|
Преговори за името |
Внеси реплика | страница <1 99100101102103 184> |
Автор | ||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...mislele sigurno, deka vo ramkite na nivnata zemja nema ''takvo neshto''...
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Анастеа, зошто те збунуваат толку грчките барања и изјави? Тие можат да побараат и изјават што сакаат, колку и тоа нам да ни звучи понижувачки и страшно. Во таква позиција се, прифатете го тоа- им се може практично. Поентата всушност беше: не е работата што Грција бара...туку што Македонија прави во врска со спорот. Никој не ни стави пиштол на чело и не не’ присили да ги прифатиме (доколку се навистина тие реално на маса)....сеуште. Што Македонија и македонската дипломатија сработуваат во овие преговори, што прават, кои се нашите позиции....знаеме ли? И САД И Европа, особено Германија тоа го очекуваат од нас, за да можеме да се надеваме на нивна поддршка во споров. Често имам впечаток дека Владата ја пере својата неспособност плашејќи не со барањата на Грција. А преговорите практично постојат за да се тестираат црвените линии. Изменето од Kali - 12.Јануари.2011 во 17:45 |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кали, мене многу ми се јасни грчките барања, не знам зошто мислиш дека ме збунуваат? (Притоа не од слушање изјави на владата туку директно од изјавите на грчките политичари.) Ако црвената линија им е оваа, јасно поставена од грчка страна, што треба според тебе - да се прифати предлогот? (Зборувам за последниот предлог од Нимиц. Ако некој го читал официлајниот документ кој беше објавен знае какви замки истиот криеше за јазикот и националниот идентитет.) |
||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мене и на Груевски не ни се влегува во НАТО и ЕУ дури ни како Република Македонија. Ко да е обавезно да се влезе... |
||
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas bi postavil edno paralelno prasanje, vo vrska so temava. Za clenovite sto nemaat protiv da ni se smeni imeto na drzavava: Sto tocno i koga ocekuvate deka kje se sluci po eventualna promena na imeto? |
||
Incredible Blue
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
всушност, за мене и не претставува проблем самото име, туку бизнисот кој ќе го направиме со него, да го продадевме името со загарантирана иднина во ЕУ и НАТО, немаше да биде проблем, но кај нас никој не размислува со каква цел преговараме, какви последици и бенефиции ќе имаме од сето тоа и дали е всушност самото име што не кочи или нешто друго кај нас секој тргнува од гледна точка на името, го доживува како нешто свето или како средство зџа трампа, кој како...или пак некој замислува светла иднина во нашите интеграции... но никој не ја гледа целата слика Изменето од zabegan - 12.Јануари.2011 во 22:49 |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zabegan, moe mislenje e deka naseto ime im smeta na Grcistata, i kje napravat se da go smenime, kako i se drugo sto e povrzano so nego.
1. Ako go smenime imeto... nema ni vednas, ni za 2-3 godini da vlezeme vo EU. Pregovorite za integracii kje prodolzat, kojznae do koga. 2.Ako go smenime imeto, nema nikoj od utre da bide pobogat ili so "obezbedena idnina". 3. Ako go smenime imeto, nema vednas da vlezeme u "sengen", pa bez problemi da odletame nekade na "zapad". Kako za primer, nekade procitav, na Bugarija i Romanija i godinava kje im bide odbieno toa baranje... ... ... ima uste mnogu stavki nadole... Изменето од Marko Polo 1 - 12.Јануари.2011 во 22:55 |
||
Incredible Blue
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se slozuvam so tvojot post zabegan. Nemojte da mislite deka ako vlezeme vo EU i Nato kje staneme bogata zemja i kje ni se resat finansiskite problemi. Tie kje si ostanat, a nie kje bideme obezliceni, bez ime i bez identitet . P.S. Jas ne sum protiv vleguvanjeto na Makedonija vo EU i Nato ,toa e strateska opredelba na site zemji vo regionot,no sum da vlezeme kako Makedonija i Makedonci. Zosto ne se pocituva clenot 15 od Covekovite prava na OON za nacionalno samoopredeluvanje? Epa ne moze dvojni arshini. Treba da se pritisne Grcija od strana na EU i Nato i SAD da vlezeme privremeno barem pod referencata FYROM , dodeka ne se najde nekoe vzaemno prifatlivo resenie, onaka kako sto Grcite se soglasija koga go potpisaa dokumentot. Vaka, se pokazuva deka pravilata za megjunarodnite odnosi vazat samo za nekoi zemji, ne za site... |
||
SOLI DEO GLORIA
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...ama....ako si go napravil toa na vremeto ,...dosega sigurno nemashe da bidesh ova shto denes si! (ama ne be bash ti ,..zashto gledam deka se bukvalno go sfakjash). ...ako si ti tolku siguren vo tvoeto,..togash i jas sum ushte posiguren vo moeto ! ...15 godini ne se malku za takvi ''stvari''.... samo, na nekoj ochigledno mu odgovara da ''upravuva'' so zemja bez....red i poredok! |
||
||
LiDivio
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Или во превод не ти се влегува во ЕУ и НАТО... , бидејќи не може и Македонија и Македонци и НАТО и ЕУ... Можеш да бираш : Или БЈР Македонија без НАТО и ЕУ или промена на името во Северна, Горна, Нова, Славо, Вардар и НАТО и можеби за десет години (ако не се распадне) ЕУ.
|
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...da be,..yes da e kral ,..kralot ,
.. ama sepak...mnogu sakal! |
||
||
Kali
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пишував на километри 50тина страници наназад зошто ДА ЕУ и НАТО, и што со тоа...зошто НЕ и што со тоа, немаше одговор.
Сега...не би пишувала пак.... времето и дистанцата се најдобри оценувачи на настаните...се надевам ќе ни покажат што е и кој бил вистинскиот потег. Имаше нешто во постот на загубен, се насетуваше- не знам дали исто мислиме, но...дефинитивно меѓународните процеси и настани во последниве месеци се менуваа и има некои нови моменти, и тоа ќе биде од значење за нас и прашањево....но, ај да видиме што ќе биде Изменето од Kali - 13.Јануари.2011 во 14:29 |
||
LiDivio
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас дури и би го сменил името само да НЕ влеземе во НАТО и ЕУ!
|
||
Kali
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Внеси реплика | страница <1 99100101102103 184> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |