IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Преговори за името
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Преговори за името

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 9899100101102 184>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
Marko Polo 1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Регистриран: 20.Ноември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 9693
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2011 во 00:36
Originally posted by brza brza напиша:

...daj svesti se be malku...vekje dvaeset godini imash nekoj na vlast pa....koj e toj shto tebe te slushal ...i za shto te poslushal?збунетост

Ne be, daj vie malce svestete se... Vekje 20 godini sekoj vi pravi kako sto saka, a vie ni so prst da mrdnete...

Navistina ne mozat da ne seksaat kolku sto mozeme da izdrzime.
Incredible Blue
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2011 во 00:47
..pa sega reche edno''
Toj sto e na vlast, IMA DA GO SLUSA NARODOT. Ili nema da go bide.''

...a sega deka site ne dupele kako ke stignele...

..pa i te kako gi bivalo izgleda,..zatoa shto se edni te isti mu se ''kachuvaat'..na narodot...kako gladni pubertetlii na nkoja k*rva...
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2011 во 00:51
...inache ova:"Toj sto e na vlast, IMA DA GO SLUSA NARODOT. Ili nema da go bide.''

...si trebal da im go kazesh  na onie shto prv pat sednale  vrz ''zlatnoto jajce"...a ne sega koga jajcata mnogu pati im se "okvachile'.....
Кон врв
Marko Polo 1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Регистриран: 20.Ноември.2008
Поени: 9693
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2011 во 00:52
Brza, od kade znaes deka ne mi odgovaraat nekoi raboti sto se slucuvaat u drzavava?

Jas znam ubavo da se snaogjam. I ne se osekjam deka nekoj me seksa.

Ama za promena na imeto na mojata drzava, mojot narod, mojot identitet, mojata istorija, kultura i se ona sto znaci ne sakam ni da pomislam. Ne pa da se slozam onaka, lezerno.

... i ne te razbiram za sto zborime, za "pregovorite za imeto" ili za cuvanje zivina?

Изменето од Marko Polo 1 - 12.Јануари.2011 во 00:58
Incredible Blue
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2011 во 01:49
Originally posted by Marko Polo 1 Marko Polo 1 напиша:

Znaci Zabegan, so zaokruzuvanje na brojce na denot na izbori, si zavrsil i so aktivnosti i so mislenje za narednite 4 godini...

Pa sto kje odluci toj sto pregovara, toa neka bide...
Mene vaka mi izgleda deka razmisluvas.

Toj sto e na vlast, IMA DA GO SLUSA NARODOT. Ili nema da go bide.
зборот ми беше дека јас не сум тој што ќе оди да преговара, туку некој друг оди место мене, и јас тука и револуција да му кренам, тој ќе одлучи што да се прави, па и референдум да има, ќе биде на велико злоупотребен... мене ќе ми биде мило ако народот протестира, ама сметам дека конкретно тука е немоќен

размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2011 во 07:50
Се некој нешто не дава...а кога има некоја неправда и несреќа колкумина од дераќите се спремни да излезат на протести за подршка...ептем малку дури и сосема малку...доколку не ги поведе НИВНАТА партија...
Тоа кашува за свесноста и самосвојноста на единките...а ова ...па народот сеуште и не знае што ни се случува околу името...а некои профитираат и околу тоа...да
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2011 во 10:15
Originally posted by Marko Polo 1 Marko Polo 1 напиша:

Kali, protivrecna si...
Koga kje ti go smenat imeto, nemozes da ja zaboravis tradicijata, bidejki kje ja snemas... so siromastijata pak kje treba sami da se spravime... ekonomija i taka nemame, no kje nemas nitu nauka, nitu umetnost, a vo pravnata drzava sekoj kje ti se mesa, posto ednas vekje si dala da ti se umesaat... vo najbitnoto - identitetot, vo svesta - koja si, sto si, od kade si...

Абе ајде среќа
За име на држава се работи.
Зошто ја правите поголема од што е.
Младите на 18 имаат право да си го сменат името.
Жените често го земаат презимето на мажот.
Па не си го смениле идентитетот, ниту свеста, ниту културата, ниту било што.
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2011 во 11:14

Originally posted by Kali Kali напиша:

За име на држава се работи.
Зошто ја правите поголема од што е.

Зошто гое минимизирате проблемот, па не им верувате ни на самите грци кога ви велат дека не е проблемот само името:

Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

И грците се препукуваат позиција-опозиција и вадат тајни документи за поранешните политичари:

Бакојани отстапила од „црвените линии“

Важно за едно се согласни, црвената линија не смее да се помине, а таа е: “...ниедна грчка влада не може да прифати постоење на т.н. македонски етнос, идентитет и јазик. Тоа всушност беше и духот на ветото на Самитот на НАТО во Бук*решт“!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2011 во 14:59
И, што ви кажува баш ова?

Можеби дека се’ што беше наша предност, успеавме да ја фрлиме во вода со лошата надворешна политика.

Прашањето на спорот со Грција се претвори во:
- поделба на народот на патриоти и предавници
- преиспитување на сопствениот идентитет ( дали сме антички или словенски, прашање е сега....) преточено во низа симболики како споменици и аеродроми

Кога некој ќе ве доведе во ситуација да се преиспитувате кои сте и што сте, тоа е страшно нешто за нашиов 21 век и ера на демократија и капитализам.

По мене, едно нешто е битно: споров со Грција виси над нас и ја одредува нашата иднина, дали ќе напредуваме или ќе назадуваме. Без ЕУ и без НАТО, Македонија не е способна да опстои- видовме и зашто, да беше способна денес немаше да го имаме овој проблем, и милион други. Споров мора да се реши.
Очекувам дека преговорите ќе продолжат, и дека Грујо нема да седи на двете уши како ни Милошевски, верувајќи и на Клеопатра. Очекувам да донесеме решение најприфатливо за нас, за да не се најдеме во ситуација некој друг да ни наметне решение, а ние да си седиме беспомошни...како и многу пати што ни се случило низ историјата. Потегот не е лесен, ни едноставен, но оваа земја мора да почне конечно да дејствува, дури и да се жртвува.
Јазикот и етносот не, но да се промени името на државата е доволно прифатлив компромис за мене.

Ако некој има поинакво и подобро решение и визија за иднината на земјава (со солидни причини да верува во тоа, а не приказни!), нека каже среќа Јас досега не слушнав ништо такво, а би сакала.

Изменето од Kali - 12.Јануари.2011 во 15:01
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2011 во 15:19
aii,

nemoj ziti,..nemaoj taka, za da ne mi te anatemisaat!изненадување

..imeto ne smee da bide ''prodadeno'' po nikoja cena ,.. pa , makar i site do eden(makedonci) ispocrkale,...

...kako nekoj da pobaral ''bukva na bukva'' da ne ostane od nego,
,.......ili mozebi taka i ke bide podobro,
...i da ne ostane,
pa ...mozebi taka i ke se oslobodi konechno ovoj narod od prokletstvoto na nesposobnosta da go zivee zivotot kako shto i treba da go zivee eden chovek,,..barem sega vo....22 vek!

....ushte malku i toj ke dojde!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2011 во 15:28
Го чекам моментот да му светне на народот дека ако тој самиот не си ја земе судбината во свои раце, ако не дејствува за да се избори за себе, некој друг ќе му сервира ...па после ќе се чудиме и ќе се жалиме на судбината македонска тешка.

Да се водат преговорите како требаше...овој муабет ние немаше да го правиме и да се прашуваме едни со други кои сме и што сме....но бидејќи чмаеме успани во своето секојдневие...којзнае што уште ќе дочекаме... битно, името не го даваме и точка. А што правиме и каде одиме, којзнае.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2011 во 15:37
koe ime da go dadesh?збунетост

pa, ti baraat samo da si dodadesh neshto na nego,..za da se razlikuvash od nekoe drugo...isto..

...kako shto imalo  mnogu takvi sluchaevi vo svetot,

,..kongo( kinshasa) ...kongo (brazavil)...severen jemen ,..juzen jemen ,...north dacota,..south dacota...north carolina,....south caro...................изненадување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2011 во 15:40
Е така де!да Тоа е целата работа всушност со додавката на името! намигнување

Изменето од Kali - 12.Јануари.2011 во 16:19
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2011 во 15:59

Всушност пак минимизирате.
Името е само еден дел од “работата“ која грците сакаат да си ја завршат на наша сметка.

Не само  Бакојани, и Друцас-Муцас и многу други тоа ни го кажале.
Треба ли да ни нацртаат за да сфатиме?

“...ниедна грчка влада не може да прифати постоење на т.н. македонски етнос, идентитет и јазик. Тоа всушност беше и духот на ветото на Самитот на НАТО во Бук*решт“!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 9899100101102 184>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.