|
Материјалното или Духовното? |
Внеси реплика | страница <1234 14> |
Автор | ||||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Со БОГА се фалам, за тоа што сторил (и прави) Тој - во Христа - за мене духовно слепиот и глувиот и за моите браќа и сестри, за сите оние што не ја одфрлаат Мудроста, Милоста Негова (Христос)! Кој ми забранува со БОГА да се фалам, тој ми забранува да дишам! ... БЛАГОДАРНОСТ! Се додека сум жив ќе ја фалам, Вечната СТВАРНОСТ! Од исток поисточно е тоа учење точно Повисоко од Хималаја Ве љубам сите ХАЛЕЛУЈА!
За жал роде драги, неможам да се сложам со се’ што погоре пиша. Неможам да се сложам дека СОВРШЕНИОТ е во се’ и причинува се’ што се случувало, се случува и ќе се случи! Но, ти како сакаш роде. Ти можеш да си следиш разни мисли и учења, а јас Го молам БОГА да ме закрепне (мене и сите што не се воздигаат над Христа) и зачува во Неговото ЕВАНГЕЛИЕ Кое што е лично ХРИСТОС! Љубезни поздрави Изменето од spiros - 16.Јануари.2011 во 11:12 |
||||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Mir i so tebe sestro. Kade ja gledash mojata gordost? Mu postaviv prashanje na Spiros, dali toj pravi razlika? Nema ovde nikakva gordost od moja strana. Postojano na ovoj forum pishuvam deka site sme EDNO i so TOA - i site sme ednakvi vo sushtinata na nasheto postoenje. Tuka nema sporedba. Se razlikuvame samo telesno i umstveno.Ama sushtinski sme EDNO, a nam ni izgleda kako da ima i drugo. Изменето од viktorija123 - 16.Јануари.2011 во 14:44 |
||||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ako Toj ne e SEKOGASH i vo SE, togash Toj bi bil ogranichen. A ako bi bil takov togash kako nie mozheme da "postoime"? Toj e chista, duhovna SVEST - koj,a e IZVOROT na se shto egzistira vo celiot Univerzum i nemozhe da bide odvoen od nishto. No, TOJ(TOA) postoi, dodeka Univerzumot se pojavuva i ischeznuva vo Nego(kako Bozhji son) - ne nadvor od Nego. Nadvor nema. Zatoa i se veli deka Toj e vechen, sekogash i sekade ili Ovde i Sega. Na kogo mu treba spasenie i od kogo? Mozhebi na chovekot od "losh*te misli"?. Materijalnoto e relativno dodeka Duhovnoto e Apsolutot. Navidum dve, no tie se EDNO. I teloto ne deka e nishto bez Nego tuku toa i ne postoi bez Nego(Svesta). Изменето од viktorija123 - 16.Јануари.2011 во 15:23 |
||||
kolizija
Нов член Регистриран: 15.Јануари.2011 Статус: Офлајн Поени: 10 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
1 Мојсеј 2,3 " ... А змијата беше најитра од сите полски ѕверови кои Господ Бог ги создал..." А змијата ја подводи Ева. А змијата е создадена од Него .... СЕ е од Него.... Апсолутно се согласувам со се што напиша сестро.... Мир со тебе. |
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Tokmu taka. Materijalnoto ne e nishto drugo tuku Negova manifestacija. |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Живиот БОГ ограничен (?), тоа сигурно не! Викторија, сигурно е ограничен тој дух кој што учи (или мисли) дека Вистинскиот БОГ мора секогаш да бил и да биде (секогаш!) во се`, за да биде Совршен! Кога луѓето би ја знаеле Светоста на СОВРШЕНИОТ БОГ и Мудроста Негова - за Која прекрасно сведочи Светото Писмо - тогаш и би знаеле дека се’уште не е БОГ се’ во се’! (1 Корин. 15:28) Сега (во монентов) во германија има стотици илјадници тони животинска храна која е измешана со различни токсични супстанци (меѓукои карцином предизвикувачкиот диоксин, но и со код) преку кои се контаминирани ред на прехрамбени продукти и со тоа од властите забранети за конзумирање! Пошто според вашата филозофија вашите богови се секогаш и во се’, дали на вашите деца (или себеси) би сте им дале да конзумираат ваква храна или би ги благословиле (на пример) со карцином или со други тешки (или дури) неизлечиви болести!? Изменето од spiros - 16.Јануари.2011 во 23:33 |
||||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
spirose, najednostavno kazhano::
Bog sozdade S'E... bez Boga nema nishto... bez toa S'E nema postoenje na Svetov...za toa Bog reche deka S'E shto sozdade e dobro...no toa ne znachi deka e dobro S'E da vneseme vo nash*te materijalni tela. Ako me razbriash - vo red... a ako ne - da sme zhivi i zdravi! Bilo kako, Bog e sekogash so nas i vo nas, razbirale ili ne... Изменето од Messenger - 16.Јануари.2011 во 23:41 |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Za spasenieto na dusata se razbira deka najvaznoto nesto e duhovnoto. Kako sto veli apostol Pavle, koga sme se rodile nisto ne sme donele na ovoj svet, pa taka nisto nema ni da odneseme od ovoj svet. |
||||
SOLI DEO GLORIA
|
||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Јас верувам дека Совршениот БОГ се’ добро создаде (Битие 1:31), но од човекот изговорените зборови >> секогаш и се’<<, се многу често, многу лесномислено изговорени зборови, кои ја испревртуваат, понижуваат и навредуваат Совршената Вистина! |
||||
||||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
spiros, gi isprevrtuvash zborovite od Bitie.
Tamu ne se veli deka "Bog s'e dobro sozdade", tuku deka "s'e shto sozdade Bog e dobro". Bog, na primer, go sozdade i arsenot shto e otrov za nas. S'e shto sozdade Bog e dobro, no toa ne znachi deka s'e e dobro za nas. Изменето од Messenger - 17.Јануари.2011 во 04:55 |
||||
|
||||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Spored Biblijata , covekot bese sozdaden besmrten. Ni arsenot ni bilo koj drug otrov ne moze da mu nasteti na covek koj e besmrten, neli |
||||
SOLI DEO GLORIA
|
||||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Da be, da!
|
||||
|
||||
DragancoLeskoec
Сениор Регистриран: 01.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Спиро којa е тa совршена вистина ?
|
||||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Aj sega i ti...
Kako mozhe bilo koj chovek, kako nesovrsheno bitie, da konteplira neshto sovrsheno, da go osoznae, potoa da go objasni i na krajot lugjeto da go razberat. Ako beshe toa vozmozhno togash ili nie kje bevme sovrsheni i muabetov kje go pravevme telepatski odejkji po voda ili onoa shto ni se nudi kako "sovrsheno" znachi deka ne e sovrsheno. Ama chisto akademski, prashanjeto ti e interesno... Dodushe nishto ne e sigurno, mozhebi kje bidam demantiran... koj znae? |
||||
|
||||
Внеси реплика | страница <1234 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |