|
Депилирање vs. бричење |
Внеси реплика | страница <12345 14> |
Автор | |
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Баш сакав да прашам некој што користел ваква работа, дали боли и ако боли како боли, колку време трае (т.е. за колку време треба да се повтори) и дали се јавува реакција на кожата како што се јавува при депилација кај оние со осетлива кожа... |
|
|
|
Dana
Сениор Регистриран: 21.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 3018 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas imam extremno osetliva koza, na se reagiram. na pocetokot boli, samo malku, ako se zategne kozata, nema da boli, samo peckanje ke osetis. Najmnogu boli vo delot na preponite, toa sigurno... Ama ne e strasno.
Kratko vreme trae depilacijata, za 2 minuti celi noze gi pominuvam.
Nema crvenilo i slicni reakcii.
Individualno e za kolku vreme ke treba pak da go koristis depilatorot, ama 2 nedeli sigurno si mirna.
Prakticno e toa sto gi otstranuva i najsitnite vlaknenca, i onie od 0.5 mm, ne treba da cekas da porasnat pa da se depiliras so vosok, a za toa vreme da nosis samo pantaloni...
|
|
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова било супер... Фала за одговорот
|
|
|
|
Dana
Сениор Регистриран: 21.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 3018 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Super e... Vikaat deka na Philips i Braun se najdobri depilatorite, poskapi se, ama vredat.
|
|
Julija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, да треба да си набавам... многу ми е осетлива кожата на нозете, не можам да се депилирам со восок, пробав неколку пати, ама не го бива... а и од кремовите за депилирање само Veet од алое вера ми одговараше, се' друго беше жива катастрофа
А после депилирањето ги мачкаш ли нозете со пудра или крем или гел или што било? |
|
|
|
Dana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Hidratanten krem, najcesto Nivea baby.
|
|
soncence
Сениор Регистриран: 04.Февруари.2006 Локација: American Samoa Статус: Офлајн Поени: 2341 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
depilacija definitivno
a i maskite treba da se depiliraat toa ne bi im nastetilo
dobivam vpecatok deka samo maskite koi se plivaci se depiliraat
|
|
|
|
BiG_kIsS
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Крајно сериозна во с'e Регистриран: 01.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И јас сум за депилација... И сама се депилирам со машинка
|
|
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
|
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Депилација насекаде би рекла, со тоа што на некои делови имам направено ласерско отстранување на влакненцата така да немам проблем околу ова толку многу
|
|
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|
cecka
Сениор Регистриран: 04.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Blaze tebe...
Porano samo depilacija, ama sega nekako mnogu sum osetliva na bolka,
Pa upotrebuvam, GILETTE for ladies
Si imam utrinski ritual,,,Tus, pa Gilette...pa mleko za telo...i..zadovolna sum
|
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
можел Господ да биде помилостив и да не поштеди од влакна....
Zepter машинка, а кога се брзм заигрува брич го имам Venus, нема шанси да се исечеш
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Исклучиво само депилација
|
|
|
|
KaTeNcE1111
Сениор Регистриран: 24.Јануари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Depilacija. Ednas se zafrknav i gi izbriciv nozete i potoa ne mozev da se smiram od toa cesanje |
|
You will never get to HEAVEN if you`re scared of gettin HIGH!
|
|
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Накзакон ми се оние машинките за депилација на Филипс најувбаво ја мазнат кожата и ги корнат влакненцата
Изменето од SeXY - 10.Февруари.2007 во 11:29 |
|
Внеси реплика | страница <12345 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |