IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - foto vezba za na sabajle
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

foto vezba za na sabajle

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
Автор
Порака
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 19:19
Mozno e da gresam, ama smetam deka upotrebuvanjeto na fotoaparatot ... svesno, iliti deliberate, e vezba samo za sebe.

Sekoj klik nosi iskustvo... se dodeka klikot ne e del od serija strakanja, if ju nou uot aj min голема%20насмевка.

Ne znam koj kolku si gi pamti pocetocite, no, nekolku meseci fotografiranje ima tendencija da te natera da gi podotvoris ocite koga gledas na svetot... duri i do granica da se cuvstvuvas kako prethodno da si gledal so zatvoreni oci.

Ne znam... mozebi ce vi zvuci i smesno ova sto go kazav. Stanuva zbor za nesto sto sum go iskusil, ili barem mislam deka go iskusiv.

Kako i da e, direkten odgovor na prasanjeto bi bil da ja vezbam(fot. vestina).
Ne tolku zaradi vezba, tuku nesto od vnatre me tera koga ce vidam nesto sto mi se dopadja, da zastanam duri i ako nemam foto-aparat i da ja osmislam fotkata sto bi ja slikal/printal.

Taka, ponekogas mi e krivo sto sum nemal aparat, a ponekogas stanuvam svesen deka bi bila samo uste edna prosecna fotka... deka scenata e ubava za oko, no fotkata ili nemoze da se napravi posebna, ili jas ne znam dovolno za da zamislam sto da pravam so nea.

Does it make any sense at all?

Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
сашо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Декември.2006
Поени: 538
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај сашо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 22:51
oh yes.... barem onaka kako te razbiram.... mene najbolji mi se onie koga nemas aparat, leka ili nesto so ti fali i samo gi stavas u baferot na kratkotrajnata memorija vo sivite kelii (moite se san disc:-P) ... edno vreme si nosev onakva plastika za slajd 35 mm i nikogas ne mi bese dosadno :-)...samo si "lovev" kadri, mislam deka toa mi pomogna baegi okolu kompozicija...
soglasen sum deka so aparat se vezba najdobro... no ponekogas promena ne e na odmet...

Изменето од сашо - 17.Февруари.2009 во 23:54
objektiv pred aparat, subjektiv pozadi
Кон врв
m_p Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јуни.2008
Локација: Trinidad and Tobago
Поени: 107
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај m_p Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2009 во 12:14
http://flashfabrica.com/f_learning/brain/brain.html

Eve edna sli4na na taa so to4kite
Кон врв
dominatussi Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 13.Декември.2010
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dominatussi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2010 во 16:34
Najjača igrica.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.