|
ДАЛИ ИСУС РЕКОЛ-ЈАС СУМ БОГ? |
Внеси реплика | страница <1 2627282930 31> |
Автор | |||||
ahmar1
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 712 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Демек ти не си член на ниту една група и заедница?! СЛОБОДЕН СТРЕЛЕЦ ?! Ја колку што знам и то те како "Библиски" е христијаните да се во ЗАЕДНИЦА со други христијани. еден христијан-ниеден христијан(латинска поговорка) Ама дека велиш :
тогаш НЕ СИ ХРИСТИЈАНИН па и да бидеш слободен стрелец е твое право.Мислам каква невидена дрскост- цитираш делови од светото писмо ПРОТИВ САМОТО СЕБЕ?!!
Лелее!!А ти демек кафе муабет си правиш со тој твој втор адам од време на време штом ти знаеш нешто што никој друг жив(освен евреите и муслиманите нели нормално) незнае?! Изменето од ahmar1 - 10.Декември.2010 во 19:44 |
|||||
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++ |
|||||
sk
Сениор Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 515 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Vo nedostig na fakti za temata, napad na licno nivo e najdobra odbrana.
|
|||||
ahmar1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Тоа е проблемот на "Индивидуалците" ја не за џабе те прашав на која група,деноминација (наречи ја како сакаш) припаѓаш. Јас не праам муабет на лично ниво за верата..тука за теологија.. така да кога на пример православните и протестантите тука дискутираат колку и да е жестоко не зборат кој каков е лично туку си ги објаснуваме и браниме нашите доктринарни ставови. Додека кога се во прашање ИНДИВИДУАЛЦИ секоја критика на нивнта ТЕОЛОГИЈА е истовремено НАПАД НА НИВНАТА ЛИЧНОСТ. Не си ласкај до толку дека јас(или кој било христијан) имам време да се занимавам со нечија личност и да изиграваме психотерапевти. Јас критички ја анализирам твојата ТЕОЛОГИЈА.Сам велиш дека не си Инстуционализиран- значи си индивидуалец- значи твојта теологија е ТВОЈ ЛИЧЕН ПРОДУКТ. Сега кажи ми како критички да ја анализирам без да се жалиш дека сум те напаѓал лично? Секој индивидуалец може без проблем да тресе како Цркват е super evil organisation и дека ние сме испрани мозоци и дека нашата вера е фалсификат и слично а кога ја ќе му кажам на индивидуалец дека тресе глупости(и тоа многу дипломатски) одма е напад на личност! Е ај сеа Изменето од ahmar1 - 10.Декември.2010 во 19:57 |
|||||
|||||
sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ako si se pocustvuval povreden, toa ne e poradi mene, tuku poradi faktot shto nemash dokazi vo vrska so temata. Dali e individualno ili institucionalno mislenje voopshto ne e bitno, i vakviot iridiracko napagjacki duh samo ja pokazuva deka si razgolen so tvoeto denominicalno ucenje od strana na Biblijata. Tvojot posleden post ne ni zasluzuva komentar nitu pak da se spushtam na nisko nivo kako shto e tvoeto. Jas razbiram deka ne ti e lesno da se soocish so stihovite od biblijata, no ti treba sam da si odlucish za tvojot zivot, a ne da plukash po forumov. Pozdrav |
|||||
ahmar1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Повреден?!Ја?! ти се обидуваш со цитатоманија да докажеш дека Исус Христос не е Бог користејќи го Светото Писмо како доказ?!!
Верувај МНОГУ Е БИТНО.Ако е на некоја вера,секта, култ група вонземјани и што и да било, може да праиме муабет а ако не тогаш ти цело време ќе ми се вреѓаш тука и ја ќе бидам невоспитаниот.
ИриДИрачко-(???!!)деноминицално-(?!!)извини не те разбирам шо уствари ти зборуваш??те молам поправи си ги печатните грешки или зборувај на поедоставен македонски за да те разберам јас нискиот.
Извинете О Просветлен Учителу што си го губите времето со мене бедниот и грешниот слуга
Нема ни да знаеш колку ми е тешко на душава што вака си ме РАЗГОЛИЛ и то БИБЛИСКИ!! |
|||||
|||||
sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Nema da gi komentiram tvoite licni misli koi ne se vo vrskaq so temava.
Temava e dali Sinot Bozji rekol deka e Bog, a ne da se dokaze deka ne e Bog, trgnuvajki od tvojeto tvrdenje deke e veke Bog, pa da se dokaze obratnoto. Naslovot na temata samata kazuva shto treba da se pravi: dali On rekol deka e Bog. |
|||||
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
interesno prodolzeteee...da vidime na kraj sto ke se dokazeee......na kraj ke dojdete do sovrsenata vistina
islamskiot stavv vo vrska so isuss e eden e bog a isus e samo verovesnik bozji voopsto nee bog .i samata biblija toaa go dokazuvaa no koj da svattii i razberii . zarem imaa nesto poubaavo od vistinataa .k*ran kerim ve povikuvaa,, О Следбеници на Книгата, дојдете кон Зборот кој е и ваш и наш: само еден Аллах да обожаваме, ништо да не Му припишуваме и други божества, освен Него, да не прифаќаме. О следбеници на Книгата, не претерувајте во верата ваша, и за Аллах само вистина зборувајте! Месих, Иса синот на Мерјем, е пејгамбер Аллахов, Зборот Негов, кој Он го фрли во Мерјем, Дух од Него. Е па, верувајте во Аллах и во пејгамберите Негови, и не зборувајте “тројца” . Престанете, тоа е подобро за вас! Аллах, навистина, е еден Бог. Нека е славен Он! Зарем Он да има дете? Сe што е на небесата и на Земјата е - Аллахово! А Аллах, секако, е Доволен Закрилник |
|||||
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
|||||
sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ako spored muslimanskoto veruvanje Sinot Bozji bil nositel na Bozjiot zbor, istiot princip vazi I za muslimanite, hristijanite I evreite: trite tituli koi Sinot Bozji gi ima ne za djabe moraat da se pocituvaat kako I Bozjiot zbor. |
|||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
el_kevser istoto za isus govelat i drugi veruvanja, tradicii i kazhuvanja, ne samo Islamot. I ushte neshto... eventualnata greshka (ako voopshto mozhe da se govori za neshto takvo vo religii) vo edno veruvanje ne znachi deka po nekoj avtomatizam gi pravi drugite veruvanja "tochni". Zatoa ne meshaj babi zhabi i ne sporeduvaj Hristijanstvo i Islam. Ova e isto kako sega nekoj da reche, "aha, ajde sega minuvajte vo hinduisam!" |
|||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Роде, 1 Вечен *Прасветол יהוה БОГ 1 Вечна *Прасветла Информација ווארט גוט на יהוה БОГ 1 Вечна *Прасветла Енергија רוח הקודש на יהוה БОГ Ја сфаќаш ли сега разликата помеѓу Совршената Вистина и твоето (вашето) сваќање од истата? *Светиот יהוה БОГ, преку *Светиот Дух רוח הקודש во Исус Христос Го отелотвори Своето *Свето Слово ווארט גוט со Кое ТОЈ се' ново создавал, ново создава и ново ќе создава! שלום Ете, се' ново создавам ! Откр. 21:5 Изменето од spiros - 11.Декември.2010 во 11:02 |
|||||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||||
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
pozdrav prietele spored muslimanskoto veruvaanjee ne postoii sin bozjji i voopstoo isuss nee deklariran kako sin bozjji ,, isuss nee onoj kako sto viee go opisuvattee koi se odalecivtee od negovitee ubeduvaanja koi inteegriraa protiv nego i negovataa majka ,, toj e daleku od oniee koi poveruvaa vo drug bog a ne vo ediniot bog , od onie sto na nego mu prepisuvaa drugar e mnogu daleku od oniee koi veruvaa deka toj e ubieen i raspnaat. gi nadminavtee granicitee smetajki nekoi za isus za bog ramnopraveen na ediniot bog. a drugi go proglasivtee za negov sin . da prietelee islamott , t.e muslimanot veruvaa vo isus i e eden od uslovitee da se bide pokoren na bogaa musllimanite veruvaat deka isus e sin na merejm marija, e rob na boga i negov verovesnik , kako muslimani imame golema pocit kon nego, kon negovata majka . koja ima cela edna suraa koja govori za marija, za mojsej i za sitee drugi bozji verovesnicii,koi imaale cel da ja soopstatt istata porakaaa; '''vistinskiot bog e samo eden obozavajgo samo nego i pridrzuvajse kon negovite naredbi,,;;;; site bozji veovesnicii vklucuvajki go adam noe avram mojsej isus , muhamed site tie i site drugi se isprateeni od istiod bog sozdatelot za da ja sooptatt onaa poraka gore navedena. Изменето од el_kevser - 11.Декември.2010 во 20:48 |
|||||
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
|||||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Совршениот БОГ и Ислам е во Исус Христос! |
|||||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||||
sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Shalom I na tebe spiros. Mislam deka zboruvame za edna ista rabota, no so razlicni termini. |
|||||
sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Malku cudna izjava. Velish za verovesnicite od Adam pa do Sinot Bozji deka muslimanite gi prifakaat, a site tie drzele Sabota, a muslimanite petok; site tie odele vo Hramot ili sinagogi, a muslimanite ne. Na koj osnov togash gi prifakate? Velish deka site imaat eden Izvor koj e Bog I deka Sinot Bozji ne e sin na Boga. Matej 3:17 potvrduva sprotivno. Zabelezi deka taa titula Sinot Bozji ja dobil odkako bil vo mikva, poronuvanje vo voda, a ne koga Marija se porodila. Ima I drugi nelogicnosti, no podocna za niv. |
|||||
Внеси реплика | страница <1 2627282930 31> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |