|
Преговори за името |
Внеси реплика | страница <1 9899100101102 184> |
Автор | ||
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne be, daj vie malce svestete se... Vekje 20 godini sekoj vi pravi kako sto saka, a vie ni so prst da mrdnete... Navistina ne mozat da ne seksaat kolku sto mozeme da izdrzime. |
||
Incredible Blue
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
..pa sega reche edno''
Toj sto e na vlast, IMA DA GO SLUSA NARODOT. Ili nema da go bide.'' ...a sega deka site ne dupele kako ke stignele... ..pa i te kako gi bivalo izgleda,..zatoa shto se edni te isti mu se ''kachuvaat'..na narodot...kako gladni pubertetlii na nkoja k*rva... |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...inache ova:"Toj sto e na vlast, IMA DA GO SLUSA NARODOT. Ili nema da go bide.''
...si trebal da im go kazesh na onie shto prv pat sednale vrz ''zlatnoto jajce"...a ne sega koga jajcata mnogu pati im se "okvachile'..... |
||
||
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Brza, od kade znaes deka ne mi odgovaraat nekoi raboti sto se slucuvaat u drzavava?
Jas znam ubavo da se snaogjam. I ne se osekjam deka nekoj me seksa. Ama za promena na imeto na mojata drzava, mojot narod, mojot identitet, mojata istorija, kultura i se ona sto znaci ne sakam ni da pomislam. Ne pa da se slozam onaka, lezerno. ... i ne te razbiram za sto zborime, za "pregovorite za imeto" ili za cuvanje zivina? Изменето од Marko Polo 1 - 12.Јануари.2011 во 00:58 |
||
Incredible Blue
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се некој нешто не дава...а кога има некоја неправда и несреќа колкумина од дераќите се спремни да излезат на протести за подршка...ептем малку дури и сосема малку...доколку не ги поведе НИВНАТА партија...
Тоа кашува за свесноста и самосвојноста на единките...а ова ...па народот сеуште и не знае што ни се случува околу името...а некои профитираат и околу тоа...
|
||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе ајде За име на држава се работи. Зошто ја правите поголема од што е. Младите на 18 имаат право да си го сменат името. Жените често го земаат презимето на мажот. Па не си го смениле идентитетот, ниту свеста, ниту културата, ниту било што. |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зошто гое минимизирате проблемот, па не им верувате ни на самите грци кога ви велат дека не е проблемот само името:
|
||
Kali
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И, што ви кажува баш ова?
Можеби дека се’ што беше наша предност, успеавме да ја фрлиме во вода со лошата надворешна политика. Прашањето на спорот со Грција се претвори во: - поделба на народот на патриоти и предавници - преиспитување на сопствениот идентитет ( дали сме антички или словенски, прашање е сега....) преточено во низа симболики како споменици и аеродроми Кога некој ќе ве доведе во ситуација да се преиспитувате кои сте и што сте, тоа е страшно нешто за нашиов 21 век и ера на демократија и капитализам. По мене, едно нешто е битно: споров со Грција виси над нас и ја одредува нашата иднина, дали ќе напредуваме или ќе назадуваме. Без ЕУ и без НАТО, Македонија не е способна да опстои- видовме и зашто, да беше способна денес немаше да го имаме овој проблем, и милион други. Споров мора да се реши. Очекувам дека преговорите ќе продолжат, и дека Грујо нема да седи на двете уши како ни Милошевски, верувајќи и на Клеопатра. Очекувам да донесеме решение најприфатливо за нас, за да не се најдеме во ситуација некој друг да ни наметне решение, а ние да си седиме беспомошни...како и многу пати што ни се случило низ историјата. Потегот не е лесен, ни едноставен, но оваа земја мора да почне конечно да дејствува, дури и да се жртвува. Јазикот и етносот не, но да се промени името на државата е доволно прифатлив компромис за мене. Ако некој има поинакво и подобро решение и визија за иднината на земјава (со солидни причини да верува во тоа, а не приказни!), нека каже Јас досега не слушнав ништо такво, а би сакала. Изменето од Kali - 12.Јануари.2011 во 15:01 |
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
aii,
nemoj ziti,..nemaoj taka, za da ne mi te anatemisaat! ..imeto ne smee da bide ''prodadeno'' po nikoja cena ,.. pa , makar i site do eden(makedonci) ispocrkale,... ...kako nekoj da pobaral ''bukva na bukva'' da ne ostane od nego, ,.......ili mozebi taka i ke bide podobro, ...i da ne ostane, pa ...mozebi taka i ke se oslobodi konechno ovoj narod od prokletstvoto na nesposobnosta da go zivee zivotot kako shto i treba da go zivee eden chovek,,..barem sega vo....22 vek! ....ushte malku i toj ke dojde! |
||
||
Kali
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Го чекам моментот да му светне на народот дека ако тој самиот не си ја земе судбината во свои раце, ако не дејствува за да се избори за себе, некој друг ќе му сервира ...па после ќе се чудиме и ќе се жалиме на судбината македонска тешка.
Да се водат преговорите како требаше...овој муабет ние немаше да го правиме и да се прашуваме едни со други кои сме и што сме....но бидејќи чмаеме успани во своето секојдневие...којзнае што уште ќе дочекаме... битно, името не го даваме и точка. А што правиме и каде одиме, којзнае. |
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
koe ime da go dadesh?
pa, ti baraat samo da si dodadesh neshto na nego,..za da se razlikuvash od nekoe drugo...isto.. ...kako shto imalo mnogu takvi sluchaevi vo svetot, ,..kongo( kinshasa) ...kongo (brazavil)...severen jemen ,..juzen jemen ,...north dacota,..south dacota...north carolina,....south caro................... |
||
||
Kali
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е така де! Тоа е целата работа всушност со додавката на името!
Изменето од Kali - 12.Јануари.2011 во 16:19 |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Всушност пак минимизирате. Името е само еден дел од “работата“ која грците сакаат да си ја завршат на наша сметка. Не само Бакојани, и Друцас-Муцас и многу други тоа ни го кажале. Треба ли да ни нацртаат за да сфатиме? “...ниедна грчка влада не може да прифати постоење на т.н. македонски етнос, идентитет и јазик. Тоа всушност беше и духот на ветото на Самитот на НАТО во Бук*решт“! |
||
Внеси реплика | страница <1 9899100101102 184> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |