе пати во текот на животот, но дали можат да сакаат повеќе од една личност истовремено? Дали е возможно да се вљубувате во друга личност додека сè уште го сакате сегашниот партнер? Дали можете еднакво да сакате повеќе од една личност на романтичен начин и дали со вљубувањето во друга личност ѝ одземате нешто на првата? Како прво, многумина би ја одрекле вистинитоста на оваа појава бидејќи според нив Од друг аспект, доколку би постоела дефиниција за љубовта, тогаш Друго прашање кое се наметнува во овој контекст е дали му одземате нешто на сегашниот партнер доколку се вљубувате во друг? Без разлика дали станува збор заемоционално неверство или работите стигнале до физичко неверство, постојат ограничени и неограничени ресурси со кои секој човек располага. Ограничени сме со пари и време, но не со чувства. Сепак, многу психолози тврдат дека иако нашите чувства не се потрошни и ограничени, Во прилог на тврдењето дека може да сте вљубени во двајца истовремено, оди и аргументот дека
Најчесто луѓето кои се во долга врска бараат нешто ново, развиваат чувства кон одредена личност без да престанат да го сакаат својот партнер и без да сакаат да го/ја напуштат. Феноменот за вљубување во две личности истовремено не е и не може целосно да се објасни, бидејќи на крај сепак Како заклучок би можело да се каже дека |
|
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А бе ај сега...
да дискутирам на темава е ирелевантно.... знам, дека секоја жена знае... како е тоа да чувствува љубов... кон двајца мажи... shoot me... ама длабоко во себе... секоја го знае тоа.... |
|
ZeZnAtA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dve prasanja proizleguvaat
dali site zeni znaat, i dali samo zenite znaat?
|
|
|
|
којсумјас
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
првото прашање дава одговор на второто... а второто на првото... но, како одговор противтежа на темава... нели за мажите, ќе го кажам следново... кога ќе прашаш вистински маж... за тоа како размислува за повеќе жени... ќе ти одговори... швалерката - ја е**м... жена ми - ја почитувам... мајка ми - ја сакам... ете. тоа е... Изменето од којсумјас - 14.Октомври.2014 во 16:59 |
|
ZeZnAtA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hmm vistinskiot maz na ja pocituva svojata majka,
zenata na ja e** i ocekuvaa da taa istata ne bide necija svalerka |
|
|
|
ZeZnAtA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
samo zenite znaat da ljubat
|
|
|
|
outlook123
Сениор Maya Регистриран: 16.Октомври.2014 Статус: Офлајн Поени: 1633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koga kje prashash zhena (vistinska ;)) kje ti kazhe - mozhe :)) i ne, ne e "kuchka" ;)
interesno e ona - ja barame vistinskata vo site zheni.. :)))) kolku samobendisano wauuu ljubovta ne e neshto shto mozhe na parchinja da se seche… pa da se meri i sporeduva.. da ljubish dve lichnosti istovremeno e mozhno, da, no vrska .. ne veruvam deka toa kje potrae…. ednostavno, lugjeto se posesivni i sakaat da zadrzhat za sebe.. osobeno ona shto go nemaat :)) -takov e svetot na zadovolstvata i zhelbite pa sakajki da gi dofatime zvezdite, chestopati ne gi gledame cvekjinjata pod nozete se ushte sme vo dualizmot - nema samo “raj”, kolku i da go posakuvame ima neshto, shto ne mohe da se deli :) |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секако дека може. Љубовта не е ексклузивност, ниту е потрошно добро со одредена количина и рок на траење. Уште помалу е посесивност или задоволување на физички потреби. Изменето од Messenger - 17.Октомври.2014 во 15:44 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
којсумјас
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не те разбрав... баш...
|
|
Внеси реплика | страница <1 13141516> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |