|
Полицијата удри по "Франкфуртската мафија |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | ||||
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Прво ме интересира шо измени во постот , дали некој те опомена и ако имаше нешто такво дали сега е задоволен опоменувачот ?
Во врска со коментарот....Обаче Драганче од Ќустендил , под чест ми е да дебатирам со тебе во секој поглед но да ти напоменам само дека природата е сурова и тоа шо повеќето нормални луѓе го исфрлаат од ректумот ти го исфрлаш од уста....природа обаче .
|
||||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Со член 118 може да се поврзат. За едно дело да се поврзе со член 118 лицето треба да е државјанин на Република Македонија, или истото да се затече на територијата на Република Македонија или биде екстрадиран тука. Јасен е член 118 за потребните барања за да се гони од страна на Република Македонија. Тогаш кога ги судеа, ги судеа за делата во Македонија, бидејќи не беа, колку што се сеќавам, поднесени докази од страна на Австија и другите за сторените дела кај нив. А Македонија, секако, не ги поседуваше потребните докази за да ги обвини. Изменето од Македон - 24.Декември.2010 во 18:03 |
||||
DragancoLeskoec
Сениор Регистриран: 01.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Не бе, паметно дете си ти, јас ти се восхитуван, еден ден ко ќе пораснам сакам да бидам како тебе, кажи ми како можам ? |
||||
zenmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Македон се гледа дека слабо пратиш . Они во тој момент немаа стоерно никаво дело во МКД. Од после им беше најдено оружје за кое Ркулот доби три години кои никогаш не ги одлежа а Зоки доби една година условно. Значи...беа осомничени за дилање во Франкфурт и Виена уште тогаш ! Тогаш немаа докази , сега шо имаат само снимени телефонски разговори за кои истотака се можам да потврдам дека се празни затоа шо знаат како да разговараат по телефон...шифрирано . Си го напишал член 117 и те прашав како ќе го поврзеш со нив , не одбегнувај !
|
||||
|
||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Зен, да се биде осомничен не значи да се и биде виновен. Тогаш го осомничија, немаа докази, па не можеше да се осуди, освен секако, за оружјето, што секако е сосема нромално. За одлежувањето, може и да си во право, не знам.
Делата наведени во член 117 нема да може да се применат, тие се за сосема други дејности,а го напишав тој член, заедно со членот 118, како пример за важењето на КЗ и надвор од територијата на Република Македонија. |
||||
zenmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Македон...Разговараш со мене како да сум ретардиран , ме навредува тоа. Зарем јас незнаев дека не е исто да се биде осомничен и виновен. Само сакав да ти кажам дека од тогаш ништо не се промени , исти луѓе ист бизнис иста неспособна полиција . Австриската полиција соработува со нашата повеќе од две години...и шо направија до сега . Јас кажувам за велешаните , ги познавам и знам како работат изјавите околу ова за мене се смешни. Овие другиве незнам со шо се занимаваат.
Чудно е како ги одбираш поимите од туѓите коментари за да се истакнеш .
|
||||
|
||||
DragancoLeskoec
Сениор Регистриран: 01.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Не би требало. |
||||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Бог да чува Зен! Ниту во еден момент не сум го помислил тоа, а не пак така да се поставам.
Јас немав ниту на крај ум помисла тоа да го кажам, мислев на тоа дека казната е поради оружјето, а дека за другите дела сеуште немало докази, или не биле доставени.
Полицијата не знам како работи, а ниту со тоа кое ти го знаеш не сум толку запознаен, а судовите се друга приказна, но не е темата за тоа.
Ниту најмалку немам цел да се истакнувам, само сакав да потенцирам дека постои можност за дела сторени во странство, македонските државјани да бидат судени според македонското право и во Република Македонија. Изменето од Македон - 24.Декември.2010 во 18:39 |
||||
zenmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Зарем министерката не кажа дека делата сторени во во туѓа држаа не се во налдежност на МВР за случајот МПМ.
За ова коментар ? Изменето од zenmaster - 24.Декември.2010 во 18:40 |
||||
|
||||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Зен, државјанинот кој во Унгарија е гонет за тоа дело, не се наоѓа на територијата на Република Македонија, а согласно член 118 тој мора да се затече на територија на Република Македонија или биде екстрадиран овде. Од друга страна, согласно алинеа 2 од став 2 од член 120 од КЗ нема да се преземе ако во странство е применета мерка на безбедност лишување од слобода. |
||||
zenmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ок...излегуваме надвор од тема ама се работи за шоферот на Срѓан Керим И мислам дека после тоа долго има престојувано во МКД .
Признал дека парите се на МПМ и Срѓан К. како генерален менаџер има одговорност.
|
||||
|
||||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Koi se be sega pa ovie, koja e taa frankfurtska mafija.?????
|
||||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
||||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Dali ova e znak deka i Bekam kje si go dobie svojot jeeap nazad? ili pu.pu.pu......ova ne e predvideno so oova akcija?????? |
||||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||||
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Lugjeto koi go "spasuvaa" Veles otkako im gi ispozatvorija site fabriki... |
||||
Incredible Blue
|
||||
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |