|
Рап музика (генерална дискусија) |
Внеси реплика | страница <1 91011 |
Автор | ||||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Еве како треба да изгледаат вистинските рап текстови... Тоа е улична уметност, не е заебанција. Ги слушав овие пред околу 10 години... Јееее... тоа беа времиња...
Изменето од LiDivio - 06.Август.2010 во 00:15 |
||||
D-up
Нов член Регистриран: 03.Август.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 22 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Твојот фристајл, а? Mc Ecy! |
||||
D-up
Нов член Регистриран: 03.Август.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 22 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Брат, да ти објаснам... Истиот став го имав и јас пред месец дена. Ама сватив. Хардкор е назив за уличар како што вели Слаткар. Така да ќе преминам на КОМЕРЦИЈАЛА. Во стилот веќе сум искомерцијализиран на живот, останува уште нешто комерцијално да слушнете од мене наскоро. Верувај, рап не се прави да личиме на црнците од гетата! Не можам да пеам на социјални проблеми кога фала му на Бог имам се што ми треба! |
||||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Те убив знаеш? И не беше фристајл. П.С: Ме викаа ЕмСи Шмеци. |
||||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Сега јас да објаснам малку...
Со оглед дека имам јас своја професија која не е поврзана со музиката (значи немам намера да се занимавам со музика), сакам да слушам пред се добра музика... Најчесто слушам андрграунд музика (анархо-панк, рок, алтернатива, метал малце, , џез, рап...). Комерцијална музика исто така слушам, ама да не е искомерцијализирана андрграунд музика, туку чист поп на пример.
Е сега кога сме кај рапот, 99% од рап артистите што ги слушам се црнци (и тоа баш од гетата). Тоа е вистинскиот рап, и јас ќе продолжам да ги слушам нив. Нема сомнение дека поседуваш талент, ама не би требало да се угледуваш на Слаткар ниту на Тони Зен или било кој други. Раперот треба да биде свој. Ако поседуваш квалитет, сакал нејќел ќе станеш комерцијала. Ако сакаш да станеш, ќе бидеш популарен како Слаткар. Ако не сакаш, ќе треба да се откажеш од музиката. И Ајс Ти не сакал да стане, ама фактички Е комерцијала, дури и со такви текстови. Не треба да правиш со сила ,,меки,, текстови, се ќе си дојде на свое место. Поздрав. Изменето од LiDivio - 06.Август.2010 во 17:25 |
||||
Iron Man
Сениор железен раз бираш Регистриран: 11.Јануари.2009 Локација: Antarctica Статус: Офлајн Поени: 8032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
туку на Угро ДДарко ти посакувам многу успех |
||||
|
||||
D-up
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Се шалев бе срце... И ајде да ве расположам со "новиот спот" на моите другари! http://www.youtube.com/watch?v=N_Z7VZ1qB9Y&NR=1 |
||||
D-up
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Фала брат! Само железно! |
||||
D-up
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Денес снимив нова ДЕМО трака од 1 минута и 15 сек...
http://www.youtube.com/watch?v=XcrDazzsN0M |
||||
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
D-up кај те снема да не ја читаш втора смена |
||||
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Најраперите од Балканот на концерт во Скопје
Највлијателните и најпознатите хип-хоп и аренби изведувачи од регионов ќе настапат на петти февруари во „Метрополис“ во Скопје, на првото издание на „Балкански хип-хоп и аренби фестивал“.
Меѓу учесниците се познатиот босански рапер Едо Маајка, составот „Конект“ од Хрватска, „Упсурт“ и Лора Караџова од Бугарија. Од српската хип-хоп сцена ќе гостуваат изведувачите Марчело, Гру, Цвија, Струка, Луд и Ана Масуловиќ. Домашни изведувачи на настанот се нашиот познат диџеј Гоце од групата „С.А.Ф“, како и рап-групацијата „Токсикологија“. |
||||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Рап ни љубам ни го разбирам ...единствено што ме бендисува е слам поезија и перформанс, тоа е фантастично нешто...може и да нема врска со рапот, ама донекаде ми се слични
|
||||
Внеси реплика | страница <1 91011 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |