|
Пофалби и жалби за Македонија |
Внеси реплика | страница <1 56789 17> |
Автор | ||
annaja
Сениор Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Или,фали ме усто ќе те чепам,бегај те ноги ќе ве прскам
|
||
Генерал Митре
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор бадајалџија Регистриран: 19.Ноември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 646 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Замислена, ај замисли се малку што си пишала подолу, размисли и кажи ми искрено каде живееш. Ова мене ми звучи како да си препишала нечија писмена работа каде темата била : убаво и литературно изразување на тема Македонија. А ако стварно веруваш во тоа што си пишала повели на една мала прошетка низ земјава со мене. Јас ќе те частам. Само понеси апарат за сликање и една кеса.
|
||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дали има нешто поголемо од Македонија....? ДА! Секој еден од нас! СВЕТОТ! Светот е поголем од Македонија, а кој ние не го познаваме бидејќи сме скоро гетоизирани (да, да, ’’визниот режим’’ сеуште важи за нас, во вид на економска и духовна изолација) Каде е привилегијата и големината на ’’Македонското’’ во заглавеноста, зачмаеноста? Вредностите се негуваат кога има погодна почва за тоа. Како ќе ги негувате вредностите во ситуација на сиромаштија, корупција, насилие, стагнација на секое ниво? Можеме само да фантазираме за нив, како и што правиме- редиме споменици. Вредности, почитување еден со друг, традиција - едноставно, се губат. |
||
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ova Zamislena...da ne si premnogu zamislena za da ne vidis sto ni se slucuva...i koja cirkuzijada i beda dozivuvame???
Ovde covekot ne e covek...toj stanuva igracka vo necii race i planovi...
|
||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас би се согласила со ова бидејки не е мала работа да ги издржиш сето ова што се случува-тоа го можат само привилегираните: 1. Цел месец да ти помине во пресметување, префрлање, покривање минус од една на друга картица 2. Да мозгаш како овој месец да платиш струја, другиот парно, третиот вода и така Јово на ново 3.Да се разболуваш од страв да не се разболиш-оти заздравување нема-болниците ни се легло на вируси, зарази, па дури и поле на паѓање покриви на глава!!!! 4. Да се радуваш што платата ја земаш на 18 место на 20 и да се тешиш и им се заблагодаруваш шт се смилувале да ти ја дадат 2 дена порано-оти си можат и ич да не ти дадат- а ти ништо не им можеш 5.Да не смееш да зуцнеш ни збор критика оти одма ќе ти лепнат етикета-комуњар или бугрофил-зависи кого критикуваш 6. Да го слушаш катадневно оној кој само заради соодветна книшка ти е раководител како треба да работиш-а знаеш дека нити некогаш работел како треба, нити работи нити ќе работи кога ќе му помине времето Има уште многу да се каже-оти вакви привилегии нема нигде на светот. Овие привилегии ни прават да не ни биде досадно-да не ни атрофира мозокот (сивата кора де). Остануваме вечно млади-никјо не е како нас. |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...stvarno imalo duhoviti lugje vo zemjava! |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
[QUOTE=zamislena]
............
текстов ќе си земам за право да го префрлам и кај писмените...ќе им се најде на дечињана...тие треба во своето главче да ја имаат убавава,розева слика за нашата Македонија...нека имаат надеж,мали се...ама Замислена...извини мила...ама немој нас да пробуваш да ни ја продадеш оваа нереална слика...да не речам смешна |
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Македонија е лидер во регионот во државната ревизија
Симоне Филипини, холандска амбасадорка
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
maaa....za merak e!
.... |
||
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пофалба
еве доказ дека во државата се случуваат и убави работи
|
||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Секој еден е поголем од Македонија?! Мислиш секој еден индивидулно, секој еден Македонец е поголем од Македонија?! Грешка, сите ние сме Македонија, а ако не сме ние нема да ја има и Македонија. Така тоа оди. За светот не би коментирал, затоа што и таа констатација е грешна. Има и полоши, ама има и подбри од нас, во светот! Во секој случај тој голем свет е некако премногу егоцентричен, сите си мислат дека светот околу нив се врти, а не тие околу светот. Само некои Македонци мислат дека се тие, лично, поголеми од Македонија. Туку поентата е што ти можеш да направиш за Македонија, не што може Македонија да направи за тебе. Еве гледам дека дури некои Бугари имаат поголема, да неречам преголема љубов за Македонија, а ние сме запнале светот, та светот. |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vo mirnodopsko vreme...sekoj eden e povazen od makedonija! ...a, sega e "mirno" vremeto...ne? |
||
||
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
||
Внеси реплика | страница <1 56789 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |