|
Најубавите стихови во Библијата |
Внеси реплика | страница <1 2324252627 98> |
Автор | |
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пословици или Мудри Соломонови Изреки
|
|
SOLI DEO GLORIA
|
|
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
5 И ова е веста што ја чувме од Него и што ви ја јавуваме вам: Бог е светлина и во Него нема никаква темнина. 6 Ако речеме дека имаме заедништво со Него, а одиме во темнина, лажеме и не ја вршиме вистината. 7 Ако пак одиме во светлина, како што е Тој Самиот во светлина, имаме заедница еден со друг, и крвта на Неговиот Си...н Исуса Христа нè очистува од секој грев. ==Прво Јованово 1:5-7 ; Библија== |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
alf
Сениор Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 631 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
Изменето од alf - 20.Септември.2011 во 16:38 |
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пословици или Мудри Соломонови Изреки
|
|
SOLI DEO GLORIA
|
|
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ја неам прочитано...
али од сите глупости шо ги имав слушнато... беше нешто и викаше... -He who seats high in heaven , shall just laugh... |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
35 Зашто, кој сака да ја спаси својата душа, ќе ја загуби; а кој ќе ја загуби својата душа заради Мене и Евангелието, ќе ја спаси. 36 Зашто, што му користи на човекот, ако го добие целиот свет, а на својата душа и напакости! 37 Зашто, што може човекот да даде во замена за својата душа? ==Евангелие по Марко 8:35-37 ; Библи...ја== |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мудроста (но за жал и глупоста) драг пријателе Џо, се во очите и срцето на посматрачот. Јас најискрено се надевам дека набрзо сите очи и срцa ќе бидат исполнети со Совршената Мудрост БОЖЈА (Христос) за Која прекрасно сведочи Светото Писмо! „Светило за телото е окото. И така, ако твоето око биде здраво и целото твое тело ќе биде светло; ако, пак, твоето око биде лошо, целото тело ќе ти биде темно. И така, ако светлината, што е во тебе, е темнина, тогаш каква ли ќе е темнината?” (Матеј 6:22,23) Изменето од spiros - 27.Декември.2010 во 13:10 |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
‘Кога жената има крварење, излив на крв од своето тело, нека остане во својата нечистота седум дена; кој ќе ја допре неа, нека биде нечист до вечерта.
20 На што и да легне, за време на својата нечистота, нека е нечисто; на што и да седне, нека е нечисто. 21 Кој ќе ја допре нејзината постела, нека ја испере својата облека, нека се искапе во вода и нека остане нечист до вечерта. 22 Кој ќе допре било каков предмет на кој што седела таа, нека ја испере својата облека, нека се искапе во вода и нека остане нечист до вечерта. levit15/19-22. |
|
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
18 Тогаш Исус им се приближи и им рече: „Дадена Ми е сета власт на небото и на земјата. 19 Така одејќи, направете ги сите народи Мои ученици, крштавајќи ги во името на Таткото и Синот и Светиот Дух! Учејќи ги да пазат сè што Сум ви заповедал! 20 И еве, Јас Сум со вас во сите дни до свршетокот на светот. Амин!” ==Евангелие... по Матеј 28:18-20 ; Библија== |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Книга на пророк Исаија
|
|
SOLI DEO GLORIA
|
|
alf
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dragi moi braka i sestri od se' srce vi posakuvam na sekoj eden od vas: 24 „Господ нека те благослови и нека те чува! 25 Господ нека погледне на тебе со Своето светло лице и нека те помилува! 26 Господ нека го сврти Својот поглед на тебе и нека ти донесе мир!”‘ ==Броеви 6:24-26 ; Библија== |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
alf
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
17 Духот и невестата велат: „Дојди!” И кој слуша нека рече: „Дојди!” И кој е жеден, нека дојде, и кој сака, нека земе дарум од водата на животот! 20 Оној, Кој го сведочи ова, говори: „Да, доаѓам скоро!” - Амин! Да дојди! Господи Исусе! 21 Благодатта на нашиот Господ Исус Христос со сите вас. Амин! ==Откровение 22:17,20-21... ; Библија== |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Внеси реплика | страница <1 2324252627 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |