![]() |
|
Дали македонците се нација што чита книги |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 8> |
Автор | |
Corporal^^ ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 833 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ние да читавме книги.... ке бевме во времето сите кога филозофираја глупости хахахахаахахахах |
|
Its not the size of the warrior in the fight, its the size of the fight in the warrior
|
|
![]() |
|
Delfin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
мислам дека не сме нација што чита но исто така мислам дека станува се подобро во таа насока ........... |
|
![]() |
|
oblachinja ![]() Сениор ![]() Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
|
|
![]() |
|
walker_girl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 76 |
Poslednite godini, se zgolemuva brojot na citateli spored statistiki vo biblioteki i knizari. Citame nie mladite na denesno vreme eeej
![]() ![]() |
|
![]() |
|
oblachinja ![]() Сениор ![]() Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
DALI toa sto pomladata generacija tolku cita e poradi novite moderni profesori ili od nacinot na koj vo semejstvoto se ceni knigata?Jas mislam 70-80% ima vlijanie semejstvoto-ako tamu mnogu se neguva pisaniot zbor togas i mladite citaat poveke,megutoa i vlijanieto na dobar profesor po literatura e golemo!Sto mislite??
|
|
|
|
![]() |
|
Delfin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
semejstvoto e sekako no . 1......i profesorite sekako............samo kaj mene bese obratno koga ke se setam.........koga ,,ja otkaciv ,, nastavnickata po makedonski vo 8 mo koja mameto ni go......i ja zamrazivme knigata
![]() ![]() |
|
![]() |
|
DA,trba da se znae so koj citat i kako ke go privleces deteto,so zborovi da mu naslikas....ama mnogu e vazno doma,kako doma se gleda na zivotot...
|
|
|
|
![]() |
|
апсолутно се согласувам
|
|
![]() |
|
joki ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 2548 |
па изненадена сум...сме имале луѓе шо читет книги...вака така...сеа за на саем...децава збеснаја...ме радвит одзивов...
|
|
Точачиња.
|
|
![]() |
|
la fille ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
se uste sme nacija koja ne cita mnogu knigi, samo sreka sto vo posledno vreme lugeto se navrakaat kon pisanoto bogatstvo. nekoi za da se nadograduvaat, a nekoi samo radi calam
|
|
![]() |
|
Vo pravo si deka se cita toa...no sepak nesto se cita...i jas sum da se citaat klasici,vrvni nobelovci i svetski pisateli so priznato renome....znaci nemoze da se odi so literatura i bilo kakvo osnovno poznavanje ako ne se zemat vo race i knigite od Dostoevski,Tolstoj i slicni...Nemora da mi se dopaga na primer stilot na Turgenjev,ama ke procitam barem edna kniga od nego za da znam na koj pravec pripaga i kako pishuva...znaci nemora da mi se dopaga,ama ke gi procitam site vrvni pisateli za da mozam da razgovaram za literatura i citanje inaku......????treba da glumime lazna nacitanost
![]() |
|
|
|
![]() |
|
kokolo ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2960 |
Citam shto sakam i koga sakam.
Oti sekoj si ima zelba i potreba da si cita ona shto saka a ne ona shto ke mu go nametne nekoj, kako demek ovaa e dobra mora da ja procitash. ako nekomu e dobra nekoja kniga neznaci deka jas odma ke ja zemam da ja citam, no bi ja ragledal i moznosta da je procitam, no koga mene ke mi se saka
![]() |
|
ONLY GOD CAN JUDGE ME NOW
|
|
![]() |
|
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Никогаш немав добра професорка по литература , единствено во осмолетка една наставничка која ми предаваше во петто и си замина. Ако се водев според нив не требаше ниедна книга да погледнам. Професорите се некогаш баш никакви, не дозволуваат да кажеш како ти ја гледаш и сфаќаш книгата, како да тие навистина знаеле што мислел писателот кога пишувал. Секако дека некој чии родители имаат богата домашна библиотека можеби ќе чита, но не мора да значи. Син ми не пипнува ништо од тоа што за мене е вистинско богатство. За разлика од него, јас немав таква можност, а читав многу, сепак љубовта кон книгата е нешто на што не може многу да се влијае туку или ја имаш или ја немаш. Инаку како нација, многу малку македонците читаат, но не би се согласила дека жените читаат повеќе, ако се мисли на викенд романчиња да, но ако мислиме на литературни дела, можеби мажите повеќе читаат. |
|
![]() |
|
Ana_bt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 84 |
Jas mislam deka sepak poveketo luge vo Makedonija citaaat knigi,deka kako sto rece nekoj pred mene poveke ne e in da si glup sega e in da si nacitan i pameten.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |