|
Колку знаеме на глас да зборуваме? |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 13.Декември.2010 во 22:48 |
Sto e gubitok a sto dobivka?
Ete ke pocnam od SEBE bez svoeto JAS...moze? Covek so mnogu sreka....aha...ke se nasmeete?Sedam vo soba 4X3....soba so kupatilo...o jeee se raduvam na nego!Nemam zadrski da ja nacrtam...mnogu malku namestaj.Nema da go cekam denot koga ke izlezam od nea...ke go napravam toa koga ke posakam...koga ke mi klikne be.... Doblesta ne ja kacam kako orden za toa...TUKU NEMOZAM DA VE SVATAM KAKO MOZETE CELO VREME DA GO DISITE SVOJOT VOZDUH? ...mene me nema...jas sum samo zrnce VLEZOT VO DUSATA E IZLEZ OD MOZOKOT! Изменето од Joshua_Tree - 13.Декември.2010 во 22:49 |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za kakvo zboruvanje na glas stanuva zbor....sam so sebe ili dijalog ?
|
|
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
probaj druze...tamu nema okolina i slusaci
|
|
|
zenmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sho da probam , da razgovaram sam so sebe na glas ?
|
|
|
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aHm
|
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kolku znaeme na glas da zboruvame? ма николку...си молчам |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
zenmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ustvari jas i ne sum nekoj muabetchija , povishe sakam da si molcham....mudro . Sakam mir , sakam tishina . Sakam moite misli samo da proagjaat pokraj mene i na toj nachin sakam da dopram do jadroto na moeto ego i toa me opushta A od druga strana i ne sakam da sum premnogu opushten oti togash sum nezainteresiran A toa moite neprijateli znaat da go zloupotrebat taka da se trudam da najdam balans na opushtenosta i napnatosta na toj nachin sho sekogash izgledam smireno nikoj nemoze da prochita emocija na moeto lice , ako nekoj saka da doznae moze da se izgori ama moze i nema zavisi .
|
|
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во последно време честопати имам интраперсонална комуникација,но тивка...некогаш самокритика,некогаш чудење,некогаш и восхит,но ова ''општење со самата себе'' е тивко,мисловно...никако на глас,единствен глас се моите сопствени прашања и одговори кои само јас можам да ги чујам.
|
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога треба говорам на глас ,кога не треба си молчам .Понекогаш молчањето е злато.За моја среќа можам да се контролирам кога да говорам на глас.
|
|
vanesa
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znam da zboruvam na glas so sebe, ama vo sebe(za srekja)i toa prilichno glasno.Duri mi se sluchuva po nekoj da mi go naslusha muabetot na ulica i da se zavrti.
Zatoa se trudam da bidam potivka. Dobivka 1.Mozhnost dobro da se zapoznaesh "sebesi" pod uslov da ne pochnish da si pravish filmchinja vo sopstvena rezhija; 2.Razvivanje na telepatski sposobnosti( so onie shto se na ista frekvencija so vas), pa tek ako gi razviesh do stepen da mozhesh da gi dokazhesh mozhno e i da se obogatish.Mnogu pari nudeshe onoj Amerikanecot kako li se vikashe, go zaboraviv. Shto gubish 1.se oddalechuvash od lugjeto(demek nikoj ne ti treba, sam si pravish muabet), arno ama toa ne chini oti mozhno e da se zabega i da se javi nekoe shizoidno poremetuvanje. Zakluchok(ova se odnesuva na mene, da ne si pomisli nekoj deka mu davam um, oti na chovek se mozhesh da mu dadesh osven um), znachi zborot mi beshe za zakluchokot Umereno so muabetot so sebe, ama vo sebe na glas! A ima i edna poneopasna po zdravjeto varijanta, logiraj se na forum! |
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga "glasovite kje stivnat" se sluchuva MEDITACIJA. |
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Често пати сум имал можност да зборувам на глас така да би сакал да напишам нешто на оваа тема. Обично луѓето разговараат, ама никој никого не слуша, само се чека моментот кога ќе почнеме ние да зборуваме, се додека некој не ни го земе зборот ... Ќе напишам неколку рецепти за зборување на глас, не е важно дали седиме или сме исправени ... затоа што поинаку е кога седиме и зборуваме или пак ако станеме ... Рецепт за почеток ... почнете со тоа дека ќе кажете една тајна ... и само ние ќе си ја знаеме ... тоа добро ги отвора ушните школки... посебно дека е тајна ... а и тоа дека таа нема да ја прекажуваме ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
МОЛЧЕЊЕ
Кога имам што да кажам јас тогаш силно молчам и помеѓу секој интервал на две крварења пуштам тивка музика од срцето за да ја обојам празнината со тебе. |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Друго кога зборуваме треба да зборуваме во слики ... Пример Глисерот и човекот е иста природа ... ( слики ) водата на глисерот му претставува отпор кој мора да го совладува ... ама ако го извадиме глисерот на суво ... може да вртат перките со голема брзина ... но ќе остане во место ... затоа што ја нема водата ... која му е отпор ... но совладувајќи го тој отпор се движи... исто е и со човекот ... мора да совладува отпори за да оди напред ... а ако нема отпор ... ќе стои во место ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |