|
Законска сопственичка на Сонцето |
Внеси реплика |
Автор | |
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 04.Декември.2010 во 09:38 |
Шпанката Анхелес Дуран официјално стана сопственик на Сонцето и ѕвездите во планетарниот систем и се здоби со валиден документ заверен кај нотар.
“Го познавам законот и затоа обезбедив законска подлога на моето барање. Го направив тоа затоа што го сакав, а истото може да го направи и било кој друг, само што јас прва се сетив на тоа“, изјавила Дуран. Но приказната не запира тука,Дуран планира да започне бизнис! Имено,таа планира да му наплатува на секој кој во Шпанија ја користи сончевата енергија за претворање во електрична ,а приходот е исто така испланиран-10% за себе,а остатокот за владата. |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
Schatzii
Сениор Регистриран: 04.Мај.2010 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 10600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Само се прашувам кој и го продаде сонцето и за колку пари?
И се надевам нема да и текне еден ден да почне од цел свет да
бара пари за користење на сончевата енергија.
Но се може да се очекува, а богами и ќе си го рашири бизнисот
во светски рамки.
|
|
Dream what you want to dream;
Go where you want to go; Be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do. |
|
Renatax
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И јас на тоа помислив Шатци,замисли еден ден да добиеш сметка од Дуран ?!
|
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па кога веќе почна со Сонцето...
Можела и Месечината... Ќе зима пари од плима и отсека. |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ај важи...
уше малце воздух во лименки ебаго... |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A za kralot nishto, a?
|
|
Renatax
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чекај,можно е да има измени,ако бизнисот се покаже профитабилен можно е да се подели обратно од напишаново.
|
|
|
|
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Negoooo, daj ja da go 'patentiram' vozduhot, pa da vidime koj ce dise dzabe......mnogu mi se opustivte , disete non stop od mojot vozduh a nisto da ne se plati, pa posle branko vi kriv...
Sala na strana, nasekade ima ludje zelni za 5 minuti slava....a i novinari zelni za svoi 5 minuti...Aj ova da se slucese nekade vo Amerika i da ne e tolku cudno, ama vo Spanija....cccc...puknale i Spancite...a posebno Spankite...
|
|
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
|
DragancoLeskoec
Сениор Регистриран: 01.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нека побара пари, единствено ќе добие ќотек.
|
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а,... ако не и платат.... да не ќе го исклучи сонцето
|
|
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ми стигна сметката за користење сончева енергија....Само на шпански е не знам што вика....
|
|
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога веќе еднаш ќе се разбуди неверниот свет дека се' е сопственост на нашиот ОТЕЦ Небесен и кога веќе еднаш ќе престане себично да се однесува, почнувајќи да ги следи совршените чекори на Првороденото Чедо? Што имаш о човеку а што не си добил? А штом си добил, зошто се фалиш, како да не си добил? (1 Коринтј. 4:7) Изменето од spiros - 15.Мај.2011 во 12:24 |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
ljoce
Сениор Регистриран: 24.Мај.2011 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 197 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Планирам да ја тужам сопственичката на Сонцето за изгорениците кој ми ги направило истото во периодот додека е таа сопственик.
|
|
Се што било,поминало и се што ќе биди ќе помини.
|
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |