IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Преговори за името
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Преговори за името

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 979899100101 184>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
Marko Polo 1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Регистриран: 20.Ноември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 9693
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2011 во 21:48
Originally posted by brza brza напиша:

Originally posted by Marko Polo 1 Marko Polo 1 напиша:

Marsovec, aj vaka... bez upotreba na iminja na partii ili nivni mislenja, iskazi se -

dali si za promena na ime ili ne si?
bash toa prashanje i go imashe pred nekoe vreme tuka, ama, ..beshe izbrishana anketata ,...zatoa shto ochigledno na nekoj ne mu se dopadnal rezultatot od nea......zatoa , pak kazuvam ,..pitaj go toa inkognito (da odgovarash) ,..pa ke vidish dali i kolku ustvari gi ma tie  shto ke ti odgovorat potvrdno !...zatoa , nek ne  se lupat  "pozitivcite" vo gradi...koga transparentno odgovaraat!...inache so samoto toa shto si prifatil da vodish takvi "pregovori" se gleda kolku ti e "silata" ,...kako drzava !...vistinskite drzavi , teshko se izvinuvaat za raboti i ,koga ustvari,  sfatile deka mu se ogreshile na nekoj ,...a kamoli za toa kako ke se vikaat!...bog da chuva!

Brza, tebe i drugput sum ti kazal...
Zalno e sto mislis deka nesto kje ti se promeni u zivot ako nekoj ti go smeni imeto na drzavata.

Pak kje si bides istiot.
Incredible Blue
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2011 во 21:55
Која промена...па ние за надворешна употреба имама времена референца...која еве и денес ја употребуваа и тоа побезобразно чисто ФИРОМ...како скратенка...на оваа референца мислиш да остане???
Па под неа и настапува нашата власт...на меѓународни собири...па дури и на спортски натпревари...дадада
Хрватите за надвор се Кроација а Црна Гора Монтенегро...и така натаму...а ние ФИРОМ...а некој не сака да го менува???глупчо
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2011 во 21:58
Marso, ne muti. Nie sme Makedonija, jas sum Makedonec.

I ako sakas da prodolzis da diskutiras so mene na ovaa tema, smeni si go nikot. Radi moj kjef.
Incredible Blue
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2011 во 22:06
А кој ти брани да бидеш???
Па и турско било па ентитетот останал...тоа не е нешто што може да се избрише со гумичка...но несигурните сметаат дека може????
А Гујо ја кажува формулата како да го смени она ФИРОМ и со што???да
Некако никаде го нема...а тој треба да каже...проекција за понатамошни перцепции за Македонија...стратегија и планови...Аце Големиот нема никого да направи поголем патриот освен што ги празни џеповите на граѓаните...
Значи популизмот ни малку не ми се допаѓа...и тој води во се поголеми кризи на секој план...да
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2011 во 22:09
Tocno, populizmot i mene ne mi se dopagja.

Megjutoa, za ova prasanje treba site da sme slozni i nema politicar ili bilo sto koj kje se osudi da ni go smeni imeto.
Incredible Blue
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2011 во 22:23

Tocno, populizmot i mene ne mi se dopagja.

Megjutoa, za ova prasanje treba site da sme slozni i nema politicar ili bilo sto koj kje se osudi da ni go smeni imeto.
Јас колку што знам имаше иницијатива за Декларација во Собранието..а и опозицијата не прави билокакви опструкции и злоупотреби на оваа тема...Но зад кој предлог на Гујо да се застане...Нели во Бук*решт предложи промена на името во РМ (Скопје)...дададада
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2011 во 22:37
Ne me interesira koj sto predlozil.
Jas ne davam.
Ako i ti ne dades da se smeni imeto, ako site Makedonci ne dadat da se smeni imeto, toj sto e na vlast moze samo shegi da im kazuva na tie vo Buk*rest ili bilo kade.
Incredible Blue
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2011 во 22:42
Originally posted by marsovec marsovec напиша:

Која промена...па ние за надворешна употреба имама времена референца...која еве и денес ја употребуваа и тоа побезобразно чисто ФИРОМ...како скратенка...на оваа референца мислиш да остане???
Па под неа и настапува нашата власт...на меѓународни собири...па дури и на спортски натпревари...дадада
Хрватите за надвор се Кроација а Црна Гора Монтенегро...и така натаму...а ние ФИРОМ...а некој не сака да го менува???глупчо

Koj ve laze deka se pregovara za zamena na referencata FYROM ??? глупчо
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2011 во 23:13
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

глупчо
туку ај објасни за што се преговара?
еве после толку многу манипулации со зборот „преговори“ мене не ми е јасно што се случува не%20знам
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2011 во 00:10

Jas ne davam.
Ako i ti ne dades da se smeni imeto, ako site Makedonci ne dadat da se smeni imeto, toj sto e na vlast moze samo shegi da im kazuva na tie vo Buk*rest ili bilo kade.
...ako...babata imashe,..veruvam deka si zapoznbat so toa ,..... shto kje beshe!намигнување

Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2011 во 00:17

Jas ne davam.
е ова сега го прочитав, зарем ти почна вакви работи да пишуваш
јас колку и да го кревам гласот тука дома, никогаш нема да можам да преговарам со Грција како обичен граѓанин, така да, било да се нашите политичари шегаџии или озбилни луѓе, тие го имаат последниот збор
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2011 во 00:23
Znaci Zabegan, so zaokruzuvanje na brojce na denot na izbori, si zavrsil i so aktivnosti i so mislenje za narednite 4 godini...

Pa sto kje odluci toj sto pregovara, toa neka bide...
Mene vaka mi izgleda deka razmisluvas.

Toj sto e na vlast, IMA DA GO SLUSA NARODOT. Ili nema da go bide.

Изменето од Marko Polo 1 - 12.Јануари.2011 во 00:27
Incredible Blue
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2011 во 00:33
...daj svesti se be malku...vekje dvaeset godini imash nekoj na vlast pa....koj e toj shto tebe te slushal ...i za shto te poslushal?збунетост
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2011 во 00:34
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

глупчо
туку ај објасни за што се преговара?
еве после толку многу манипулации со зборот „преговори“ мене не ми е јасно што се случува не%20знам

Vsusnost ne stanuva voopsto zbor za pregovori, tuku za ultimatum od strana na Grcija  za promena na naseto ustavno ime, a ne samo za referencata.
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 979899100101 184>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.