|
Дечко/девојка од друг град |
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Автор | |
Schatzii
Сениор Регистриран: 04.Мај.2010 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 10600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како што кажа Кали слатки маки,
младост - лудост тогаш се е дозволено, за подоцна во животот кога
ќе созрееме да се сеќаваме на тие лудости и да си се смешкаме во себе, а во староста да им ги прераскажуваме на нашите внуци
|
|
Dream what you want to dream;
Go where you want to go; Be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do. |
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
пример во боја...
Петок вечер, ја на мсн... На кого и да му пишам од другарите : каде вечер.... ?? добивав одговор : одам со оваа, со онаа, во Лидо, Калипсо, Апореа...било каде само не дома.... а ја седам дома и чмаам пред ПЦ и се допишувам со неа цела вечер... копнеење по слобода.... не е на арно... |
|
Schatzii
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сега со интернетов е многу полесно, мсн, фб, и сл.
а порано кога постоше само фиксен телефон и кога некој постојано ти иде на врата и ти вика, пак се обеси на телефон,
сметките од следниот месец не ги плаќам
|
|
Go where you want to go; Be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do. |
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А ти си имала такво искуство што толку фино ти изгледало?
|
|
Schatzii
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да сум имала...се имам изјаснето на оваа тема мислам на страна 3 |
|
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да се надоврзам на муабетот подоле,.... дали 150 км се многу или малку
имено, кога живееш во држава каде што јавниот превоз вообичаено касни по 15 минути,.... каде што се возат 200 души во еден вагон,... со неверојатна брзина од 70тина километри на час,.... или автобус, каде што цената за тие 150км е многу поголема од што некој може во наши услови да си дозволи,.... а за бензинот да не правиме муабет.... е тогаш љубов НЕМА веќе... не зборувам од искуство, не ни ми треба такво некое.... да се други условите, каде што патуваат со многу поголема ефикасност.... тогаш да... побогу, цел свет патува дневно повеќе од 150км, било за на работа или факултет..... ама се далеку поефикасни од кај нас |
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дури и далечината не е важна .... кога нешто .. се сака
|
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Schatzii7
Сениор Unglaublich Регистриран: 19.Октомври.2011 Локација: Lost somewhere Статус: Офлајн Поени: 7061 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали сте подготвени за врска на далечина?
Ако нешто е најголем тест за една врска, тоа е разделеноста и оддалеченоста која треба да успее да ве зближи. Најчесто тоа не успева, но оние кои ќе успеат се навистина вистинските. Да се биде во врска на далечина значи трпение, љубов, верба и разбирање. Оние кои биле или се во ваква врска или кои се, знаат како се одвива, но за оние што се размислувате дали да влезете во некоја таква врска, размислете дали сте подготвени за следниве : 1. Моменти кои ве доведуваат од една до друга крајност Добрите моменти за вас се одлични, а лошите моменти се брутални. Не можете да го одржите балансот. Посилно е од вас кога работите ги доживувате со многу поголем интензитет отколку што би ги почувствувале ако се случуваат во ваша близина. Тоа се секојдневни ситуации кои вие поинакво ги доживувате затоа што барате дополнителни знаци и објаснувања кои не можете да ги видите, па сомнежот е многу поголем. 2. Станувате беспомошно романтични Пишување писма, пораки, изненадувања, пречекувања и сите останати максимално романтични, за некого можеби и патетични изливи на љубов. Едноставно нема те мерка колку е доволно, па правите сè до максимум. Секако тоа го разбираат само оние кои се наоѓаат во таа ситуација. Сакате да надоместите за сè пропуштено. 3. Еднакво ја мразите и ја сакате технологијата Користејќи ги интернет комуникациските алатки и апликации како Фејсбук, Скајп, Вајбер, ВацАп и сл. заштедувате многу пари, бидејќи бесплатно комуницирате колку сакате, но сепак не може да го остварите вистинскиот физички контакт и тоа е нивната најголема маана, а ваша најголема потреба. Сепак, да не се тие сигурно би полуделе од грижа, тага и осаменост и многу очигледно би било дека тоа не би траело долго. 4. Навистина е скапо Дури и ретко да се сретнувате, сепак треба постојано да штедите и да позајмувате за да си овозможите пат и престој во друг град, држава. При тоа некогаш мора да ја потрошите и сметката на телефонот, а зависно од релацијата, тоа може да чини и цело богатство. Сепак, љубовта е таа која прави да се издржат сите тие маки и во нејзино име да се откажете од сè друго. 5. Се почитувате повеќе Кога ќе се видите сакате повторно да си ги раскажете сè што ви се случило без разлика колку се повторувате. Сепак поинаку е кога сето тоа ќе си го раскажете. Правите работи кои за некој друг ретко би ги направиле и се трудите на најдобар можен начин да го искористите времето, без да си префрлате за ситници, како што тоа го прават паровите кои се секојдневно заедно. Покрај сите маани и пречки нема ништо поголемо од љубовта, доколку таа е вистинска, а ова се само мали тестови кои можат тоа да ви го откријат. |
|
Schatzii7
Сениор Unglaublich Регистриран: 19.Октомври.2011 Локација: Lost somewhere Статус: Офлајн Поени: 7061 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Некои велат дека далечината е најголемото искушение за љубовта. Ако љубовта е голема,
уште толку ќе ја зацврсти, а ако е мала ќе ја изгуби на некоја попатна станица.
|
|
»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
|
|
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дечко/девојка од друг град?He! Дечко/девојка вo cekoj град ...
|
|
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мислиш - мечок/мечка во секој град? |
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mislish,vo planina
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прифатливо е само доколку имат време за средби двете пиленца . Ако двајцата работат од понеделник до петок ваква врзка ќе ја биде , инаку очи што не се гледат се забоварат .
|
|
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |