![]() |
|
Маршот на СДСМ беше 50000 народ? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7891011 13> |
Автор | |||||
Radijator ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 153 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
Најпаметно ке биде следните протести, маршови итн. на било која политичка партија да се организира на фудбалскиот стадион па така драги мои ќе биде олеснето да ја докажете вашата способност за математички операции и што е најважно ќе бидеме поштедени од овие празни муабети. Е тогаш нема шанси да не се знае точната бројка колку луѓе присуствуале.
Добро бе, каква разлика ви прави тоа дали имало 5, 10, 15, 20, 50 илјади луѓе???? И двајца да се,значи се е џабе, никој никаква поука не извлекол од овој марш а верувам и од идните маршови!!! |
|||||
Just because i see the world with my own eyes, that doesn't make me a sinner !!!
|
|||||
![]() |
|||||
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
||||
За што Персеј7, џабе ви е....ти би да се докажуваме кој е појак, ние-вие, т.е. која партија е пошизик? Јас мислев дека сме сите- ние. Сега, во моментов, ти не се чувствуваш јаван?
Што е поважно, да седиме тука и да се дрибламе едни со други СДС-ВМРО....а државата да се уништува? Ти можеби не, ама идните генерации го и ќе го чувствуваат на грбот токму ова однесување. Кога квалитетот на живот ќе се потиснува за сметка на нечии интереси и партиска припадност. Ама изгледа не сите сметаат дека сега, во Македонија, со овие испревртени вредности, не се живее квалитетно. Да, СДС не чини, слаба и лоша опозиција, ама народот мора да има начин да го каже своето мислење. Изменето од Kali - 07.Декември.2010 во 14:21 |
|||||
![]() |
|||||
marsovec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
||||
Додека народот не се свести дека силата е во него а не во партиите и дека секоја ама секоја партија ќе биде казнета...па и во затвор криминалците пратени доколку не РАБОТИ ЗА ДРЖАВАТА...Инаку денес државата е крава музара...за власта...го ограб ија и народот а и ја распродадоа државата...а народните властитутки нека се свестат...ЈА ПОДРИВААТ ДРЖАВАТА...продавајќи се на власта.../. Изменето од marsovec - 07.Декември.2010 во 13:03 |
|||||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|||||
![]() |
|||||
монте кристо ![]() Сениор ![]() ![]() THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
||||
троловите како персеј ја срозаја државата, троловите кои им ја пијат крвта на кутриот народ. Троловите кои гледаат само црно и бело и го глодаат овај напатен народ. Троловите кои не почитуваат ни устав , ни поредок , ни суд. Без трунка морал и етика.
Троловите кои имаат исти симулирани движења контролирани и диктирани од “светиот“ штаб. Душите им смрдат, шират неподнослива реа наоколу, го гушат секој слободен поединец, кој сака да ја затвори таа ебена шахта. На плоштад да се бесат тираните и троловите на овај народ. |
|||||
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
|||||
![]() |
|||||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
||||
Народ сам по себе, нити се случувал, ниту пак ќе се случи. Тој народ, сепак, некој треба политички да го организра. Организаторот треба да биде многу добар продавач, за народот да го купи она што му се нуди. Народот може само некому да му даде мандат и да се надева во чесноста и интегритетот на онај кому му е даден мандатот. Се’ така до следните избори. Дали опозицијата има подобра програма, подобар рајтинг, интегритет, повисоки резултати од рабтењето во предходниот мандата?! Дали сега желните за власт веќе предходно не ја имаа распордадено државата? Политичката хипотека е голем товар од која некој се обидува да се ослободи или пак се надева дека ќе биде заборавена. Слушнал некој во СДСМ за смена на генерации, кадровска развојна политка, политка за сукцесија?! Не верувам дека во СДСМ сем Црвенковски нема друг кадарен. Вака испаѓа дека БЦ,во најмала рака ако не е Дуче, тогаш е легитимен регент, престолодржач. Властитутки и платеници колку сакаш, а нивниот број расте правопропорционално со се поголемиот недостаток на релани работни места. Прилики, односно “сигурни“ работни места на кои ќе може пристојно да се заработува, а притоа да не се биде политчки нагажиран, секако дека се помалку ги има. Не велам дека Груевски е прав во се, но гледам дека нучил како да ги користи сите инструмнети на власта кои му стојат на располагање. Тие инструмнети се користат во сите демократски општества. Ако неверувате, можете слобдоно да проверите како институциите на власта функционираат зо западните демократии. Разликата е во тоа што опозицијта достоинствено го прифаќа поразот и продолжува понтаму да се бори со сите легитимни располживи средства. Демократски Не е ни за чудење дека ова се повеќе наликувана на онаа боснаската, сјаши Мурто, да узјаши к*рто. Изменето од Platenik - 07.Декември.2010 во 15:05 |
|||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||||
![]() |
|||||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
||||
![]() |
|||||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||||
![]() |
|||||
marsovec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
||||
Политички да се организира???Морало???Па каде е цивилниот сектор...каде е синдикатот...каде се разни здруженија...кои сите сака ДПМНЕ да ги стави под своја капа...Така МОРА да се организира...политички...па и црквата да се употребува во политика...Па ајдете луѓе....Може ли ЧОВЕК да биде независен и самосвој...да не биде гаваз впикувач,властитутка...се само не слободен граѓанин...Срамно за државата...но и срам за гореспомнатите....Брука на дел од граѓаните...
![]() ![]() ![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Zlatnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
||||
Така е Меси. Знам, криза е, но сепак може многу да се стори. 1. Не треба, како што некои велат, Владата да отвора фабрики, туку таа треба да создаде услови (некои даночни олеснувања, скратена постапка на издавање локации, документи ...) за влез на странски инвестиции во МК. Меѓутоа, најважен услов е да не се бара (грубо речено) мито од потенцијалниот инвеститор. Да се сака да се „закачи“ нешто за себе (или за партијата). Нешто слично како што беше со Audi. 2. Да се привлече македонската дијаспора да инвестира во МК под истите услови како странските (од точка 1.) 3. Да се даваат поволни кредити за започнување сопствен бизнис (како што беше оној од пред некој месец за самовработување). Само сумата да биде малку поголема, а не само 3000 евра. 4. Да се пренасочи економскиот интерес кон други пазари. Пример кон арапските земји. Јас одамна имам зборувано за пренасочување на македонското јагне на арапскиот пазар. Што мора да го нудиме (читај: да ги молиме) на италијаните и другите земји од ЕУ? Зарем нивните долари се поразлични? И не само кон арапските земји. Ете ги земјите од Африка, како и од средниот и далечниот исток. Впрочем, убаво и самиот велиш:
.......
Дали ова „денес“ се однесува буквално т.е. само за оваа влада која денес владее или се мисли општо, за сите влади на Македонија досега?
Да, се согласувам. Доколку ДПМНЕ продолжи со истата пракса како и СДСМ пред него, неминовно ќе ја доживее истата судбина. Изменето од Zlatnik - 07.Декември.2010 во 18:18 |
|||||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||||
![]() |
|||||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
||||
Navisitna bode ochi faktot deka na snimkata od krovot za zgradata, koja beshe posochena od nekoj chlen, se gleda mnogu povekje demonstranti otkolku na zbornoto mesto pred binata. Toa e fakt, no na shto se dolzhi toa? Mislam deka odgovorot e dvoen: 1. Na pochetokom mnogumina se prikluchile od ljubopitlivost i koga doshle do zbornoto mesto go napushtile marshot bidejki ne bile zainteresirani za toa shto sleduva. 2. Izgeda deka povekjeto lugje koi dosle organizirano so plateni avtobusi od vnatreshnosta na Makedonija toa go napravile ne za da go podrzhat marshot, tuku besplatnoto patuvanje go zele kako shansa za proshetka i shoping vo glavniot grad. Zatoa na pochetokot, od mestoto kade shto im se sobiraa avtobusite, bea so ostanatite vo marshot dodeka dojdoa do centarot na gradot, a potoa se diperziraa po ulicite i prodavnicite. Sega, mozhebi i ne e tolku vazhno kolku lugje bea prisutni pred binata, a mozhebi i e vazhno... Ne e vazhno bidejki toa pokazhuva oti postoi nezadovolstvo megji narodot od momentalnata sostojba vo zemjata. Od druga strana e vazhno da se dobie pretstava kolkav procent navistina smetaat deka vladata treba da bide smeneta i na nejzino mesto da dojdat onie koi go organiziraa toj marsh. Od toj aspekt e interesen podatokot do koj doshol kultizan so lichno odenje na mestoto na zborot i premeruvanje na povrshinata i prebrojuvanje na prisutnite lugje. Изменето од Messenger - 07.Декември.2010 во 19:08 |
|||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||
![]() |
|||||
Persej7 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 21.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 254 |
||||
Јас мислам дека со право го искритикував форумецот монте кристо со поостар тон бидејќи сметав дека тој решението за нашата држава го гледа во “улична демократија“. Поентата ми беше дека тој, како симпатизер на СДСМ, дури и да сака неговата партија да дојде на власт на недомократски начин преку улични нереди, и тука тешко ќе успее бидејќи ја нема критичната маса за тоа. Додадов, и држам до тоа, дека со оваа постава која ја води гробарот на Македонија -- Бранко Црвенковски -- а која нема никаква идеја како да ја придвижи државата напред, опозицијата ништо нема да направи. Наполно се сложувам со тебе, народот, односно оној негов дел кој не се согласува со политиката на владата, треба да може да го искаже своето незадоволство. Тоа според мене значи да ја преподори опозицијата, а не да му оди на волеј на оној кој и не доведе на ова дереџе (имено Бранко). Од авион се гледа дека Бранко го злоупотребува народот за да ги спроведе советите од стратегијата "Надеж" за дестабилизација на Македонија. Се сложуваш ли? P.S. АДМИНИ/МОДЕРАТОРИ: БАРАМ ДА ГО САНКЦИОНИРАТЕ СПАМОТ НА МОНТЕ КРИСТО И НАВРЕДИТЕ КОН МЕНЕ. НАПИШАНОТО ОД НЕГО НЕМА НИШТО СО ТЕМАТА. ЕДНОСТАВНО НЕ Е ФЕР СПРЕМА МЕНЕ И ОСТАНАТИТЕ УЧЕСНИЦИ НА ДИСКУСИЈАТА ДА ИМА ПОРАКИ СО ТАКОВ ТОН. ДОДАТНО, ВО ПОСТОТ ПОГОРЕ МИ СЕ ЗАКАНУВА СО СМРТ. СЕ НАДЕВАМ СВЕСНИ СТЕ ДЕКА МОЖЕТЕ ДА СНОСИТЕ ЛЕГАЛНО-ПРАВНИ ПОСЛЕДИЦИ, А ПОСЕБНО АКО МИ СЕ СЛУЧИ НЕШТО. ДИСКУСИЈАВА Е СНИМЕНА ЗА СЛУЧАЈ ДА ТРЕБА ДА СЕ УТВРДИ НЕЧИЈ ИДЕНТИТЕТ. ОДНАПРЕД БЛАГОДАРАМ Изменето од Persej7 - 07.Декември.2010 во 19:41 |
|||||
![]() |
|||||
||||
Ova za kriticna masa i taki ti toa...Ne e bitno dali se ima kriticna masa i kolkava e...I da se ima...nitu edna partija ne smee da izvrsi udar ili puc...Bidejki toa bi stanalo nacin na praktikuvanje na demokratijata...a toa e u[te postrasno od ova sega...Togas bi pocnalo so pucovi na sekoj nekolku meseci ili godini????Toa ne e mozno vek'e nikade vo Evropa...osven ako kaj nas se sluci narod. ...bidejki nikogas ne ni se slucil...Inaku narodot...ako se resi...tuka nema begas...Toj i toa moze da go iskoristi dokolku ne mu se popravaat sostojbite...Pa edna Zelezara... upadnaa vo sobranieto pa lom napravija ( steta i nisto poveke)...
Inaku jas sepak bi sakal pred se ponapreden izboren model so otvoreni izbira;ki listi kade bi se glasalo za li;nostite od listite...kako i demokratizacija na partiite....Samo so demokratizirani partii mozeme da imame i demokratska drzava..,,,,
A ovoj narod od marsot e dovolen da napravi sto saka vo migot...no sto posle...????
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
||||
Да Марсовец, без политичко организирање и борба нема промена во власта.
Борбата може да биде демократска, по пат на избори или со сила, преку револуција. И во едниот и во другиот случај народот треба да знае за што се бори и што сака. Народот би требело да знае што губи и што добива, односно за што е спремен да биде и жртва. Синдикатите (пак се политички обоени), здруженијата, невладините оргаизации, свесните граѓани се само мачкина кашлица. Едноставно немаат моќ, така спонатно да се организраат, а нтересите сигурно им серазлични. Човекот е хомос политикус и се приклучува кон онаа политичка опција која најверно ги отсликува и штити неговите ставови и интереси. Историски гледано, народ никаде се нема случено спонтано! Изменето од Platenik - 07.Декември.2010 во 21:14 |
|||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||||
![]() |
|||||
ansasho ![]() Сениор ![]() Регистриран: 08.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 127 |
||||
само 50 000 луѓе од цела Македонија па тоа е срам за за партијата толку малку народ дури и смешно делува.
|
|||||
![]() |
|||||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
||||
ок, мразам што продолжувам да пишувам на темава, иако сметаљм дека е непотребна
ама да го прашам персеј, според кое правило нередите и бунтовите се недемекратски? а и тука не се работеше за нереди, туку мирен протест |
|||||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7891011 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |